• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.05.2017

14:22

VULIN: Svaki ministar u Vladi bi napustio skup na kome su obeležja lažne države!

Politika

VULIN: Svaki ministar u Vladi bi napustio skup na kome su obeležja lažne države!

Podeli vest

Minista za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da je napustio komemoraciju u koncentracionom logoru Mauthauzen u znak protesta zbog prisustva delegacije "lažne države Kosovo" i da veruje da bi isto učinio svaki ministar u Vladi Srbije

Vulin je rekao novinarima u Beogradu da bi isto postupili i drugi ministri u Vladi Srbije i ponovio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

- Zaista ne znam kako bi bilo koji ministar u Vladi Srbije mogao da prisustvuje skupu na kome su "lažni grb i zastava" nepriznate države - rekao je Vulin.

Upitan da li ostaje pri stavu da je dobro to što je napustio skup, Vulin je odgovorio potvrdno uz ocenu da bi, da je ostao to predstavljalo i vredjanje svih žrtava i kršenje principa medjunarodnog prava.

On nije želeo da komentariše, kako je rekao, politiku drugih žrtava čiji predstavnici su ostali na komemeraciji.

- Neću da komentarišem politiku drugih država. Ima onih koji smatraju da je kolateralna šteta NATO bombardovanje voza s civilima u Grdelici samo zato što je išao brzo... da je egzodus 250.000 Srba sa Kosova isto kolateralna šteta... - rekao je Vulin. 

Upitan zašto onda predstavnici vladajućih stranaka iz Beograda učestvuju u radu Vlade Kosva i sede u prostoriji "sa lažnim grbom i zastavom", on je odgovorio da predstavnici Srpske liste nisu predstavnici Vlade Srbije, već Srba sa Kosova i Metohije.

- Jasno razdvajamo šta je država a šta politika ...oni su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije i u Prištini se bore za interese Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Vulin.

Dodao je i da zvanični Beograd saradjuje s, kako je rekao Prištinom na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 po kojoj su  Kosovo i Metohija teritorija pod privremenom upravom kao i na osnovu potpisanih sporazuma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Osecam da "Osoba X" ne bi napustila skup.

tuntuz

pre 6 godina

U kojoj vladi je Julovac ministar? Samo u vladi teskih dijabola.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija