• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2017

15:42

VULIN U BUJANOVCU: Velika Albanija će biti zaustavljena pre nego što se rodi ili će izazvati STRAŠNO ZLO!

Politika

VULIN U BUJANOVCU: Velika Albanija će biti zaustavljena pre nego što se rodi ili će izazvati STRAŠNO ZLO!

Podeli vest

Stvaranje "velike Albanije" je pretnja miru na Balkanu i ne može da se završi bez ratnih sukoba u Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i Srbiji, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin

Vulin je, odgovarajući na pitanje novinara u Bujanovcu da prokomentariše pretnje koje je Daut Haradinaj uputio Srbima i njemu lično, rekao: "Za mene je lako, ali je problem su pretnje Srbiji i Srbima".

On je poručio da bi međunarodna zajednica morala da reguje na to, kao i da na vreme zaustavi pokušaj stvaranje "velike Albanije".

- Ja sam govorio i govorim da je ''velika Albanija'' pretnja miru na Balkanu, kao što vidite to se samo potvrđuje. Sinoć sam rekao u Narodnom prozirištu na obeležavanju godišsnjice pobede nad fašizmom - ako je velika Nemačka zapalila čitav svet, zašto onda neko sumnja da će velika Albanija zapaliti Balkan. Vidite po Dautu Haradinaju da sam potpuno u pravu, jer on u svojoj izjavi kaže - mi smo na svom putu i mi ćemo svoj put završiti - rekao je Vulin.

On ističe da "velika Albanija" ne može da se završi bez da se zapali ceo Balkan, bez da ratni sukobi ne dođu u Makedoniju, Crnu Goru, Grčku i u Srbiju.

- "Velika albanija'''' ne može da se stvori bez velike patnje i velikih stradanja svih naroda koji žive na Balkanu. Nadam se da će neko reagovati. Daut Haradinaj sada govori kao političar, nekada je ovo o čemu sada govori radio kao terorista. Nije osuđen za svoje pretnje etničkog čišćenja. Slobodan je i moćan, može da radi šta god hoće - naveo je ministar.

Kako kaže, da li će se neko osetiti prozvanim, pa reći da smo naučili nešto od Drugog svetskog rata i da nikada više nećemo dozvoliti da ovakvi ljudi, kao što je Daut Haradinaj, svoje pretnje i zaista sprovedu.

- ''Velika Albanija'' će biti zaustavljena pre nego što se rodi, pre nego što rodi zlo ili će izazvati strašno zlo. To je na međunarodnoj zajednici da sama odluči - naglasio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jure

pre 6 godina

Sve velike zeljene tvorevine nisu niti stvorene, a kamoli opstale. Vidimo na primeru Slobe Milisevica i u nase ime stvarane Velike Srbije. Drugo. Albanija da ratuje mora imati jaku ekonomiju ili blesavu vladu. Ovo drugo je upitno. Ali svakako, ako bi ratovali bili bi donji.

Danijel

pre 6 godina

Nisi fer a hrvatska je opstala ovaka nije nikad bila dosta srpske teritorije je jos pod okupacijom krajina slavonija lika itd... pa je EU prihvata ovakvu nacisticku...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17