• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2017

16:04

TORTA GA NIJE OPAMETILA! Levi opet vređa Srbiju: OVDE JOŠ VLADA MILOŠEVIĆ, vaš predsednik je mešavina Orbana i Erdogana!

Politika

TORTA GA NIJE OPAMETILA! Levi opet vređa Srbiju: OVDE JOŠ VLADA MILOŠEVIĆ, vaš predsednik je mešavina Orbana i Erdogana!

Podeli vest

Francuski filozof, ideolog, pisac i reditelj Bernar Anri Levi nije danas hteo da govori o jučerašnjem incidentu, uz opasku da on ne zaslužuje pominjanje, jer u velikoj meri diskredituje samo njegove vinovnike, ali je izneo niz optužbi na račun stanja srpskog društva, demokratije, medija i predsednika

Levija je pripadnik Novog SKOJ-a pogodio sinoć parčetom torte nakon projekcije njegovog filma "Pešmerga" u Dvorani Kulturnog centra, u okviru Beldoks festivala, a zahvaljujući posetiocima sprečen je fizički sukob jednog od "novih" levičara i Levija.

On je na današnjoj tribini posvećenoj nasilju u politici u Kulturnom centru Beograda pokušao da učini jasnijim svoje ranije iznete stavove o ratu u Bosni i bombardovanju Srbije.

- Negde treba povesti rat da bi se civili spasili rata koji zagovara neka naoružana jedinica -rekao je Levi, uz "paralelu" da je "ista priča bila i u Drugom svetskom ratu", kada su, kako je rekao, naši preci u jednom momentu kazali "dosta" nemačkoj okupaciji, "jer su shvatili da diplomatijom ništa neće učiniti".

Na pitanje šta bi se dogodilo da je neko iz Srbije u Parizu zagovarao bombardovanje Francuske, Levi je rekao da on nikada nije bio za bombardovanje Srbije, već za sklanjanje Miloševića sa vlasti.

Danas, rekao je, Srbija opet ima Miloševića:

- U Srbiji ljudi uživaju prave slobode, ali Milošević je još uvek na vlasti: Milošević na bis, Milošević "minus 20" i Milošević bez rata. Vaš predsednik sabotira suočavanje sa prošlošću i lamente nad užasima u Bosni, etničkom čišćenju na Kosovu i medijske manipulacije građanima Srbije. Istovremeno vaš predsednik tvrdi da je Evropljanin i da želi da Srbiju uvede u Evropu. Evropljani igraju tu igru, računajući tu i Francusku, i bez pogovora uzimaju zdravo za gotovo te izjave - naveo je Levi.

Tanjug

Dodaje da već jedan vek postoji ista percepcija Balkana: nemirni narodi skloni problemima i ratu, a manje skloni demokratiji zaslužuju samo gospodara koji ih čuva.

- Neku mešavinu Viktora Orbana i Redžepa Tajipa Erdogana - smatra Levi.

Francuski filozof je napomenuo da je u Beogradu da bi iskazao solidarnost sa svojim prijateljima, Goranom Markovićem, Filipom Davidom i novinarima Vremena i Danasa.

- Svi moji prijatelji su u stanju otpora i danas, baš kao što su to bili kada je počeo rat u Jugoslaviji. Njima Evropa treba da pomogne - kazao je Levi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan Preradović

pre 6 godina

Ok više sa pajecem Levijem...nego, šta ćemo sa GORANOM MARKOVIĆEM???

rolex

pre 6 godina

zar ovaj nije uredno ispracen iz Srbije,ko ga cuva i zasto?dosao je da prica o demokratiji,hahahahha,terapija ne deluje.fasizam je kad dobije tortu,a kada Le pen dobije jaje onda je demokratijafuj,gadovi.ajde,bezi odakle si i dosao.ili malo kod prijatelja na kosovio

Aleks

pre 6 godina

"Aljo Ljevi", aj pakuj prnje i marš kod tvojih šipaca, i ne vraćaj se više u Srbiju, nikada!

badza

pre 6 godina

Malo lo je naših ludaka pa uvozimo i ove belosvetske.

ObicnaBaba

pre 6 godina

Trebalo je baciti tortu na glave ovima sto su ga pozvali, ne njemu, on je nevazan.

Car

pre 6 godina

Svaka vast skojevci. Trebalo je ovog fashistu tvrdu struju cionista docekati sa govnjivom motkom da ne bude u stanju da daje uzjave, i steta da su samo srpski levicari skupili onu stvar da kako tako stave do znanja da ubice srba nisu dobrodosle a ne i obican ugnjeten ponizen, ubijen, bombardovan, PROSECAN SRBIN

srbija

pre 6 godina

a ko ga je zvao? ovaj naš reditelj marković kome je levi finansirao film? i direktor i upravni odbor kcb-a? logično. ajmo sad' svi u odbranu levija...i desnija. hvala bogu ili darvinu, svejedno, što su ovi bili kao neki skoj a ne npr. ''zavetnici''...opet bi se francuski piloti utrkivali da nas bombraduju prekovremeno.

milica

pre 6 godina

Ko su i sta su gradjani Srbije gospodinu Leviju? Nebitno. Bitno je da su prijatelji svoje domovine. Bitno je i ko su , koliko vrede da im u pomoc kao podrska treba prosvetljenje stranca. Nema drzave koja takvu personu prvim transportom nebi vratila na odrediste sa kojeg je krenuo. Mozda se neko seca nastupa na mitingu u Harareu?

peppe

pre 6 godina

Umesto torte trebala je biti cipela i to cokula,nemacka,da ga zvivznu u glavu da se ne pojavi opet na tribini.

jov

pre 6 godina

imamo mi mnogo većeg šljama od levija,sa desne strane domaći levi!

petronn

pre 6 godina

On je Francuz koliko i nas David, Srbiju mrze YU obozavaju.

BorisDe

pre 6 godina

Džabe ga vračate prljavog, kad bi mogao da im bude državni trošak na invalidskom. I tako još tadića govno i čedomira i sve izdajice što su izručivali naše heroje za prljave severnjačke pare kod nas pa posle na sve one svetske igrače kao što su blair,athisari,solana,albright, clinton 1 i 2, clark, jamie shea, u tom smislu... puno puno je još preostalo, ceo telefonski imenik od 1000 strana sa imenima.

MM

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Između SKOJ-a i NATO-a biram NATO!

SARA

pre 6 godina

DA DA ON JE FRANCUZ?????SAMO PREZIME GOVORI O NJEMU.\nPORODICA KUSNERA OLBRAJTOVE ANTISARIJA ITD.\nNJIH TREBA DA TIZIMO TU BELOSVETSKU BEZOBRAZNU DJUBRAT.\nSRPSKI PONOS PONOVO VRATITI I SLOGU.\n

nepoznati

pre 6 godina

Zao mi torte.Trebalo je prvo pojesti tortu,pa posle ga gadjati.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17