• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.05.2017

23:47

MARKO ĐURIĆ ZABRINUT: Izbori na Kosovu uvertira za političku radikalizaciju u Prištini

Politika

MARKO ĐURIĆ ZABRINUT: Izbori na Kosovu uvertira za političku radikalizaciju u Prištini

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je da izbori na Kosovu 11. juna biti uvertira za dodatnu političku radikalizaciju u Prištini

- Bojim se da izbori 11. juna neće značiti samo izgubljeno vreme, već će biti uvertira u dodatnu političku radikalizaciju u Prištini. Ne samo tokom predizborne kampanje, već i po formiranju nove vlade privremenih institucija- rekao je Djurić za Politiku od petka.

On je ocenio da su izbori u pokrajini uvek značili moratorijum na dijalog Beograda i Prištine i svega što je dogovoreno, i da će zato svi sporazumi, medju kojima i onaj o formiranju Zajednice srpskih opština, biti na margini interesovanja političara u Prištini.

- Albanska politička elita do sada nije želela ili umela da dijalog u javnosti nametne kao pozitivnu temu, već, naprotiv, za demonstraciju političke rigidnosti i radikalizma. Sagovornike ne možemo da biramo i sačekaćemo da vidimo kakve su perspektive za nastavak dijaloga- rekao je Djurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je da čak i Evropska unija, koja je posrednik u dijalogu, gubi autoritet u Prištini.

Upitan kako će se Srpska lista organizovati za predstojeće izbore, Djurić je rekao da Beograd nastoji da se što manje meša u rad tog političkog subjekta i da je on jedino reagovao da bi sprečio "da Priština koruptivnim metodama razbije jedinstvo 'Srpske liste'".

Ocenivši da je Srska lista "autonoman politički organizam i da njeni predstavnici najbolje osećaju tananost političkog pulsa na Kosovu i Metohiji", Djurić je rekao da je uveren da će ovog puta u selekciji kadrova i stranaka koje će je činiti, prstupiti mnogo pažljivije i promišljenije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija