• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

12.05.2017

09:56

SLOBA ZAPLAKAO ZBOG RAČKA: General Ojdanić otkrio dugo skrivanu istinu!

Politika

SLOBA ZAPLAKAO ZBOG RAČKA: General Ojdanić otkrio dugo skrivanu istinu!

Podeli vest

Bivši načelnik Generalštaba i haški osuđenik Dragoljub Ojdanić rekao da će "istina o dešavanjima na KiM kad-tad izaći na videlo" i da je sada čitavom svetu jasno da je Vilijam Voker plaćenik, prenosi Alo.

Prema njegovim rečima, čak je i Haški tribunal shvatio da je Račak nameštaljka, jer je svima kojima je pripisivan taj zločin, pa i Slobodanu Miloševiću, kasnije tokom procesa slučaj "Račak" nestao iz optužnice, jer, kao tvrdi, nije bilo dokaza.

Znao je da zapad stoji iza svega 

Milošević je tu vest teško primio. Odmah je tražio da se sve proveri i istraži, jer nije mogao da veruje da su srpski vojnici ili policajci mogli da urade tako nešto

- Lično sam izvestio Slobodana Miloševića o Račku, to je jedan od najrazumnijih ljudi koje sam upoznao, ni trunke nacionalnosti, šovinizma i svega što mu je pripisivano kod njega nije bilo. On je tu vest teško primio. Odmah je tražio da se sve proveri i istraži, jer nije mogao da veruje da su srpski vojnici ili policajci mogli da urade tako nešto. Kada je dobio sve izveštaje Sloba, umalo nije zaplakao kada je shvatio da iza svega stoji Zapad i njihova propaganda sa željom da se baci ljaga na Srbe. Bio je na ivici suza. Miloševića je slučaj "Račak" proganjao i u Hagu, jer su mu često dolazili razni lažni svedoci kako bi ga nabeđivali da je i zbog toga kriv - kaže Ojdanić.

Odavno u penziji, general Dragoljub Ojdanić, svedok mnogih dešavanja u Jugoslaviji, ističe da nije iznenađen izjavom nekadašnjeg šefa misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja velike Albanije i ujedinjenja svih Albanaca, jer im je on dao vetar u leđa insceniranim slučajem "Račak".

- Ništa me ne iznenađuje. Mi koji smo tada branili Srbiju smo za Srbe uvek bili krivi za sve, pa i za Račak. Deplasirano je sada govoriti bilo šta o tome - priča Ojdanić.

Generali će da dokažu istinu

- Trenutno radim na pravljenju jedne naučne ekspertize o Kosovu i Metohiji, kako bi se jednom za svagda utvrdilo da li je bilo etničkog čišćenja i proterivanja Albanaca sa Kosova i Metohije. Za sada nisam naišao na razumevanje moje Srbije, ali me i nije toliko briga, ima nas generala i oficira koji smo dovoljno stručni da takvo jedno delo uradimo i ostavimo Srbiji za nauk i istoriju

Kaže i  da je oduvek govorio da se nikakav masakr nije dogodio u Račku. 

- Kada se pojavila vest da je tamo učinjen zločin, odmah sam kao načelnik Generalštaba uputio pisani zahtev komandantu Treće armije, generalu Nebojši Pavkoviću, da me izvesti o svemu i da odgovori da li su pripadnici vojske dejstvovali u reonu Račka. Od njega sam dobio lično usmeno i pisano uverenje da nijedan vojnik nije tamo bio i da je to maslo terorističke OVK. Račak je očigledno bio nameštaljka Zapada i Vokera, kako bi se sprovelo etničko čišćenje Srba sa Kosova. Zbog čega smo moje kolege i ja bili optuživani za podsticaj etničkog čišćenja, zločin protiv čovečnosti - kaže on.

General Ojdanić napominje da je Danica Marinković, srpski sudija, do kraja raskrinkala laži Vilijama Vokera kada je reč o slučaju "Račak".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...neko je napisao...laž leti a istina je šepajući prati...istina će se kadtad saznati...ali gnusne laži o srbima i srbskom narodu su bili "temelj" za rasturanje i uništavanje srbije...čiji se proces i dalje sprovodi...kako srbija može da preseče ovaj proces i da li postoji alternativa teško je reči...ali najjednostavnija rešenja su obično i najbolja rešenja za svaki problem...

Kosta

pre 6 godina

Da generale,to što dušmani pričaju i rade je za razumne ljude-patriote,jadno i bedno ali zahteva u odbrani veliki rad,odricanje,žrtvu baš tih Srba značajnih ljudskih vrednosti. Boli više nego bilo koja rana posoljena solju kada sopstveni narod tu borbu ne vidi ne ceni. Zar američki generali treba da odaju priznanje toj borbi,koju su planirali da završe za dva-tri dana ali kako sami priznaju izgubili su je.Dok naši evropejci predvođeni Đinđićem-žuti i velikim Srbinom vukom,su radili sve da nas ponize-satru.Dobro je.Ima BOGA...Glavu gore i samo napred.A sada strpljenja,ljubavi i vere i ko nas kamenom mi njega ne tortom već kamenom...nismo više sami.Sunce sa ISTOKA je izašlo..

vlada

pre 6 godina

Poštovanje generale Ojdaniću, i hvala što ste imali hrabrosti i dostojanstva da ispred Skupštine /na bini/, ispratite bivšeg, ubijenog u Hagu, predsednika Srbije S. Miloševića, i obučete vašu oficirsku uniformu, iako su Vam to zabranjivali i Hag i DOSovsko izdajničko ništavilo! Slobodno napišite istinu o velikom čeveku, jer LAŽI o Koštunici, Djindjiću, Čedi, Dinkiću i ostalim bitangama, koje smo osetili u kriminalnoj tranziciji, su više nego bljutave!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija