• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2017

15:37

POSLE RAMUŠA ODMAH ZALAJAO I TAČI: Srbija samo zna da započinje ratove, ali ne zna za pobedu - MORAĆE DA PRIZNAJU KOSOVO!

Politika

POSLE RAMUŠA ODMAH ZALAJAO I TAČI: Srbija samo zna da započinje ratove, ali ne zna za pobedu - MORAĆE DA PRIZNAJU KOSOVO!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači tvrdi da Srbija ima plan za podelu Kosova i poručuje da taj trenutak za Srbiju nikada neće doći. Tači, u intervjuu za hrvatski nedeljnik "Nacional" kaže da Srbija zna samo da započinje ratove, ali da ne zna da pobedi

- Kosovo zna da Srbija ima plan za podelu Kosova, i očekujem taj trenutak. Ali, opet naglašavam da taj trenutak za Srbiju nikada neće doći. Zbog toga je prvobitno bila provokacija sa vozom koji je doniran od Rusije, pod sloganom ''Kosovo je Srbija'' - rekao je Tači u intervjuu za hrvatski nedeljnik Nacional.

On tvrdi da je nakon toga usledila izgradnja zida, a da će naredni korak biti uvođenje naoružanih paravojnih snaga na Severu i stvaranje realnosti za podelu Kosova.

- Ali, naglašavam da je bila sreća što je voz zaustavljen nekoliko desetina kilometara od granice sa Kosovom - naveo je on.

Prema njegovim rečima, Srbija samo zna da započne rat, ali ne i da u ratu pobedi.

- Ali, kada govorimo o ratovima, svi znamo da Srbija ne zna za pobedu. Znaju da započnu, ali ne znaju za pobedu. Čak je i ove napore sa Kosovom izgubila. Privatno na svim sastancima koje sam imao sa rukodstvom Srbije, oni prihvataju da je Kosovo nezavisno. Sa svima. Svi znamo da će Kosovo ući u NATO i Evropsku uniju - rekao je Tači.

Ipak, priznaje da dijalog Beograda i Prištine nije lak.

Dijalog, kako smatra, nema alternative do priznanja kosovske nezavisnosti od Srbije.

- Ja sam vodio borbu za oslobođenje Kosova, ali sam vodio i dijalog za dobrosusedske odnose sa Srbijom. Zato što je neophodno. Mi smo radili za normalizaciju i pomirenje, verujem da se to može dogoditi, ali s puno poteškoća. Dijalog nema alternative do priznanja Kosova od Srbije. Ali dijalog sa Srbijom nije lak - naveo je Tači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ko

pre 6 godina

Od koga si oslobadjao teritoriju na kojubsu te doveli roditelji jel kuci leba nisu imali da jedu.

Marcco

pre 6 godina

Nije pogrešio. A mi bi trebali da se zapitamo zašto je tako i da se korigujemo a ne da izigravamo uređenu devojčicu.

Zele

pre 6 godina

Naravno da je pogresio i to s' namerom. Iz I svetskog rata, koliko se secam, Srbija je izasla kao pobednik (u njenu cast se i vijorila srpska zastava na jarbolu bele kuce). I iz II sv. rata isto smo izasli kao pobednici (sa satrapima hrvatima, na zalost).

Poskok

pre 6 godina

Opet ti Magareeeee ovde pa je sam ti rekao da nemas pravo ovde aj siktet hajvane

Nina

pre 6 godina

Is gnjido jedna. Ako ne zna se sta se radi sa gnjidama.

nada

pre 6 godina

Videli smo na sastancima da nisi smeo Vucica pogledati u oci vec ti je njuska bila na podu !!!!!!!!!!! Dodji samo dodji pa da slavimo pobedu Kvazimodo !!!!!!!!!!!!

bole

pre 6 godina

U tome je poenta,nikada necete biti drzava dokle god se Srbija ne odrekne dela svoje teritorije t.j. Kosmeta.A sto se tice ratova tvoji preci su cuvali ovce kada je Srbija oslobadjala Balkan od turaka,pruzili smo vam ruku a vi ste je odsekli,za odsecenu ruku sledi odsecena glava.Upamti to.n

Nebojsa

pre 6 godina

Sada je potrebno da cujemo demanti Nikilica i Vucica i Dacica da li su oni Taciju ikada rekli da priznaju da je tzv Kosovo nezavisno. Ovo mora da se demantuje.\n

GeneralJuzni

pre 6 godina

Eto ga veliki vojskovodja ciji je jedini uspeh da ukrade tovar drva iz Srpske sume na pogranicnom delu...i onda seljaci zapucaju a oni se razbeze toliko o generalu taciju.By the way Srbija je ratovala sa USA i nato a vas smo drndali kako smo hteli dok vam nije dosao ostatak sveta u pomoc oa cak ni tada nisu smeli da pokusaju kopnenu invaziju.\n

Rado

pre 6 godina

Lepo sanjaj gospodine zlikvče.Buducnost imaš zagarantovanu u nekoj celiji sa lepim pogledom na zvezde.

zora

pre 6 godina

Srbija je uvek bila na strani pobednika a Albanija na srani gubitnika(fasista).Srbija ne napada vec se brani od zlikovaca kakav si ti.Poslednje, Srbija ne deli Kosovo jer je Kosovo Srbija a pitanje vremana je kada ce se geo politicka situacija u svetu promeniti i Kosovo se vrati kuci.Momentalno je samo zalutalo zbog sile a ne vas koji ste govna od vojnika.Vi ste samo koljaci a ne vojska.

dejan

pre 6 godina

sad je pravo vreme da nam acika kaze jel ovaj arnautin govori istinu ili samo laje .

doktor

pre 6 godina

pazi sto daje izjave , dobija nova politicka uputstva od Olbrajtove i Ahtiisarija jer su shvatili da im stvari nisu ispale kako se zamislili , sad ono kao albanac daje izjave u hrvatskim novinama kako eto Srbija uvek zapocinje ratove a oni sa samo brane , jest al malo sutra , sasvim je jasno ko je istorijski napadao Jugoslaviju i ko je razbijao drustvenu celinu i raznolikost , Srbija je branila Jugoslaviju i gradjana od napada terorista i fasista kao sto su hrvatski nacisti i Tacijevi islamisti.

crni

pre 6 godina

oduvek sam tvrdio da od skole ima samo mali odmor, Istorija kaze da Srbija nije izgubila ni jedan rat cak sta vise sve smo  do sada dobili, ako misli na rat protiv Nato-a ovo je samo poluvreme, sto je mozda i razlog sto vice na sav glas da ne bude drugog dela jer zna sta ce i kako ce biti i nebih mu bio u kozi.\nMislim da nasa teritorija nije na prodaju pogotovu ona na kojoj se trenutno izivljavate ali svemu dodje kraj i to kada se najmanje nadas. vrlo brzo idete u stecaj, bankrot a onda u azil..... \n

mili

pre 6 godina

Cekaj sad sa vidis kako cemo najostrije da osudimo izjavu!

CCCC

pre 6 godina

И када нам сруше последњи зид, исчупају срце, замагле вид, и када сунце престане да сија, КОСМЕТ ће и тада бити СРБИЈА!

Jure

pre 6 godina

Ovo su iliri. Mudar narod. Njih se treba cuvati. Najstariji na ovim prostorima. Vode mudru politiku.

Slobodan Milosevic

pre 6 godina

Nikad Kosovo i Metohija nece biti priznato van Srpske drzave.Vi ste narko banda i mora da shvatite da ce sve biti po slovu pravde.Vi ce te kao kriminalci zavrsiti u zatvoru a Srbija ce zbog bombardovsnja dobiti materijalnu i moralnu nadoknadu?Olbrajtova ,matora luika ,Aktisari bolestni Klinton ,ludi Bler ,idiot Solana gde su ?Kriminslci!

bosko

pre 6 godina

Majmuncino, ako ti upadnemo tamo , ovaj put ima da proteramo do Skadra.

grof01

pre 6 godina

Čovjek samo istinu kaže.Ako neko zna za suprotno,nek navede!!!

arsa

pre 6 godina

Samo mastajte o podeli Kosova i Metohije.Grumen zemlje sa svetog Kosova necete odneti.Srbija je cobane nepismeni bila pobednica u svim ratovima.I ovaj rat ce dobiti.Vidimo se uskoro.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17