• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

15.05.2017

10:59

ŠOK! JELJCIN UCENIO MILOŠEVIĆA! Prisilio ga da prihvati misiju Vilijama Vokera koji nam je namestio NATO BOMBE!

Politika

ŠOK! JELJCIN UCENIO MILOŠEVIĆA! Prisilio ga da prihvati misiju Vilijama Vokera koji nam je namestio NATO BOMBE!

Podeli vest

Sastanak nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića i tadašnjeg predsednika Ruske Federacije Borisa Jeljcina koji se dogodio u Moskvi pred samu eskalaciju sukoba na Kosovu, bio je ključan za dolazak misije OEBS-a i Vilijama Vokera

Nije Slobodan Milošević imao mnogo izbora, otkriva Alo. On je bukvalno bio nateran da pristane da OEBS i Voker dođu u našu zemlju. 

Nerado je on to prihvatio, ali Jeljcin je bio nepokolebljiv, tvrdio je da je OEBS neopohodan Srbiji, da će biti mnogo predstavnika zemalja koje su prijateljski nastrojene prema nama. Milošević je delom poverovao u sve to, ali bio je vrlo skeptičan. Na kraju je Jeljcin oštro poručio Miloševiću: "Moraš da prihvatiš OEBS" - piše ovaj list.

AMBASADORI DOBILI NALOG: Raskrinkajte Vokera, neka za njegove gnusne laži zna CEO SVET!

Bivši ministar spoljnjih poslova Srbije i svedok svih tadašnjih dešavanja Živadin Jovanović kaže da znam za taj satanak u Moskvi i da je tačno da je Jeljcin uveravao Miloševića da mora da prihvati tu misiju, iako je Milošević govorio da na Kosovu već postoji međunarodno-diplomatsko prisustvo preko predstavnika stranih ambasada iz Beograda. 

- Milošević zaista nije lako prihvatio novi zahtev da se tamo instalira misija OEBS. Jeljcin je uveravao Miloševića da će biti i predstavnika iz Rusije i ostalih prijateljskih zemalja, da to ne treba da bude problem za Jugoslaviju i to je prihvaćeno - počinje priču Jovanović.

VUČIĆ: Strašne posledice rada Vilijama Vokera - OSTALE TEŠKE RANE NA OSNOVU NJEGOVIH STRAVIČNIH LAŽI!

On dalje navodi da se vrlo brzo pokazalo da cilj te misije nije da verifikuje stanje na Kosovu, što je stajalo u pismenom ugovoru, već da izazove oružani sukob.

- OEBS je na pritisak Amerike odlučio da na čelu misije bude Vilijam Voker i misija se nije držala svog mandata, nije imala ulogu verifikatora, nego je pod vođstvom Vokera i uz pomoć njegovih prvih saradnika Britanaca u stvari pripremala oružanu agresiju NATO - ne ostavlja sumnju Jovanović. 

Printscreen You Tube

On kaže da je bilo dosta muka da se misija i Voker privole da poštuju dogovor i mandat koji je bio i u pismenoj formi, ali oni su stalno izlazili iz tog mandata i pretvorili su se u mehanizam za proizvodnju drame, dramatičnih vesti s Kosova i Metohije. 

GENERAL IVAŠOV O PRLJAVOJ NATO IGRI: SFRJ su srušili, ali nisu mogli da nađu ko će vojskom krenuti na Srbiju!

- Njihov cilj je bio da dižu tenziju, a žmurili su na to da se srpske i jugoslovenske vlasti ponašaju sasvim normalno, u skladu sa zakonima. Voker i ostali koji su bili uz njega samo su dramatizovali situaciju, proizvodili svakojake slučajeve poput Račka radi dizanja tenzije, sve je bilo usmereno da se javnost pripremi i poveruje da tamo nema drugog rešenja osim oružanog napada NATO. Misija i Voker su bili privezak NATO koji je bio u direktnoj službi Alijanse - svedoči Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
crni roko

pre 6 godina

Šta je tu čudno.Pa Rusijom do Putina nisu vladali etnički Rusi.I Gorbačov i Jelcin,kao i kompletna njegova vlada(Kozirjev,Gajdar...)nisu etnički Rusi,kao ni kompletno rukovodstvo u Oktobarskoj revoluciji,od Lenjina,Trockog,Jagode,Staljina.Svi su oni radili protiv ruskog naroda i protiv RPC,pa je logično da su radili i protv Srbije.Naš je problem što to političari pa i novinari nisu znali.Čuveni intervju novinara D.Čukića,sa Hazbulatovim(čečen),gde ga pita o pravoslavnoj braći.

kontinuitet

pre 6 godina

Putin je radio za Jeljcina, bio jedan od 2-3 coveka od najviseg poverenja. On ga je spasao robije i sacuvao mu sve pare (prica se o nekoliko stotina miliona dolara pa do nekoliko milijardi). Takodje, Putin je nekoliko puta javno hvalio Staljina, govoreci kako je bio najbolji. Pa je oslobodio Juznu Osetiju (odakle je Staljin) i pricao kako su oni najveca ruska braca, itd. Da ne pricamo kako je od vise od 100 oligarha, nastalih za vreme i uz pomoc Jeljcina, kaznio samo nekoliko, dok su se ostali samo jos vise obogatili nakon Putinovog dolaska na vlast

crni roko

pre 6 godina

Tačno je da je Putin radio za Jelcina,ali za prvih godina njegove vladavine,Rusija je bila na izdisaju i on je morao lukavo i polako da je uzdize,kako nju tako i sebe.Što se tiče Jelcinovih para,to je sve njegove ćerke,koja je u dilu sa Berezovskim i Pacolijem i njene pare su iznete u London,još devedesetih.Od ostalih tajkuna,samo su dvojica etnički Rusi,ostali su izneli mnogo milijardi u London,ali je Hodorkovskom(Rotši) sve oduzeto,a imao je ubedljivo najviše.Neki su morali da vrate veći deo opljačkanog,a ostali su novac deponovali u City of London,odakle su im gazde.Staljin je pozitivan od tridesetih g.

Pop

pre 6 godina

Pa i Putinova majka je Jevrejka Salomova ,pa ni Putin nije rus,i ko da to ima veze

nada

pre 6 godina

Jeljcin alkoholicar uspeo da ubedi Milosevica hahaha !!!!!!!!!!!!!! Mnogi su tu radili na nasu stetu sto se polako i otkriva ali nazalost srbi koji su stradali nikada se nece vratiti niti ce iko platiti !!!!!!!!!!!!

zoran miljkovic

pre 6 godina

РУСИ СУ УВЕК РАДИЛИ У КОРИСТ НАШЕ ШТЕТЕ. Те глупости те пијани Јељцин те Цар Путин,су демагошке приче за лаковерне грађане,руси гледају само свој интерес,како нам црпу нафту,ко за то одговара,то је пљачка столећа,не сме нико ни да писне,ајде информер напиши нешто ОЋЕШ,кад би смео,смете да пљујете све редом,али брат Рус се не зеза,ће оде глава,није то запад па лај шта стигнеш.

Zivela Srbija

pre 6 godina

Znaci li da ce nas Rusi opet ostaviti na cedilu :(

Boban

pre 6 godina

Niko ne treba da nam kaze da je verifikaciona misija dosla ovde pod pritiskom. Secamo se da je dolasku OSCE-a prethodio referendum o protivljenju dolaska stranih misija. Posle referenduma su ipak dosli iako je na referendumu to odbijeno. Sve ove godine se cutalo o dogadjajima na Kosovu a znali smo da je ceo sukob isceniran radi izdvajanja dela nase teritorije iz sastava Srbije.  Ponavljam , treba istraziti ko je ucestvovao u izdaji oko akcije Racak! Ko je naredio policijskoj jedinici koja je obezbedjivala mesto i tela ubijenih terorista , da napuste mesto? Da nisu napustili mesto , ne bi imali celu onu dramu oko navodnog masakra. Naravno , ne treba biti glup i ne verovati da bi oni neki dogadjaj iskoristili kao povod i posle Racka, ali zasto je neko izdao i ko!?\n

vlada

pre 6 godina

Jeljcin i nije Rus, a njegovo pravo izvorno prezime potiče od familije "Elcen", koje je germanskog porekla!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija