• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2017

13:08

VULIN: Albanci da odluče da li će da vode Haradinajeve ratove!

Politika

VULIN: Albanci da odluče da li će da vode Haradinajeve ratove!

Podeli vest

Albanci moraju da odluče da li hoće da vode ratove Ramuša Haradinaja, ali da pritom moraju da razumeju da više nisu ista vremena i te ratove više neće voditi čitav svet, poručio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin, koji kaže da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje lidera Alijanse za budućnost Kosova

- Nekažnjeni zločinac uvek traži da se njegov zločin ponovi i uvek traži da ima pomoć u vršenju zločina. Albanci moraju da razumeju da ovo nisu ista vremena i da ratove koje Haradinaj hoće da izazove neće više voditi čitav svet, već će morati da ih vode sami - rekao je Vulin novinarima.

Kako je naveo, Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove i "koliko dečjih glava imaju za bacanje", jer svet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje velike Albanije.

- Prošli put kad je video srpsku vojsku, Haradinaj je trčao. Sledeći put kada je bude video, on će puzati - rekao je Vulin.

On je naveo da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje Haradinaja, jer se radi o čoveku koji je bio premijer, kako je istakao, toga što zovu Kosovo.

- To je čovek koji je nekažnjeni ratni zločinac, od koga očekujemo da se Evropska unija i SAD ograde inače će morati da žive sa posledicama onoga što je uradio - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Haradinaj je čovek čiji zločin nije kažnjen, a čim nije kažnjen, on preti da se ponovi.

- Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove. Svet više neće bombardovati Srbiju zbog ratnog zločinca i teroriste - rekao je Vulin.

Albanci, istakao je, moraju da budu svesni da će svoje ratove morati da vode sami i da će ratove koje je Haradinaj pokušao da izazove plaćati glavama svoje dece, a ne dece iz Evropske unije i SAD.

- Moraće da ih plate sami, a ja se nadam da ima dovoljno razuma u albanskom narodu da Haradinaj ne govori u njihovo ime - rekao je Vulin.

Navodeći da u izborima političari govore ono što narod želi da čuje, Vulin je istakao da je on jako zabrinut ako je to što Haradinaj govori ono što Albanci žele da čuju.

- Još jednom ih pitam da li su sigurni da treba da glasaju za ljude koji hoće da ih vode u rat i koji hoće njihovu decu da vode u rat da bi oni postali bogati i moćni - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, to je pitanje za njih, nije pitanje za nas.

Vulin je rekao da će Srbija umeti i da može da zaštiti sebe, svoju teritoriju i narod bez obzira na kom delu teritorije on živi i zapitao da li su Albanci spremi da ginu za Haradinajeve planove.

- Neka budu sigurni da svet 2017. i 1999. više nije isti. Nikada više tako velika sila neće doći da ratuje za ideju ''velike Albanije - zaključio je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 6 godina

Da je srece, Srbija bi zavrsila sa tom koljacinom na isti nacin na koji je svojevremeno izraelski MOSAD zavrsio sa Ajhmanom. Siptari razumeju samo jezik sile i za taj scenario treba da se pripremamo, a od nekakvih pregovora sa njima nema nista. Uvek su se krili iza velikih drzava, bili uz Hitlera, pa dizali spomenike prvo Staljinu, pa Mao Ce Dungu, pa sada Klintonu. Takav je to narod, narod podanickog mentaliteta. Haradinaj je nebitan, vec je samo pitanje ko stoji iza njega.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija