• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2017

07:48

BILO BI SMEŠNO DA NIJE JADNO! Hrvatski veterani tuže Vulina zbog VREĐANJA USTAŠA I TOMPSONA!

Politika

BILO BI SMEŠNO DA NIJE JADNO! Hrvatski veterani tuže Vulina zbog VREĐANJA USTAŠA I TOMPSONA!

Podeli vest

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. podnela je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, piše u saopštenju koje je Tanjugu dostavio predsednik tog udruženja Mladen Pavković

Kako se navodi, prijava je podneta za krivično delo uvrede, klevete i sramoćenja, odnosno zbog Vulinovih izjava koje se, pre svega, odnose na učesnike komemoracije na Blajburškom polju 13. maja, kao i izjava o hrvatskom pevaču Marku Perkoviću Tompsonu.

Pavković u saopštenju kaže da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu "najveći skup fašista i neonacista u Evropi" koji se sprovodi "pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora".

Pavković, takođe, smatra "skandaloznim" što je Vulin za Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pesmama slavi ubistva srpskih civila.

Udruga hrvatskih branitelja je ranije pozvala hrvatski državni vrh da reaguje zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u jednom austrijskom gradu.

Vulin je 14. maja izjavio da se u Blajburgu okuplja "najveći broj nacista u Evropi" i da su ustaški zločini prihvatljivi jer su činjeni nad Srbima.

Prethodnog dana, on je rekao da se u Blajburgu "u organizaciji hrvatskog Sabora" organizuje "najveći skup neonacista u Evropi" i da članstvo u EU ne bi smelo biti izgovor da možete raditi šta god hoćete i da gazite sve elementarne vrednosti na kojima Evropa počiva.

Vulin je takođe potvrdio da je protestovao u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta, te poručio da se iskreno nada da je bar malo doprineo "da koncert jednog ustaše bude zabranjen".

- Nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva "Čavoglavu" i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića - rekao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 6 godina

Ovo je trebala Srbija da uradi, umesto da laje preko medija....Da podnese tuzbu...

BorisDe

pre 6 godina

Glupi i zaludjeni seljaci, vecina potomci partizana silom uticaja na njih postaju najradikalnije ustaše što zagovaraju fašiste i negiraju njihove zločine, gde su ubijali i njih. Zašto nisu recimo protiv  nas Srba bez toga da koriste fašizam kao sredstvo suprostavljanja? On je medjunarodno zabranjen ali EU žmiri na jedno oko jer katolici globaliste žele nemir i iskrivljanje istorije. Hrvatska im je gradina laži koju čuvaju močnim lobijem a mi želimo da idemo u tu EU tvorevinu?! Opametimo se Srbi.n

DusanNS

pre 6 godina

Mladen Pavković? Matori, ako želiš da nađeš rodbinu pregledaj telefonske imenike Srbije i Crne Gore. Ako želiš da se uveriš da je tvoja porodica jedinstvena, onda imenike Hrvatske. Najgori su ti konvertirani primerci. I najgluplji.

Mara

pre 6 godina

Da li je Vulin nesto slagao ili krivotvorio,nije,rekao je istinu pred kojom vi sakrivate glavu u pesak i necete da je priznate zato sto ste svi kompletni bolesnici.Tako vas vaspitavaju jos od kolevke da mrzite srbe,vi ste genocidna Hitlerova tvorevina i sadasnji sotonisticki eksperiment Novog svetskog poredka,zbog toga vam EU i gleda kroz prste i cuti,ali to nece dugo trajati,bicete saseceni u korenu.\n

Novi Blajburg

pre 6 godina

Bravo Vuline.Koga boli stepinac sta drobe usrase

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija