• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2017

13:45

VUČIĆ O HARADINAJU I ZAEVU: Briga me za njihove uvrede i pretnje, nego da mi vidimo šta je sa ZSO i glasanjem u Unesko!

Politika

VUČIĆ O HARADINAJU I ZAEVU: Briga me za njihove uvrede i pretnje, nego da mi vidimo šta je sa ZSO i glasanjem u Unesko!

Podeli vest

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nameru da bilo sta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Briselu, ni četiri godine od tada nije formirana

- Nemam ništa da dodam na izjave i pretnje Ramuša Haradinaja. ZSO nije formirana već četiri godine. To mora da bude tema u nastavku dijaloga, da se ispuni ono što je dogovoreno. A da odgovaram na teške reči i uvrede nemam nameru. A to što mi mirno i staloženo odgovaramo na sve uvrede i što ne želimo teškim rečima da odgovaramo na takve stvari ne znači da smo imalo slabiji od bilo koga - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da ga ne interesuju ni uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev i poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko.

Vučić je rekao da je za njega uvek važnije kako će se neko odnositi prema Srbiji, nego prema njemu lično.

- Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli - rekao je Vučić.

Tanjug

On je dodao da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

- On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalistički i šovinistički.

- Uveren sam da nećemo ni dobiti taj odgovor, jer se to nije dogodilo. Valjda je to nekome trebalo u nekom trenutku - zaključio je Vučić.

Vučić je dodao i da ne želi da komentariše odnose u Makedoniji i naglasio da ga jedino interesuje da "Srbiju ostave na miru".

- Mi nikakvih problema nemamo, neka oni rade svoj posao. Imao bih i znao šta da kažem, različite su mi procene na duži i kraći rok, ali mali sam ja čovek za njih. Oni znaju bolje od mene. Svu sreću im želim. A to što ne prestaje da me pominje, šta ću ja, nije to valjda do mene - rekao je Vučić.

Upitan kako će se "zategnuti odnosi" razvijati nakon imenovanja Zaeva na funkciju premijera, Vučić je rekao da odnosi nisu zategnuti.

- Mi nemamo zategnute odnose i ja ćutim i niste čuli nijednu moju izjavu po pitanju Makedonije. Ako sam kritikovao, to je bilo jer su podržavali ulazak Kosova u Unesko. Sve ostalo su bili naši odgovori na uvrede koje je iznosio Zaev. Imamo normalne ekonomske i trgovinske odnose. A to da iskazujem neko divljenje, ne osećam to i ne znam zašto bih to činio - rekao je Vučić.

Pretpostavljam da ću ići u Brisel na sastanak premijera Zapadnog Balkana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pretpostavlja da će 24. maja ići u Brisel na sastanak premijera Zapadnog Balkana.

- Nisam ja taj koji može da bira društvo, a verovatno i oni drugi bi izabrali nekog drugog da mogu - rekao je Vučić u Odžacima.

On je dodao da "misli da je dobio pozivnicu" za taj sastanak.

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini pozvala je šestoricu premijera sa Zapadnog Balkana 24. maja u Brisel "da bi se razmotrila situacija u svetlu najnovijih zbivanja" u regionu, izjavila je Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Federike Mogerini.

- Na nezvaničnoj radnoj večeri visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Mogerini želi da sa premijerima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije "zajednički sagleda kako dalje ići napred - dodala je Maja Kocijančič.

Premijer Vučić prokomentarisao je, odgovarajući na pitanja novinara, da je postalo uobičajeno da je on za sve kriv.

- I kada je nešto loše i kad je dobro - Vučiću pederu - je najbolja sintagma - primetio je Vučić, reagujući na opasku da je i juče u Nišu "okrivljen" za to što je Partizan uzeo trofej.

- Vidite da i kada pobede nekoga, onda nije dovoljno to što su pobedili, već govore: ''mi smo pobedili i Vučića, koji je dao sve od sebe protiv nas''. Podsetio bih da smo dali 1,2 miliona evra kada nisu imali ni evro u kasi - rekao je i dodao, usput, da "Vučiću pederu" čak i ne odgovara istini.

Za EU bi bilo poniženje da Haradinaj bude pregovarač

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo ponižavajuće i poražavajuće za EU pre svega da Ramuš Haradinaj bude u sastavu delegacije Prištine na dijalogu u Briselu i da smatra da EU ne može to da dozvoli.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da ćemo i mi videti ko će biti u delegaciji jer mi određujemo ko će biti u našoj delegaciji.

- Ne može samo da se nama nešto ne sviđa, može i njima i tu može biti iznenađenja - dodao je Vučić.

Kako je rekao neko bi možda time da Beograd isprovocira na neku rekaciju pa da budemo krivi za dalji tok razgovora ali i poručio da se mi nikada ne mešamo u to koga će druga strana da izabere u bilo kakvim pregovorima.

Mislim da bi bilo krajnje poražavajuće i ponižavajuće i za nas i EU da neko ko je tako teške zločine učinio učestvuje u pregovorima.

Kako je rekao za Haradinaja Tužilašstvo Srbije ima dokaze za zločine koje je piočinio, da jesmo razgovarali i sa nekima drugima "ne kažem da su bolji" ali za Haradinaja imamo nepobitne dokaze da je te zločine i lično počinio.

- Mi bismo razgovorima sa takvim zločincem pogazili i naše tužilaštvo, i pravosuđe i žrtve Haradinaja - rekao je Vučić, ali i dodao da ostaje da se vidi šta će biti u Prištini.

Kako je rekao, u Prištini pred izbore su dve struje, jedna je linija OVK i jedna "direktno američka varijanta sa Pacolijem" i tu je za sada odnos 42 na prema 38.

- A mi treba da gledamo sebe - dodao je.

Kao primer šta se sve radi, Vucić je pomenuo i "non pejper" koji Priština deli zemljama članicama EU i drugima u kojem nas tuži da održavamo vojne vežbe. Vucić je upitao da li misle i da nam zabrane da pokažemo svoju vojsku i svoje naoružanje na Dan pobede u svojoj zemlji.

- Ne znam više ni o čemu se tu radi - kao da je ovo twilight zona - zona sumraka - rekao je Vučić koji je podsetio da je i prilikom odlaska u Brisel sa predsednikom Tomislavom Nikolićem rekao da mu se čini da se sve promenilo i da iz Prištine više ništa ne pitaju EU već da primaju naloge i očekuju pomoć od nekog drugog.

Na sve to, zaključio je, već šest meseci suštinski nema nikakvih razgovora u Briselu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuki

pre 6 godina

Samo smo mi ostali u okruženju koji nismo u Nato, ali moraće neka tamo vlada kasnije da prizna Kosovo i pristupi Nato-u..

Sasa

pre 6 godina

Samo ti sanjaj...izdajice...jedino sto moze druga vlada neka tamo kao sto ti kazes je da vrati Kosovo...ako ne i ova...a sto se tice nato pakta on ce se raspasti pre nego sto bude to na dnevnom redu za Srbiju...samo se fi opusti i tvoju glupu propagandu negde druge prosipaj...ziveli Srbi zivela Srbija...smrt dusmanima i izdajicima...amin

Pjer

pre 6 godina

Kada bi EU dozvolila da Haradinaj bude pregovarač,pitanje je da li bi imalo smisla biti član takve EU ???

milica

pre 6 godina

vreme je da evropa shvati ko je do sad sve ispunjavao što se od nje tražilo

Sava

pre 6 godina

Srbija mora da odbrani svoje interese vodeći beskompromisnu borbu.

Aleksandar

pre 6 godina

Izbregavaju formiranje ZSo a sve je lepo dogovoreno. EU cuti i tolerise a to nije dobar znak.

S16

pre 6 godina

Pretnje i uvrede koje Haradinaj upucuje govore o njemu samom. Ubica i ratni zlocinac. Ne treba se spustati na njegov nivo.

Jovana

pre 6 godina

Mislim da ce na kraju svega albanci morati da ispune sve dogovoreno oko ZSO ali ko ce to docekati. Evropa izbegava sukobe sa albancima i pravi ogromnu gresku.

Vuk

pre 6 godina

Haradinaj je jedan ubica i ratni zločinac kome je mesto u zatvoru, ali izgleda da su Evropski sudovi namenjeni samo Srbima koji su branili ovu zemlju. Sramota je kako se blagonaklono gleda na njega u Evropi. A Zaev običan Albanski plaćenik koji je izdao svoj narod za novac.

Sinisa

pre 6 godina

Politicki odnosi i saradnja sa Makedonijom su dobri. Albanska pudlica Zaev predstavlja interese Albanaca a ne Makedonaca koji su nam uvek bili prijatelji.

Ceca

pre 6 godina

Sto pre treba formirati ZSO jer samo na taj nacin nas narod moze da opstane na Kosovu!

GROF

pre 6 godina

To pitanje će i Brisel Prištini morati da postavi!

Slobodan

pre 6 godina

Харадинај и Заев су заслужили да буду стављени у исти контекст.

Vrscanka

pre 6 godina

Osnivanje ZSO je dogovoreno u Briselu i to mora biti i realizovano.

Tirke

pre 6 godina

Bas me zanima kako ce Makedonija glasati u UNESC-u.?

Goran

pre 6 godina

Pametno Vucic kaze.Ne treba uopste da se obazire na njih.

uki

pre 6 godina

Sto bi se reklo,gledajmo od cega zivimo...oni su periferni i vazni samo sebi.

nikola

pre 6 godina

Tačno da imamo većih briga od Haradinajevih uvreda.

Vladimir22

pre 6 godina

Jedva cekam da vidim da li ce Zaev odrzati datu rec.

zorica

pre 6 godina

Tako je. Nisu nam bitna njihova blebetanja. ZSO je prioritet!

Voja

pre 6 godina

Srbija ce ostati dosledna u ispunjavanju svojih ciljeva

Nina

pre 6 godina

Ne slazem se sa vama, to je samo kratkorocan cilj dok se stvari ne promene u svetu tj. dok fasisti ne budu unisteni ili pocne WWIII. Za to vreme ili posle toga morace se osloboditi sve srpske zemlje pogotovo Kosovo I Metohija I to mora biti cilj svih Srba.

Hole

pre 6 godina

Haradinaj po svaku cenu pokusava da destabilizuje citav region!

Gagi

pre 6 godina

Zaev se vara ako misli da ce uvredama na racun Srbije nesto postici!

Sonja

pre 6 godina

Zeavu i Haradinaj pokazuju koliko su politički nezreli i umesto dijaloga koriste uvrede i pretnje.

Nenad

pre 6 godina

Gde su dogovorene stvari? Čemu služe dogovori ako ih albanci ne poštuju. Tako je Vučiću !!

Fica

pre 6 godina

Srbija ce se svim snagama boriti za odbranu svojih interesa!

Danica

pre 6 godina

Srbija se bori zakonskim sredstvima za odbranu svojih interesa!

Neca

pre 6 godina

Vučić je kulturan čovek tako da na uvrede Haradinaja neće odgovoriti isto kao Haradinaj

Stana

pre 6 godina

ZSO se mora formirati bas zbog ovakvih politicara kao sto je Zaev i Haradinaj.

Mile

pre 6 godina

Obavezno da se ide. Sastav, naravno kai i njihov. Stav, KiM je sastavni dei Srbije. OVK ubice na sud i to u Srbiji da im se sudi. Ameruci, piruka da makne kandze sa Srbije i KiM. Otvoreno i bez uvijanja i savijanja.

MIRE

pre 6 godina

Mi će mo i dalje nastaviti da štitimo interese građana Srbije i nećemo podleći pritiscima i ucenama.

brane

pre 6 godina

Upravo tako ,tamo će se videti jesu li makedonci prodati.

Biljana

pre 6 godina

Drago mi je da se Vucic ne spusta na nivo nepristojnih ljudi i provokatora.Neka oni pricaju sta hoce, Srbija ima dostojanstvo i brine iskljucivo o ocuvanju svojih granica i stabilnosti regiona.

Zvezdan

pre 6 godina

Vreme je da se uvedu evropski standardi i reci hvala vam i cao. Standardi su vazni za poslovanje, investicije, skolovanje, zdravstvo, poljoprivredu, stocarstvo a i bitno je za import i eksport. Kad sve to savladamo, koj ce nam davo eu? \n

bojanis

pre 6 godina

vreme je da udjemo u nato znam da mnogi to nebi voleli ali mislim da nemamo kud

Alisa

pre 6 godina

Srbija se vodi politikom mira, nikog ne vređamo, a to što ne odgovaramo na njihove provokacije ne znači da smo slabiji.

Milana Simic

pre 6 godina

Vredjanje i podrivanje nikad nam nisu bili metod,pa nece ni u ovom slucaju,ali Srbija ce raditit na tome da poboljsa polozaj Srba na KiM.

Fica

pre 6 godina

Srbija ce se svim snagama boriti za odbranu svojih interesa!

Danica

pre 6 godina

Srbija se bori zakonskim sredstvima za odbranu svojih interesa!

Jovana

pre 6 godina

ZSO trebala je biti formirana , nije, i zato po odlasku u Brisel tražiti odobrenje da Srbi sa KiM preuzmu inicijativu i biće ujedinjene opštine srpske!

Hana

pre 6 godina

Koalicija Zaeva i Haradinaja i pokušaji destabilizacije Srbije neće uspeti kada strateški cilj Srbije je mir i stabilnost i zato na provokacije će za stolom , diplomacki dobiti udarac!

GOGA

pre 6 godina

Nego da mi vidimo sta je sa ZSO i glasanjem u Unesko !

Hole

pre 6 godina

Haradinaj po svaku cenu pokusava da destabilizuje citav region!

Gagi

pre 6 godina

Zaev se vara ako misli da ce uvredama na racun Srbije nesto postici!

Robi

pre 6 godina

Tako je nebitni ljudi ni ne treba da te zanimaju. Bitni su jedino nasi ljudi dole na Kosovu, jedino o njima treba da mi brinemo.

mala

pre 6 godina

Kada bi se mi osvrtali na njih i njihove uvrede, gde bi nam bio kraj.

Dejan

pre 6 godina

Albanci su prevrsili svaku meru za formiranje ZSo.

MilosIrena2003

pre 6 godina

Nek delima Makedonija pokaže sa novom vladom da poštuje Srbiju i ruka će biti ispružena ka njima.

Hedona

pre 6 godina

On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo kada bude bilo glasanje za KiM.

buca1966

pre 6 godina

Na njihove uvrede ne treba da se obaziremo, nego na konkretne mere i ono sto su rekli da ce uraditi a jos nisu ispunili.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Vučić je najbolji predsednik za Srbiju, uvek radi u interesu građana.

Branko

pre 6 godina

Oni nista drugo ne znaju osim da vredjaju. Ali dela govore o njima samima.

gordana

pre 6 godina

Njihov govor mrznje nas ne dotice jer je to odlika primitivizma.

Nina

pre 6 godina

Ne treba davati snagu i vreme na Zaeva i Haradinaja. Sram ih bilo.

Branislav

pre 6 godina

Aleksandar Vucic se drzi za rec, a Siptarske nomadske poglavice za rogove !

Daxa

pre 6 godina

Moramo konkretno nesto da vidimo uvrede nisu bitne dajte dela.

kole

pre 6 godina

I Zaev i Haradinaj su samo pioni u rukama jacih igraca i laju po direktivi.

Jataganac

pre 6 godina

ZSO ce biti uskoro formirane i tu Siptari ne mogu nista.

yeti bgd

pre 6 godina

Siptari jedino i zanaju da ucenjuju i prete.

Jasmin MM

pre 6 godina

Taj terorista Haradinaj ce uskoro zavrsiti u zatvoru na odsluzenju nekoliko desetina dozivotnih robija!

hrandza33

pre 6 godina

Albanci vise nemaju nacina da nas sprece da formiramo ZSO. Potrosili su sve trikove i smicalice.

Nana

pre 6 godina

Drago mi je što je premijer Vučić odlučno stao iza srpskih nacionalnih interesa, dosta su nas gazili i ponižavali.

Dejo

pre 6 godina

Dobro je što se ne spuštamo na njihov nivo. Neka oni pričaju, mi ćemo raditi šta treba da bi završili sve poslove koje imamo.

Bane

pre 6 godina

Ako Haradinaj postane predstavnik Kosova na pregovorima onda samo budali neće biti jasno da je ta nezavisna država Kosovo jedna zločinačka teritorija stvorena na krvi nevinih žrtava.

Pedja

pre 6 godina

Upravo tako, najvažnije su projekcije za dalje šta i kako.

Miki

pre 6 godina

Moramo traziti pomioc UNESC-a Taciju i rami se mora stati na put. Haradinej je ratni zlocinac i tu nema razgovora.

kalina

pre 6 godina

Nema potrebe da odgovara na takve izjave i pretnje, Vučić nikad nije podlegao bilo čijem pritisku, niti će!

Dostojan

pre 6 godina

Priština važne dogovore iz Brisela ne ispunjava i sve ih vuče za nos. Kako samo EU može toliko da se blamira.

ina

pre 6 godina

Zaev je pokvaren I bezobrazan I zaista je jako zalosno sto vredja sve ljude!

Jelica

pre 6 godina

Bespotrebno trositi reci na ova dva nazovi "lidera". A nadamo se da nece uspeti u namerama koje su naumili ..

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija