• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

18.05.2017

19:21

DRAMATIČNA PORUKA RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE LAVROVA: Hag namerno i planski ubija generala Mladića!

Politika

DRAMATIČNA PORUKA RUSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE LAVROVA: Hag namerno i planski ubija generala Mladića!

Podeli vest

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov optužio je juče Haški tribunal da namerno i planski ubija generala Ratka Mladića pošto mu uporno ne dozvoljava da ode na lečenje Moskvu!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije najoštrije je osudilo odluku haških sudija kojom je Mladiću definitivno zabranjeno lečenje u Rusiji. U Kremlju tvrde da takva odluka ozbiljno dovodi u opasnost Mladićev život.

Poniženje Moskve
Mi već spremamo žalbu na hašku odluku kojom se direktno ugrožava život moga oca
Darko Mladić

"Odbijanje da se general Ratko Mladić prebaci na medicinski tretman u Moskvu jeste sasvim ilustrativno za hašku pravdu. Prethodno je Hag odobravao privremeno puštanje na slobodu osuđenika zbog mnogo manje ozbiljnih razloga... Zbog toga ova odluka i njihovi argumenti mogu da izazovu samo zbunjenost. Sudsko veće Tribunala snosi punu odgovornost za odluke i posledice svojih zaključaka. Još jednom zanemaruju osnovna prava ljudi, kao što su pravo na život, zdravlje i medicinsku negu", navodi se u saopštenju koje je potpisao ministar Lavrov.

Informer

mojugao

TOMA FILA
ADVOKAT

Istorija se ponavlja. Tako je odbijen Miloševićev zahtev. Jedan Srbin manje za njih nije šteta.

I dok u Hagu niko juče nije hteo da komentariše upozorenje zvanične Moskve, Darko Mladić, sin Ratka Mladića, kaže da skandalozna odluka haških sudija nije iznenađujuća.

- Tribunal je ranije i za mnogo manje zdravstvene probleme prihvatao garancije, pa čak i Kosova, koje nije član UN niti je prava država. Rusija sigurno neće dopustiti poniženje, a mi već žalbu pripremamo - podvlači Mladić.

Mladićev advokat Branko Lukić kaže da je šokiran odlukom haških sudija, jer su ispunjeni svi uslov za Mladićevo lečenje u Rusiji.

- Naš klijent ne dobija isti tretman kao drugi zatvorenici koji su sa mnogo manje alarmantnim dijagnozama puštani na lečenje. Skandalozno je što tužilaštvo ne priznaje ruske garancije! Ipak, nadamo se da će Žalbeno veće na kraju uslišiti naše zahteve - zaključuje Lukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
re

pre 6 godina

...svi znamo šta je haški sud...to je mesto gde su mnogi poznati srbski heroji i patriote otrovane...a oni srbski političari koji su ih izručivali hagu su direktni saučesnici u ubijanju srbske elite...kada će konačno prestati ta antisrbska histerija verovatno kada počne 3.svetski rat...

Dragan R

pre 6 godina

Kakvi su oni što su ga tamo poslali je odavno jasno, Ali šta je sa sadašnjim vlastima?Ja nešto nigde nisam čuo ni pročitao da su bilo šta uradili da pomognu Mladiću. Ni jedan jedini dopis i protest nisu našli za shodno da pošalju?

vlah alija

pre 6 godina

ma kako da ne treba da ga posalju u kakvu banju pa da se leci i baskari bre u tamnicu na kruh i vodu tog zlikovca

Alek

pre 6 godina

Kako volim sto svaki dan citas informer.Tacno potvrdjujes moju tezu da ste nadojeni mrznjom do te mere da vam je to dusevna hrana.Opsednuti ste srbijom i srbima da se covek najezi.Ti nemas zivot prijatelju...mozes ti mene i sebe da lazes ali ako samo na minut pokupis kakve misli imas kad pomislis na nas,sve ce ti biti jasno.Ti mislis da uzivas da nas peckas,ali ja ti garantujem da je kontra,da ti hranis to sto imas u sebi.Zato citas sve nase tekstove i jedva cekas da ostavis komentar.Ali nebrini,ako ti je za utehu,mnogo vas je takvh bolesnika i decu ucite da budu takva,tako da ces jos dugo imati ko da se solidarise sa tobom.Ipak je to vama jako vazno,jer moze covek da pomisli da je bolestan,da ne kazem lud, i sta onda,gde ce takav,nikakav.

Nina

pre 6 godina

Samo da vas ispravim, to nije vasa teza to su cinjenice da su oni puni mrzne. Na njihovu zalost, I decu uce isto tome. Jednostavno ne mogu da se odupru mrznji I opsesijama. Mozda zbog toga imaju najveci broj teskih mentalnih bolesnika, ili mozda I zato sto se vencavaju I imaju decu sabliskim rodjacima.

Ognjen

pre 6 godina

A sto mu vi Rusi namerno i planski ne pomognete,to za svakoga pricate ,talk is cheap

momir mosa

pre 6 godina

general ima vilu u beogradu sin darko firmu a vojnici vrs tj.vecina prezivjelih cunu od ovna i nista vise.kletva svojih vojnika je najgora gospodo demonkrati.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija