• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2017

16:55

VESIĆ OPOMINJE ŠAPIĆA: U najkraćem roku ukloni nelegalni objekat u Studentskoj 45!

Politika

VESIĆ OPOMINJE ŠAPIĆA: U najkraćem roku ukloni nelegalni objekat u Studentskoj 45!

Podeli vest

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je danas prijavu nadležnom tuzilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a Grad Beograd očekuje od predsednika te opštine Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

- Verujemo da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice i da će odgovorni za tu stvarno besprizornu bespravnu gradnju, koja je zatvorila ulaz u Studentski grad i nalazi se na samom trotoaru, na javnoj površini, odgovarati - rekao je Vesić za Tanjug i dodao da je za tu bespravnu gradnju direktno odgovorna opština Novi Beograd, odnosno predsednik te opštine Aleksandar Šapić.

Vesić je naglasio da je Aleksandar Šapić nedavno izjavio kako nema novca da ukloni taj objekat i da ga očekuje od grada Beograda, a to je, podvlači Vesić - neistina.

- Ja želim da kažem da to nije istina. Grad Beograd je dao opštini Novi Beograd osam miliona dinara za rušenje objekata, a ta opština do ovog trenutka je opravdala svega milion dinara. Znači, ima još sedam miliona dinara za rušenje bespravnih objekata, te očekujemo da odmah upotrebe te pare i sruše taj objekat, za čiji nastanak su i sami delimično krivi - rekao je gradski menadžer.

On veruje da će tužilaštvo utvrditi sve činjenice, a tu, kako smatra, "ima zaista čudnih činjenica", od toga kako je izdavana dozvola za rekonstrukciju, da lice na koje je to rađeno nije bilo u životu dok se taj proces dešavao, te kako je opština Novi Beograd tolerisala bespravnu gradnju, kako je sklonjena traka i tako dalje.

- Takođe želim da kažem da Grad Beograd neće tolerisati takvo ponašanje bilo koje gradske opštine, pa i opštine Novi Beograd. Jednostavno, bespravni objekti moraju da budu uklonjeni - naglašava Vesić.

Kako je dodao, Grad Beograd takođe očekuje da opština Novi Beograd počne da izvršava svoja rešenja o rušenju za mnoge druge objekte, koji se godinama ne izvršavaju, pre svega, kako kaže, na Bežanijskoj kosi.

- To je neophodno, kako bi, naprosto, konačno bio uveden red i u grad i u samim opštinama - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 6 godina

Na levoj obali Save od ostružničkog mosta do bloka 45 godinama se seče državna šuma u priobalju, zidaju se na državnoj zemlji privatne kuće, a reka se koristi za privatne marine. Godinama svi ćute i prave se da ništa ne vide: opština, grad, inspekcije, komunalna policija, policija. Na google/maps se lepo vidi dotkle je divlja gradnja stigla i kako svakim danom sve užurbanije napreduje maligno tkivo na telu grada. Dokle?

branko1

pre 6 godina

Pustite čoveka na miru.Kad je ,na livadskom fakultetu to učeno,on bio na sastanku u DS.i slušao lekcije sa temom:"Kako krasti I otimati a da ti niko ne može ništa",lekcija iz Đinđićeve knjige.A on je dobar đak iz te teme(setimo se samo kako je maznuo pola ulice da bi zaokružio svoju bašticu ,na Senjaku itd,itd)Doduše ,jednom je I batine dobio od Šefika kada je mnogo forsirao temu"Ja,pa ja....".

vlada

pre 6 godina

I ne samo to, nego neopravdani i ishitreni naziv bulevara Z. Djindjića! Šapiću, uvek ćeš pripadati DOSmanlijama!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17