• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2017

09:22

DAČIĆ ISKREN: Male su mi šanse da budem premijer - ZAPAD KAŽE DA SAM RUSKI ČOVEK, A JA SAM SRPSKI ČOVEK!

Politika

DAČIĆ ISKREN: Male su mi šanse da budem premijer - ZAPAD KAŽE DA SAM RUSKI ČOVEK, A JA SAM SRPSKI ČOVEK!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Iviča Dačić izjavio je da nije bilo reči o tome da on bude kandidat za premijera, ali je ocenio da su mu male šanse da ponovo bude na toj funkciji

- O tome zaista još nismo razgovarali, a i male su mi šanse, okarakterisan sam kod Zapada kao Putinov čovek, a ja sam u stvari srpski čovek - rekao je Dačić za list "Alo", upitan da li će možda njega Aleksandar Vučić predložiti za premijera.

Na pitanje da li će se možda Vučić predomisliti i, umesto da imenuje premijera, predloži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, Dačić kaže da im niko još nije najavio mogućnost prevremenih republičkih izbora, ali da je, i ako ih bude, SPS za njih spreman.

- Ipak, više očekujem da će se intenzivirati razgovori o budućoj vladi i da će Vučić, kao lider SNS, koji je okosnica vlade, izneti predlog za premijera, koji ćemo mi podržati - rekao je Dačić.

Na konstataciju da mu kladionice daju najveće šanse za premijersku funkciju, Dačić kaže da bi kladioničarska kvota 1,7 pre trebalo da bude za opkladu da on neće biti premijer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoransd

pre 6 godina

Dacic je posle lose epizode kao Min.Policije i u diplomatiji napravio losu selekciju i nije opravdao ocekivanja .

Grigorije MMM

pre 6 godina

"Okarakterisan sam kod Zapada ili od Zapada." Dragi g. Dačiću, ako ste tako okaraktersiani "od" Zapada onda se ne brinite, nije njihovo da nam biraju premijera. Ali ako ste okarakterisani "kod" Zapada, kako ste vi izjavili, onda je stvar opasna po Vas, jer Vas je okarakterisao neko naš, i odavde. I sad se pitamo ko bi to mogao biti.

del

pre 6 godina

Eto. I Dacic i Vucic srpski ljudi, ne daju da budu kontrolisani ni od zapada ni od Rusije, ni od vanzemaljaca. Meni je ova vest sasvim dovoljna da ga podrzim za premijera. Od 2012. Srbija vrtoglavo napreduje u svakom segmentu, pa neka nastave Vucic i Dacic da je vode, taman kako ovaj narod hoce i zasluzuje..

Mig29

pre 6 godina

Ред би био да имамо једног про-руског премијера, доста нам је западних лутака на поводцу.

biber

pre 6 godina

Ivica da bude premijer Srbije.. Ivice ti si najbolji kandidat za premijera..

u magnovenju

pre 6 godina

Pa kakve veze ima to što Zapad kaže da si ti ruski čovek? Zar Zapad sastavlja Vladu?

deda Raša

pre 6 godina

Na zalost ali je tako. Jos je na snazi ono "Pustio bih ja njega al on nece mene". Informer pre dan dva objavi kako glavni rukovodioci EU nemaju poroda, pa iz tog razloga pretpostavljam ko ce biti premijer. Populacija LGB.

vlada

pre 6 godina

To je za njih isto! Ti ne smeš ni da budeš SVOJ, samo "njihov"!

Toma penzioner pirocanac

pre 6 godina

У интересу Србије Дачић би био добар премијер. Интелегентан , млад , а искусан политичар који је као подпреседник владе много допринуо успесима које је влада постигла.

Dr

pre 6 godina

A ja mislio da mi vodimo samostalnu kadrovsku politiku!

niki

pre 6 godina

Stalno govorimo da smo neutralni a po ovim izjavama znaci da ce nam zapad kao prvo izabrati premijera,kao drugo moramo izabrati put koji vodi u NATO a ako to ne dozvolimo obratice nam se Skot i reci da je vecina Srba olos.Koja kultura i koja demokratija?Ko veruje u to jos?

asid

pre 6 godina

Ivice, ti ne treba da budeš Premijer, nisi se tu pokaz'o baš najbolje ali treba da ostaneš Ministar za spoljne poslove jer tu si po mom skromnom mišljenju pokaz'o izuzetne rezultate a i albanci, makedonci, crnogorci, hrvati i ostali šiptari su razduševljeni tobom!

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija