• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Vukčević - M. Dobromirović

21.05.2017

20:59

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) ŠIPTARI ŠTITE UBICE SRPSKIH ŽETELACA: Njihov jedini greh je bio ŠTO SU SRBI!

Politika

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) ŠIPTARI ŠTITE UBICE SRPSKIH ŽETELACA: Njihov jedini greh je bio ŠTO SU SRBI!

Podeli vest

Istraga protiv osumnjičenih za masakr 14 srpskih civila u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. obustavljena bez ikakvog obrazloženja

Specijalno tužilaštvo u Prištini donelo je  bez ikakvog obrazloženja, odluku da obustavi istragu protiv svih osumnjičenih za masakr 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. godine!?!

Međunarodni tužilac je posle višegodišnje istrage 2007. godine pokrenuo istragu protiv osam pripadnika terorističke OVK, ali prištinski tužioci su postupak prekinuli! Ova odluka, tvrdi stručna javnost, još jedan je dokaz da su šiptarski zločini nad Srbima na Kosovu legalizovani i dozvoljeni! Evropska unija, kao po običaju, nije reagovala ni na ovu strašnu odluku Prištine.

Uzdamo se u Hag
Nadam se da će Specijalni sud za OVK posvetiti više pažnje ovom slučaju i učiniti ono što Priština nije htela
Nela Kuburović, ministarka pravde

Strah i teror

Četrnaest srpskih seljana pobijeno je, podsetimo, dok su spasavali žito od nevremena. Oni su tog 23. jula 1999. u kasne popodnevne sate otišli na svoje njive, a prethodno su danima uzalud tražili pratnju Kfora.

Pošto se žeteoci nisu vratili u selo, zabrinute porodice su potražile pomoć od Kfora, čiji su vojnici konačno u 21.30 sati u polju pored kombajna pronašli masakrirana tela. Svi Srbi su pokošeni rafalima iz daljine, da bi potom bili dodatno unakaženi noževima!

ĐURIĆ OGORČEN ODLUKOM TUŽILAŠTVA U PRIŠTINI: Nema pravde za srpske žrtve pred tuđim sudovima!

Srpske žrtve u Starom Grackom

 

 

  •  
  •  
  •  
  • * Milovan Jovanović (30)
  • * Jovica Živić (29)
  • * Radovan Živić (32)
  • * Andrija Odalović (32)
  • * Slobodan Janićijević (34)
  • * Mile Janićijević (42)
  • * Novica Janićijević (18)
  • * Momčilo Janićijević (53)
  • * Stanimir Dekić (44)
  • * Božidar Dekić (52)
  • * Saša Cvejić (26)
  • * Ljubiša Cvejić (60)
  • * Nikola Stojanović (63)
  • * Miodrag Tepšić (48)

Leševi su iste noći prebačeni u bolnicu u Prištini, dok je novinarima zabranjen pristup kako bi se sakrili dokazi o strašnom zločinu. Istragu su vodili Kfor i tadašnji šef Unmika Bernar Kušner, koji je obećao da će za najviše 24 sata uhvatiti zločince. UNMIK policija je oktobra 2007. uhapsila Mazljuma Bitićija iz sela Veliki Alas zbog sumnje da je učestvovao u zločinu, ali je on usled nedostatka dokaza posle dva meseca pritvora pušten na slobodu. Na kraju, istraga protiv zločinaca potpuno je obustavljena!

Informer

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je još jednom potvrđena strašna nepravda nad Srbima.

Spasić: Kfor znao za albanske zločine

Simo Spasić, šef Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, tvrdi da su zločinci OVK prilikom masakra u Starom Grackom nosili uniforme Kfora.
- Pošto su zaklali 14 srpskih žetelaca, ubacili su ih u kombajnsku mašinu za mlevenje žita. Meštani su čuli kako pričaju na albanskom jeziku. Postoje dokazi da je Kfor znao za zločine Albanaca, ali je ćutao. Zato je istraga obustavljena, jer vrana vrani oči ne vadi - kaže Spasić.

Informer

- Sramnom odlukom tužilaca u Prištini obustavljena je istraga o 14 mučki ubijenih Srba žetelaca. Ni posle 18 godina prištinsko pravosuđe nije došlo do istine ko su počinioci monstruoznog zločina. Da li je to ta ravnopravnost građana za koju se Priština navodno zalaže? Da li je to jednaki pristup pravdi? Da li to znači da će svako ubistvo, mučenje i brutalni napadi na Srbe na Kosovu nekažnjeno proći?! - zapitala je Kuburovićeva. Prema njenim rečima, pravog i iskrenog pomirenja na Kosovu neće biti sve dok tamo vlada teror prema srpskom stanovništvu.

Tanjug

da se ja pitam

ALEKSANDAR VULIN
MINISTAR RADA

Onaj ko je odlučio da obustavi istragu za ubistvo 14 žetelaca u Starom Gracku odlučio je da obustavi borbu za čovečanstvo. Ubijena su deca zajedno sa roditeljima koji su samo išli na žetvu.

- Nadam se da će Specijalni sud za OVK u Hagu posvetiti više pažnje i učiniti ono što pravosudni organi u Prištini nisu imali ni volje, a ni sposobnosti u proteklih 18 godina. Nadam se da će privesti pravdi počinioce masakra iz jula 1999. godine - podvlači Kuburovićeva.

Nema pravde

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, kaže da će porodice i prijatelji mučenika iz Starog Grackog umesto pravde dobiti nepravdu i poruku da je Srbe dozvoljeno ubijati.

- Pala je zavesa cinične predstave u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili. Kad se zločinci bez pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i kad im se čak dozvoljava kandidatura za najviše političke funkcije, ovaj tužni događaj samo potvrđuje da pravde za srpske žrtve nema pred tuđim sudovima. Ipak, uvereni smo da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde - naglašava Đurić.

Informer

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 6 godina

Pa za šiptare su ubice i zločinci borci za slobodu. Ne poštuju tuđe zrtve.

Lala iz Banata

pre 6 godina

То је ФАШИЗАМ....!! Не молите ФАШИЗАМ за милост...!? Не тражите од ФАШИСТА да саосећају...?! Не плачите пред ФАШИСТИМА за нашим ЖРТВАМА...Већ спремајте освету...!! У борби за ослобођење од ФАШИЗМА...СМРТ ФАШИЗМУ...!! Слава борцима и жртвама, против Фашизма...који су страдали и данас... - страдају...!! Правда и ИСТИНА морају једног дана победити...То је ЗАКОН...Када тога не би било онда БОЖАНСКА НЕПОСТОЈИ...!! Онда би и људски живот био -бесмислен! Али БОГ полако спрема освету...А Ми смо ИЗАБРАНИ НАРОД...али, још нисмо спремни...!! Али, за Његов други долазак - мораћемо бити...!

Dragan

pre 6 godina

Eeee EVROPO treba da se stidis sto stitis vakve krvnike ,ako da bog ima sve da se vrati milo za drago ali ovaj put I njihovim pomagacima u evropi.

Mirko Oro

pre 6 godina

Dragan: Pa da Evropa zna šta je stid i sramota , ne bi dozvolila da se ovakve stvari dešavaju.

Bojan

pre 6 godina

Strašni zločini su činjeni nad Srbima i do dana današnjeg niko nije odgovarao što je velika sramota i to pokazuje da štite zločince i da ih ne zanimaju naše žrtve.

Gujda Lenka

pre 6 godina

Sve ubice ce biti uhapsene i bice im sudjeno za sva zlodela koja su ucinili.

miilli

pre 6 godina

Istina ce jednom izaci na videlo dana.Taj sto je pobio Srbe nece moci umreti dok ne olaksa dusu.

Pinokio01

pre 6 godina

Srbija nece stati dok se ti zlocinci ne uhvate.

Hemera

pre 6 godina

Ovo je strašno koliko svet štiti albanske teroriste i dozvoljava im da dođu do vlasti na KiM.

Popaj NS

pre 6 godina

Naravno da necemo dozvoliti da njihovi zlocini protiv nas prodju nekaznjeno.

Miki55

pre 6 godina

Kao i u slucaju Racka i u ovom slucaju ce istina izaci na videlo uskoro.

Mara

pre 6 godina

Ruka pravde ce prvo stici Ameriku a zatim Evropu,oni moraju platiti za sve sto cine nasem narodu a i sire,zlocini ne zastarevaju,narociti pred bozjim sudom,kad tad ce univerzalna pravda izbiti na pivrsinu i kazniti sve zlocince koji terorisu neduzne.Ne kopaju kauboji dzabe tunele sirom amerike,pacovi ce se na kraju podaviti u rupama koje su sami sebi iskopali a ovi siptari ce jednog dana sami pobeci naglavacke,tamo gde im je oduvek i bilo mesto,u Albaniju.\n

Boban

pre 6 godina

Srpske žrtve nažalost niko ne poštuje i niko ne istražuje istinu što je velika sramota kao da to uopšte nije neki problem i svi to guraju pod tepih.

Toma

pre 6 godina

Ovo je očigledan primer kako funkcioniše vlast I kako redi eulex na Kosovu

Milan

pre 6 godina

Velika tragedija I zločin koji je učinjen a počinioci nisu nadjeni nikad.Bruka za Eulex I druge organe Eu na Kosovu

Pjer

pre 6 godina

Pa šiptarski teroristi i ratni zločinci, su na čelu Prištine ,što je šamar za civilizacijsku Evropu !!!

Dušan Silni

pre 6 godina

Ovo je stvarno strašno! Istina izađe uvek na videlo i odgovaraće oni za svoje zločine, ako ne pred ovin sudom, onda pred Božijim!

Sale

pre 6 godina

Sta ocekujete od siptara koji su krvolocniji od bilo koje divlje zveri...oni su najvece zlo danasnjice

Luka

pre 6 godina

Albanski teroristi na celu sa Tacijem i Haradinajem su pretnja za celi region i Evropu. Evropa nije svesna na sta su ove ubice spremne...odgovarace oni kad tad za velike zlocine koje su pocinili nasem narodu

Ivica

pre 6 godina

Postoje direktni dokazi koji govore protiv siptarskih ekstremista, slike, dokumenta. Nikada EU niti medjunarodna zajednica zahtevala da se zatvore okrivljeni da se to do detalja ispita. Sramot

Goran

pre 6 godina

Ogromna sramota za ceo svet. Pored UNMIKA oni su radili najgore zlocine. I onda neko Srbiji drzi govore o pravdi i pravednosti.

Olivera

pre 6 godina

Animozitet je ogroman prema takvim ljudima od svih država regiona i sveta!

Jovana

pre 6 godina

Bez ikakvog razloga su ubijali decu i roditelje što je za svaku osudu i trebaju takvi monstrumi da odgovaraju!

Buca1966

pre 6 godina

Nas je ponos sto smo Srbi a Evropa treba da se stidi.

Vrscanka

pre 6 godina

Albanci su pravili strasne zlocine a svet je zatvarao oci pred tim.

Jovanović

pre 6 godina

Niko nije kriv, dok se ne dokaže da je Srbin.

Steva

pre 6 godina

Zašto NATO sada ne bombarduje Tačija i Haradinaja?

Nina

pre 6 godina

Pravda je spora ali dostizna, verujem da ce siptarski terororisti ipak biti procesuirani i kaznjeni u bliskoj buducnosti.

Radica

pre 6 godina

A sto bi jurili ubice, kad im se sada za premijera kandiduje jedan od koljaca, to sve govori o njima i njihovoj vlasti.

Lazar

pre 6 godina

Ubustavljanje istrage je uvreda za sve srpske zrtve.

Mica

pre 6 godina

Dokle god se siptari ovako ponasaju i stite svoje ubice sumnjam da ce ikad biti nekog pomirenja.

Vila

pre 6 godina

Nema pravde dok o njoj odlucuju pristinski sudski organi.EU opet cuti.

Slavoljub

pre 6 godina

Kad vidim ove slike srce mi se cepa. Strasno.

Milan

pre 6 godina

Sramota nevidjena, zato pred ovim ceo svet cuti?

brane

pre 6 godina

To je bio masakr i veliki zloćin posle koga su ostali veliki tragovi i dokazi ali neko ne želi da se sazna istina.

elena

pre 6 godina

strasno , zlocince uhvatiit i najstrozije kazniti

jiki

pre 6 godina

Strasno i tuzno...to Srbija nikada zaboraviti nece

marko

pre 6 godina

da se nikad ne ponovi , i Srbija da ne dozvoli da se zlocinci ne otkriju

kiol

pre 6 godina

Zato svi treba da se ujedine oko Srpske liste i glasaju za nju!

Sandor

pre 6 godina

Jezivo :( Hitleru su rame uz rame... Kada ce prestati siptarsko izivljavanje nad Srbima? Kada ce Evropa otvoriti oci?

kole

pre 6 godina

Ko god da ovakav zlocin istoleriše svrstava se među zlocince.

Sanja

pre 6 godina

Ovo je prava slika Siptara i sada je valjda svima jasno zasto im ne smemo prepustiti nas narod na Kosovu na milost i nemilost.

Bane

pre 6 godina

A Zapad i dalje cuti, toliko o njihovim vrednostima koje zastupaju..

Mladen

pre 6 godina

Ne postujuci tudje zrtve,kako mogu da ocekuju da neko postuje njihove.

Dejan

pre 6 godina

Ovo je velika nepravda prema srpskom narodu i to ko zna koja po redu. Strasno.

Ana

pre 6 godina

Zalosno je sto Evropa cuti na ovakve presude protiv srba. Previse zalosno.

damjan

pre 6 godina

Šta ovo treba da znači svete? Da može da nas ubija kako ko stigne? Dokle više ovo? Zar su srpske žrtve manje vredne od nekih drugih?

Nikola

pre 6 godina

Strašno što imamo takve susede, kao da smo pored samih vragova.

Miško

pre 6 godina

Strašno na koje se sve zločine zatvaraju oči, žao mi je što niko ne reaguje, a da smo mi bili u pitanju, sada bi nas razapeli ili naravno opet bombardovali.

Mališa

pre 6 godina

Mi nevine žrtve nikada nećemo zaboraviti a pravda zlotvore i ubice mora stići kad tad.

Mikele

pre 6 godina

Kada će srbi da dočekaju pravdu , kada će jednom ijedan Albanac biti osuđen za ubistvo srbina ili to za Međunarodnu zajednicu nisu zločini kada su učinjeni nad srbima.

Kličko

pre 6 godina

Njihov jedini zločin je to što su srbi i ništa više , sramota i za Prištinski sud u iz Euleks da se i posle toliko godina nisu pronašle ubice.

Nena

pre 6 godina

Sramota za Evropu i svet..daju podrsku teroristima i ubicama..za svaku osudu su.

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Ovo je najveća bruka i sramota. Oslobiti zločince koji su pobili 18. ljudi čija je jedina krivica bilo što su Srbi.

Marija Mišić

pre 6 godina

NEPRAVDA!!! Još jedna u nizu učinjena srbima.Dokle više?

Vasa

pre 6 godina

A šta se drugo i moglo očekivati od arnauta, oni svoje štite i oni su za njih heroji.

boba

pre 6 godina

Jasno je da šiptari srpske žrtve ne smatraju žrtvama, ali mi nije jasno gde je sada ta velika EU, borac za lludska prava?

Milica

pre 6 godina

Mere bezbednosti se moraju maksimalno pojačati da bi se zaštitio naš narod na Kosovu.

Filip

pre 6 godina

Srbija ce insistirati na procesuiranju zlocinaca.

nemanja

pre 6 godina

Šiptari su uvek bili protiv srpskog naroda.

Dane

pre 6 godina

Sramno cutanje zapada i EU na odluku da se ukine sudjenje ubicama zetelaca.Pitanje dali postoji pravda za Srbe na KiM.

Cile

pre 6 godina

Ovaj zlocin je ocigledan i zna se da su Unmik i siptari zajedno ucestvovali u sakrivanju tragova. Nadam se da ce se naci pocinioci.

maja

pre 6 godina

Ovo je sramota, sto pre da se stane na put tim ubicama!

potomak streljanog ukragujevcu

pre 6 godina

dali smo ocekivali da vodi istragu za pobijene zetaoce  podmiceni siptarski zastitnik nkoi je sa cijom vodio propagandu protiv nas kao hitler protiv jevreja udrugom svetskom ratu nn

milan

pre 6 godina

Ono komunisticko smece Slobodan Milosevic je odgovoran za sve zlocine koji su napravljeni nad Srpsim narodom ne samo na Kosovu nego i u Hrvatskoj i u Bosni,i da nikad vise Srbe nevodi neko ciji dijed i pradijed nisu bili Srbi, (citateljstvo zna odakle je porodica Milosevic rodom)

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija