• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2017

10:08

KURTI: Nećemo prekinuti dijalog, imaćemo svoje uslove!

Politika

KURTI: Nećemo prekinuti dijalog, imaćemo svoje uslove!

Podeli vest

Aljbin Kurti, osnivač radikalnog ultradesnog pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera na predstojećim izborima, kaže da, ako bude izabran na tu funkciju, neće prekinuti dijalog sa Beogradom, ali ga neće ni nastaviti na način na koji je on do sada vođen

Kurti je u intervjuu za KTV rekao da će se truditi da razgovor u okviru dijaloga Beograda i Prištine bude nastavljen direktno sa kosovskim Srbima.

- Nećemo prekinuti dijalog sa Srbijom, ali naša vlada će imati neke uslove za njegov nastavak. Srbija će morati da se saglasi sa principom reciprociteta sa Kosovom - rekao je on.

On je uveren da će pronaći mnoge prijatelje koji bi podržali poziciju Prištine prema Beogradu.

Takođe je najavio da će ako pobedi na parlamentarnim izborima u junu kao premijer, nastaviti partnerstvo sa SAD i EU, a naročito sa Nemačkom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Biljana1

pre 5 godina

Prvo idemo sa proverom imigrantskih legalnih papira i legalnim drzavljanstvom svih stanovnika albanskog porekla od 1945 do 1998. Tako se to radi u celom svetu. Lazne pasose i drzavljanstva ponistiti i tu ce biti kraj vasoj bahatosti.Deportovati sve ilegalce. Cestiti narod treba zastittiti a vas koji ste ogrezli u kr.i i kriminalu iza resetska i pravac Albanija.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija