• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2017

15:18

STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU tribunal naložio povratak u pritvor!

Politika

STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU tribunal naložio povratak u pritvor!

Podeli vest

Haški tribunal naložio je danas nekadašnjim čelnicima DB-a Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću da se, pod pretnjom hapšenja, do 30. maja vrate u pritvorsku jedinici tog tribunala radi početka ponovljenog suđenja koje je zakazano za 13. jun

Tim odlukama sudskog veća, za sada je okončano njihovo privremeno puštanje na slobodu, a vladi Srbije je naloženo da odredi pripadnike policije koji će Stanišića i Simatovića dopratiti do aerodroma u Holandiji, saopštio je Haški tribunal.

Holandskoj vladi je naloženo da obezbedi njihov siguran transport od aerodroma do pritvora.

U slučaju "da pokušaju da pobegnu", Tribunal je na sve države na čijoj se teritoriji zadese, apelovao da ih uhapse.

Stanišić i Simatović se, prema optužnici Haškog tribunala, terete da su formirali, pomagali i rukovodili tajnim policijskim i paravojnim jedinicama, čiji pripadnici su vršili ubistva i progone kako bi trajno uklonili nesrpsko stanovništvo, najprije sa područja Krajine i Istočne Slavonije u Hrvatskoj, a potom i iz nekoliko opština u Bosni i Hercegovini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jovica

pre 6 godina

svaka cast, nisu trebali ni da izadju, tako prodju svi saradnici cia.\n

miki delija

pre 6 godina

taj okupatorsko americki sud srama je zaista preterao svaku meru oslobadja svoje miljenike kao gotovinu markaca haradinaja olica i ostale zlikovce koji su klali i ubijali srpsku nejac a sudi one koji su samo branili svoje od istih ubica ja jedno znam njima ce suditi sud svevisnjega odozgo overili su vizu zajedno sa teroristom i ratnim zlocincem klintonom u vozu koji vozi u pakao polako samo bog vidi sve

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija