• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Vukčević

22.05.2017

19:10

MLADIĆA ĆE U HAGU UBITI, ODMAH POSLE PRESUDE: Šešelj upozorava na pakleni plan Zapadnih moćnika!

Politika

MLADIĆA ĆE U HAGU UBITI, ODMAH POSLE PRESUDE: Šešelj upozorava na pakleni plan Zapadnih moćnika!

Podeli vest

Ratka Mladića namerno drže u stanju poluživota, plan im je da ga dokrajče odmah posle prvostepene presude... Tako će izbeći preispitivanje sudskog postupka, a Srbe će okriviti za zločine

Haški tribunal će ubiti generala Ratka Mladića odmah po izricanju prvostepene presude, kojom će ga najverovatnije osuditi na doživotnu robiju zbog navodnih ratnih zločina, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj.

Šešelj kaže za Informer da generala Mladića trenutno namerno drže u stanju poluživota, a da će ga dokrajčiti čim bude prvostepeno osuđen.

Scenario kao za Slobu

Komentarišući činjenicu da Hag uporno odbija da Mladiću dozvoli lečenje u Rusiji, šef SRS ocenjuje da je, očigledno, na delu scenario kakav je primenjen i u slučaju pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

- Na taj način, smrću Mladića odmah posle prvostepene presude, izbeći će se preispitivanje osuđujuće presude i celokupnog postupka koji se protiv generala vodi potpuno neosnovano za nešto što apsolutno nije učinio. Oni u Hagu će tim ubistvom zapravo oprati svoje ruke, a Srbe će kolektivno optužiti za najstrašnije zločine... Isti plan su imali i sa Slobodanom Miloševićem. I njega su planski mrcvarili i držali ga u stanju poluživota. Namerno mu nisu odobravali pravilno lečenje, jer je plan bio da ga ubiju odmah po izricanju prvostepene presude. Međutim, u njegovom slučaju nešto im je izmaklo kontroli i on je umro pre presude - ističe Šešelj.

Prvi čovek radikala dodaje da su uslovi za boravak u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu katastrofalni i nezdravi.

print

- Tamo je čak i vazduh u ćelijama zagađen i nezdrav. To su svojevremeno utvrdili vrhunski holandski stručnjaci koji su angažovani na moje insistiranje. Oni su u sistemu za grejanje i rashlađivanje prostorija i u sistemu za grejanje vode pronašli bakteriju legionelu koja izaziva legionarsku bolest. I pored toga ništa nije urađeno da se to otkloni - naglašava Šešelj.

Veto Rusije i Kine

Predsednik SRS zahteva od Vlade Srbije da što pre pokrene inicijativu da svi osuđeni u Hagu kaznu služe u Srbiji.

- Takav predlog bi podržale i Rusija i Kina. Siguran sam i da bi ove dve zemlje, kada bi Srbija pokazala više želje i interesovanja za rad Tribunala, uložile veto na produžetak njegovog rada - zaključuje Šešelj.
I dok u Haškom tribunalu niko nije hteo da komentariše tvrdnje lidera radikala, Darko Mladić, sin generala

Ratka Mladića, kaže za Informer da neće odustati od zahteva da njegov otac bude prebačen u Rusiju na lečenje.

- Obrazloženje prvostepenog sudskog veća zbog kog ne pušta generala Mladića na lečenje smešno je i nije u skladu sa njihovim ovlašćenjima. Oni tvrde da moj otac ima adekvatno lečenje iako su veštaci utvrdili da nema. Pored toga, navode i da postoji mogućnost bega, a garancije da će biti dostupan u svakom trenutku dala je Rusija. Ne znam šta drugo da mislim osim da namerno neće da ga puste na lečenje - podvlači Darko.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Он је "убијен" оног часа када смо га се ... - одрекли, и испоручили Хагу... То не ради ниједан частан народ, нити иједна - часна држава...Нити иједна часна полиција...!! Испоручити ГЕНЕРАЛА, који је у НУЖНОЈ ОДБРАНИ ратовао и борио се за опстанак српства и српског народа у часу претње највећег ГЕНОЦИДА ( што се и видело на примеру судбине Срба у Хрватској а за време Бљеска и Олује!) и предати га највећем судском олошу у Људској Цивилизацији ( суду који ослобађа ЗЛОЧИНЦЕ и ОСВЕДОЧЕНЕ УБИЦЕ...!!) који је продукт злочиначког НАТО - пакта, је највећа срамота српства од Косовског Боја наовамо.

Mile

pre 6 godina

Srbija mora uciniti sve da se ovaj nas heroj spasi od ubica.

Jure

pre 6 godina

Doslo je vreme da se osvetimo dahijama i konacno osvetimo turcima na ovim prostorima. Ovo je nas heroj porucio u enklavi Srebrenica. A nakon toga 15000 civila ubio, zatrpao, otkopao i tako nekoliko puta. Pa kaze nas heroj 1992 u Sarajevu: "tuci po Velešićima da ih raspametimo, tamo nema puno srpskog zivlja".

xx

pre 6 godina

jure i ti si nekad bio srbin , srpskog roda ali je seme iz koga si ponikao bilo pogano pa si izniknuo u hrvata ili ti kanibala ! NAPADAS I JEDES SVOJ ROD PASCE JEDNO BESNO!

Duk

pre 6 godina

Srbija je ucinila sve da se svaki naš častan borac izda i proda. Srbija je ruglo sveta. Stidim se srbije od milosevica pa na ovamo. Ova vlada je kurrrvinska i peddderska. Bruka i sramota. Narod se ubija svaki dan. Krajne je vreme da se obracunamo sa svima kao u slucaju causevski u rumuniji. Vlada pradaje i potkopava drzavu zbog mita kog prima iz eu. Treba ih likvidirati i povuci sva priznanja sto su data hagu. Oterati govna van iz srbije, ostale optuziti da rade protiv inzeresa drzave, i svima uvesti vize koji nisu srb drzavljani. Pogotovo EU i amerikancima. Sve bi to bilo da srbija postoji kao drzava. Srbijo pusi kurac takva kakva si sad.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Нема већег стида и срамоте... - од НАЦИОНАЛНЕ СРАМОТЕ... !! А тобожња "сарадња" са тзв. "Хашким Трибуналом" је наша (српска) НАЦИОНАЛНА СРАМОТА...која ће нас пратити до краја ИСТОРИЈЕ... Срби ( наши прадедови и преци...) јесу страдалнички народ, али никада "гаће нису скидали" пре ниједним олошем ни са Истока ни са Запада... Све док се нису појавили: Милошевићи, Ђинђићи, Живковићи и Тадићи. Не бојим се од зла васколика - Ја се бојим од зла домаћега...!! Све док на државним функцијама имамо ОЛОШ неће нам бити боље... Држава без части и достојанства, и није.... - држава...!!

nada

pre 6 godina

Ovo sve sto se desava u Hagu ( zloglasnom logoru ) samo za srbe je za pamev vlastima da nikada i nikoga vise ne isporuce ! Tamo su dzelati koji presudjuju i pre nego sto pocne sudjenje !!!!!!!!!!!!! Pamet u glavu Srbijo ! Seselj je 100% u pravu !!!!!!!!!!!!!!!!

Mara

pre 6 godina

Taj sud u Hagu nije sud nego zlocinacka druzina sakupljena da sudi samo srbima i da genocid i nezakonito bombardovanje  Srbije operu i sakriju tako, sto ce sve ucesnike u odbrani Srbije osuditi i tamo ubiti da bi zataskali svoje zlocine.Postoji li neki nacin,da se ukljuce i druge zemlje i da pravnom procedurom taj sud ukinu i zabrane, posto je i formiran da bi na nezakonit nacin opro sav zlocinacki atak koji su prema Srbiji vodile sve clanice Nato pakta.\n

Milivoje

pre 6 godina

Moj pradeda (nosilac albanske spomenice) je robijao DVE godine(1948-1950) jer nije hteo da da SVOJU njivu da je obradjuju komunjare kao ovaj Mladic, i njemu slicni, a sad se prizivaju na srbstvo.. Dok je bio karijerista u JNA bilo mu je OK, kao i onaj smrad Kukanjac. Zasto sad ne izadje herojski i kaze istinu o nasem stradalom narodu u Bosni i Krajini, ali i o stradalim muslimanima od strane nasih.. Nisu se za to nasi borili

perica

pre 6 godina

Neka se ovim dice svi koji su Mladica lovili po Srbiji !

xx

pre 6 godina

medjunarodni sud u hagu funkcionise kao gas-soba u Ausvicu...samo nisu jevreji u njoj vec Srbi

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17