• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2017

14:07

ÐURIĆ: Srpska lista na grudobranu nacionalnih interesa!

Politika

ÐURIĆ: Srpska lista na grudobranu nacionalnih interesa!

Podeli vest

Srpska lista je dokazala da je jedina politička snaga koja, u koordinaciji sa Vladom Srbije, može čvrsto i efikasno da stane na grudobran srpskih nacionalnih interesa, izjavio je danas direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić

- Svaki glas za one političke predstavnike koji su samo po imenu srpski, a koje sponzoriše i kontroliše Priština, bio bi glas za takozvanu kosovsku vojsku i učvršćivanje samoproglašene kosovske državnosti - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi Tanjugu.

Sve je jasnije, kaže Ðurić, da je tema albanskih političara formiranje tzv. kosovske vojske i da će oni, ne birajući sredstva, nastojati da osiguraju podršku dovoljnog broja srpskih poslanika ne samo za tu inicijativu, već i za demarkaciju sa Crnom Gorom,

- Time bi sami Srbi postali aktivni promoteri samoproglašene lažne države Kosovo, a separatistima u Prištini je neophodno da srpske predstavnike u privremenim insticijama zamene svojima koji bi se samo zvali srpski i tako dobiju podršku za svoj takozvani državotvorni projekat. To i mesecima pokušavaju da učine - naveo je Ðurić, "otimajući poslanike Srpskoj listi i smenjujući srpske ministre".

A srpski narod "u ovim odsudnim danima treba da podrži one koji brane srpske državne i nacionalne interese na KiM", jer, ističe Ðurić, Prištini su potrebna samo četiri srpska glasa u parlamentu da bi obezbedila formalnu podršku za sve inicijative "kojima se Srbija istiskuje iz naše južne pokrajine".

- Ramušu Haradinaju i ostalim ekstremistima i separatistima u Prištini koji se nadaju da će moći da "ubede" srpski narod da je za njega velikoalbanska dominacija na Kosovu i Metohiji dobra i korisna, Srbija i srpski narod poručuju da ih se ne plaše, iako se dobro sećaju kako je teroristička OVK "ubeđivala" svoje neistomišljenike - poručio je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija