• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2017

12:21

VUČIĆ sa ambasadorima EU o integracijama i KiM

Politika

VUČIĆ sa ambasadorima EU o integracijama i KiM

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština

Na sastanku je bilo reči i o izveštaju o poglavljima 23. i 24, ali i Vučićevim prioritetima kao izabranog predsedika Srbije.

- Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije - istakao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je, kako se navodi, obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija.

Ambasadore su zanimali i prioriteti Vučića kao izabranog predsednika Srbije.

- Mesto Srbije je u Evropi i trebalo bi da iskoristite predsednički mandat da toj evropskoj kući stvorite što bolje uslove za Vašu zemlju - ocenili su oni.

Vučić je rekao da Srbija neće menjati svoje prioritete i ciljeve.

- Stoga ću kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja. Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlji, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlki, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bole atmosfere - rekao je on.

Sastanku su prisustvovali i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zeka

pre 6 godina

Srbija je do sada uradila sve sto je dogovoreno u Briselu , dok se za drugu stranu, ne moze reci! Pitam se kako EU misli da se nastave pregovori , kada ZSO ni posle cetiri godine nisu formirane?!

Rajka

pre 6 godina

Prioriteti su na mestu , slazem se u potpunosti sa Vucicevim izlaganjem i ima moju podrsku uvek dok smo na tom putu.

Vasa

pre 6 godina

Ambasadori EU moraju biti upoznati sa pretnjama šiptara kao i kakav će biti odgovor Srbije na to, ne smemo više ćutati i drago mi je što je Vučić prešao u oštru diplomatsku ofanzivu u odbrani naših nacionalnih interesa.

Brankovic

pre 6 godina

Mislim da je EU mnogo popusttljiva pred albancima i to nije u redu. Srbija se trudi svim silama da napreduje i postane clanica EU za koji godinu.

Aleksandar

pre 6 godina

Mi trebamo da nastavimo da se refdormisemo i da idemo ka EU a Kosovo nikada neceemo prizanti kao drzavu. Kosovo je srce Srbije!

Jelena

pre 6 godina

Veliki je to posao , da su se predhodne vlasti aktivno bavile ovim problemima danas bi samo finisirali poglavlja, ali neka, na dobrom smo putu.

Jeka

pre 6 godina

"Mesto Srbije je u Evropi" kazu oni. samo nisu rekli kako to zamisljaju?! Jer je ocigledno da Pristini , non stop gledaju kroz prste , dok nama lupaju "packe" za svaku sitnicu!

Bojan

pre 6 godina

Srbija je dosta napredovala na svom evropskom putu i ovi stalni razgovori sa EU nam koriste jer želimo što pre da se reformišemo i da rešavamo probleme.

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Ako se uzme u obzira da Srbija preko 70% svojih trgovinskih razmena obavlja sa državama koje su članice EU onda je jasno koliko su nama značajne evrointegracije.

Milija

pre 6 godina

Uvek kada nam se ukaže ovakva prilika moramo je maksimalno iskoristiti,dobar potez vlade i Vučića.

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Srbija je zacrtala svoje prioretet a to su evrointegracije i odustajanje od njih za nas bi bilo pogubno.

Darko

pre 6 godina

Ovakve prilike se ne propuštaju niti smeju.Uvek moramo da ih iskoristimo za istinu o Kosmetu kaoi našim spoljno političkim siljevima.

Gospođa

pre 6 godina

Kosovo je Srbija treba stalno ponavljati ambasadorima.

Slavoljub

pre 6 godina

Sve smo blizi EU. Na celu sa Vucicem otvaramo nova poglavlja. Buducnost je svetla za nasu zemlju.

S16

pre 6 godina

Evropska Unija zeli Srbiju kao clana. Vazno je da odrzimo politiku mira i stablinosti i clanstvo nam je zagarantovano.

Boban

pre 6 godina

Nije Srbija kriva zbog zastoja pregovora sa Prištinom mi želimo da se dogovoreno sprovede u delo i formira ZSO.

loci

pre 6 godina

Kroz razgovor i sigurnim koracima možemo da očekujemo bolje

Biljana

pre 6 godina

Ogromnom podrskom na predsednickim izborma,gradjani su jasno stavili do znanja da u potpunosti podrzavaju Vucicevu politiku ka EU i da mu apsolutno veruju da sve sto radi, radi u interesu naroda.

Luka

pre 6 godina

Bitno je da Srbija ne menja kurs i da ide dalje ka EU!\n

Sanja

pre 6 godina

Srbija je napravila znacajan pomak u EU integracijama i u reformama. Jos samo da Pristina prestane sa opstrukcijom dijaloga i raznim provokacijama.

Momir

pre 6 godina

Ovo je veoma vazan sastanak za Srbiju i odlicno je sto je nas premijer tako ozbiljno pristupio. Jer buducnost Srbije nema cenu.

Goran

pre 6 godina

Srbija se drži svog cilja i nema sumnje da će sve prepreke prevazići ne bi li došla do članstva u EU!

pppp

pre 6 godina

Nadam se da su shvatili da je formiranje ZSO uslov opstanka naseg naroda.

milan

pre 6 godina

Dobro je što je skrenuta pažnja na Kosovo i stvaranje ZSO, koje već godinama čekaju na formiranje.

Vrscanka

pre 6 godina

Srbija je na evropskom putu na kome ce i ostati dok se ceo proces ne sprovede.

Lazar

pre 6 godina

Za nas je formiranje ZSO veoma značajno. Ukoliko bi do toga uskoro došlo, značilo bi da se poštuje dogovoreno, da Priština ne može da radi šta hoće.

Milena

pre 6 godina

Srbije je mesto.u Evropskoj Uniji i sa Kosovom kao nasom celinom.

Stefan

pre 6 godina

Sastanak od velikog značaja, samo neka se radi.

Luka

pre 6 godina

Prioriteti novog predsednika su sigurno mnogoo mnogoo bolji u odnosu na novog premijera Kosova. Zasto ne odete da popricate malo sa njim!

Aca

pre 6 godina

Napredak regiona, nastavak saradnje, ekonomski napredak, kontrola drzavnih institucija, jacanje regiona.

dejan

pre 6 godina

dal se seti bre neko od nasih vodja da pita te ambasadore koji se eto brinu kako mi napredujemo u ispunjavanju njihovih zelja, sta te iste zemlje koje nas eto oberucke hoce u zagrljaj nameravaju da ucine da srbija ponovo bude teritorijalno celovita i kad misle da povuku priznanje kosova.

Simeon

pre 6 godina

Pristina mora da nauci da progovori jezikom " dijaloga " .

Svetolik22

pre 6 godina

Srbija ne odustaje od svog puta ka Evropskoj Uniji.

Zlatija Z

pre 6 godina

Nas pregovaracki tim zeli da se svi problemi rese mirnim putem.

elmica

pre 6 godina

Danas svi u Evropi prepoznaju Srbiju kao kljucni faktor stabilnosti u ovom delu Evrope.

Pinokio01

pre 6 godina

Te tzv. kosovske vlasti namerno drze odnose pod tenzijama jer na taj nacin cuvaju svoju tzv. vlast.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija