• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

26.05.2017

21:13

SRBIJA U PROBLEMU, ZAPAD ODLUČIO DA HARADINAJ BUDE PREMIJER: Ovo bi moglo da stvori veliku krizu na Balkanu!

Politika

SRBIJA U PROBLEMU, ZAPAD ODLUČIO DA HARADINAJ BUDE PREMIJER: Ovo bi moglo da stvori veliku krizu na Balkanu!

Podeli vest

Specijalac Vlade SAD za Zapadni Balkan, zamenik pomoćnika državnog sekretara Brajan Hojt Ji, rekao Aleksandru Vučiću da Vašington nema ništa protiv da ratni zločinac Ramuš Haradinaj bude premijer lažne države Kosovo!?! Ovakvim stavom Amerikanci guraju Srbiju u novi rat, upozoravaju stručnjaci

Bivši vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj, ratni zločinac koji je naređivao najgrozomornija ubistva, ali i lično klao i silovao srpske civile, ima punu podršku Vašingtona da postane premijer lažne države Kosovo!

Ovaj šokantan stav, kako saznajemo, na sastanku sa premijerom Vučićem u utorak u Beogradu izneo je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji.

Problemi na vidiku...
Haradinaj je favorit na izborima. To otvara brojne poteškoće i probleme i to građani treba da znaju...
Aleksandar Vučić, premijer i izabrani predsednik Srbije

Ji, koji je specijalac američke vlade za Zapadni Balkan, otvoreno je rekao našem premijeru da SAD nemaju ništa protiv da Haradinaj posle kosovskih izbora 11. juna bude izabran za predsednika vlade!

Prljava politička igra

Naši izvori prenose kako je visokopozicionirani američki diplomata rekao da Vašington podržava Haradinaja iako je on u prethodnih mesec dana na desetine puta Srbiji zapretio novim ratom. 

- Ji je rekao da, što se tiče SAD, Haradinaj može da bude "premijer Kosova". Time je Srbiji jasno stavio do znanja da Amerika i dalje podržava politiku zločinačke OVK! Ovim stavom Beograd je stavljen pred svršen čin. Jako je teško, gotovo nemoguće, prihvatiti dalji briselski dijalog sa zločincem krvavih ruku, a odbijanje razgovora Albanci mogu da iskoriste kao povod za nove sukobe na Kosovu i pokušaj invazije na sever pokrajine... - kaže naš izvor.

 

 

Informerova saznanja indirektno je juče potvrdio i sam premijer Vučić. On je rekao kako je danas već sasvim izvesno da će Haradinaj biti novi premijer.

- Haradinaj je veliki favorit na kosovskim izborima. To otvara brojne poteškoće i probleme i to građani treba da znaju. Osim toga, Fatmir Ljimaj je oslobođen za zločine u Klečki, a mogu se čuti i izjave Aljbina Kurtija o koaliciji sa DSK Kadrija Veseljija. Zato sada više nego ikada ranije moramo da vodimo pametnu i odgovornu politiku i da čuvamo mir - upozorava Vučić.

Na drugoj strani, predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun smatra da bi Haradinajeva izborna pobeda bila nepovoljna za Srbiju jer postoje brojni dokazi njegovih strašnih zločina.

- Zvanično, Tači govori da treba formirati ZSO, dok Haradinaj priča da od toga nema ništa. To je, međutim, njihova prljava politička igra u kojoj Tači kao smiruje Evropu, a Haradinaj homogenizuje Albance i širi antisrpstvo i najgoru mržnju. Treba, ipak, sačekati rezultate izbora na Kosovu... - podvlači Drecun.

 

 

I Goran Bogdanović, bivši ministar za Kosovo, kaže da je očekivano da Haradinaj postane premijer.

Smena glavnih igrača
Glavnog američkog igrača od 2000. godine Hašima Tačija zamenjuje novi igrač Ramuš Haradinaj
Momir Stojanović, bivši šef VBA

- Ljudi u pokrajini ne prave razliku između Haradinaja i Tačija. To neće ništa drastično da promeni. Već smo bili primorani da pričamo s Tačijem, pa ćemo najverovatnije morati da nastavimo pregovore i sa Haradinajem - naglašava Bogdanović.

Marioneta velikih sila

Bivši šef VBA Momir Stojanović ocenjuje da je na Kosovu došlo do promene marioneta velikih sila.

- Glavnog američkog igrača od 2000. godine Hašima Tačija zamenjuje novi igrač, koji je zapravo nemački igrač Ramuš Haradinaj. Ovo znači da je Vašington odustao od problema u pokrajini i prepustio ga EU i Berlinu. Upravo će oni obezbediti nastavak dijaloga Srbije i Kosova, što znači da će nas jako pritiskati... - zaključuje Stojanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasko

pre 6 godina

A sta ste ocekivali od zapada? To im je u krvi, a i ruke su im krvave do lakata. Od njih nista dobro ne ocekujte. SAD, EU, SIPTARI ostaju samo UBICE. \n

Denta

pre 6 godina

Uvek se čudim dokle ovi naši primaju ova go..na američka, sotonske face odvratne.

Mig29

pre 6 godina

Може Запад да постави и самог Хитлера, џабе им је све, КиМ ће остати Србија, потпис добити неће. Србе су набијали на колац 500 година па нису попуштали, неће ни сад, а они нека лају, не бојимо их се ни мало, уз нас је велика Русија а они нека играју руски рулет видећемо чија ће бити задња.

Cobe

pre 6 godina

Ako haradinaj postane kao premijer, zuti patkari i njima slicni na gomili ima da slave i da se goli valjaju po Bg asfaltu.

Nikola

pre 6 godina

Ne znam čemu sastanak premijera zemalja Zapadnog Balkana ako EU podržava Haradinaja. Nema sreće sa takvom politikom, nema stabilnosti u regionu.

PETAR 1

pre 6 godina

kadagod pisete o Haradinaju nemojte molim Vas da zaboravite da stavite i njegovu sliku, milinaga je videti a i nema lose reklame, vazno je da je slika svakodnevna.\n

Jasminka

pre 6 godina

Izgleda da nam predstoje veliki problemi na KiM.

Darko

pre 6 godina

Srbija mora da odigra pametno i ne naseda na provokacije

Sile

pre 6 godina

Ovom zlocincu je mesto u zatvoru a ne na mestu premijera.

Tanja

pre 6 godina

Amerikanci podržavaju nekog kao Albance ako ih dobro plaćaju za njihove usluge cela stvar je u tome.

Facerinjo Bg

pre 6 godina

Samo zapad i moze uciniti nesto ovako katastrofalno.

Sloba

pre 6 godina

Tači i Haradinaj si isti ubice i silovatelji , sramota za EU i Brisel kada ih podržavaju , onda ni oni nisu ništa bolji od njih.

Fejsal Bg

pre 6 godina

Taj Haradinaj ce uskoro pevati i kevtati u zatvoru...

Laza

pre 6 godina

PA poznato je da je zapad uvek podržavao najgore zločince ali dobro imaćemo odgovor i na ovaj problem neće uspeti da nas isprovociraju nastavićemo da tražimo poštovanje postignutog sporazuma i formiranje ZSO.

dJULE gUJA

pre 6 godina

Koliko god da je taj Zapad mocan i koliko god pomagali Albancima nece uspeti da nam otmu nase Kosovo.

KikindjaniN

pre 6 godina

Verujem da ce uskoro pravda biti zadovoljenja i da ce se terorista Ramus naci iza resetaka.

Mile

pre 6 godina

Srbijo, hitno ubrzati obuku rezervista kako bi pripremljeni i osposobljeni docekali albanski napad. Vlada ne sme nikako da dozvoli da rade sta hoce od nas.

Hemera

pre 6 godina

Nema ovde mira, nikada ga neće biti jer će haos krenuti od Makedonije, preko Crne Gore, i KiM.Neka Amerikanci prestanu da se mešaju, i da im daju podršku.

penzioner

pre 6 godina

Znaci nasi prijatelji Nemci hoce da se ovde ponovo ratuje!

vojko

pre 6 godina

Sve je u rukama zapada ,a mi ćemo onda tačno znati kuda dalje.

Boban

pre 6 godina

Sve se to radi sa jasnim ciljem da se destabilizuje region ali nećemo nasesti na njihove provokacije država će na primeran način reagovati.

kole

pre 6 godina

Za ocekivati je da ce nam "prijatelji" sa zapada zabosti noz u ledja i postaviti zlocinca na vlast da nas jos vise sikaniraju i pokusavaju da uniste.

Stana

pre 6 godina

Haradinaj je olicenje nekaznjenog zlocina koji ne sme biti na slobodi. Nadam se da ce se Evropa i sve urazumiti i uticati da se uhapsio ovaj kriminalac.

Biljana

pre 6 godina

Ne znam za sta da nas pritiskaju.Kosovo je Srbija i tako ce i ostati.A Vucic zaista ima tezak, pretezak zadatak da zadrzi Kosovo a h isto vreme da sacuva mir.

Dušan Silni

pre 6 godina

Ovakvom zločincu kso što je Haradinaj je medto u zatvoru a ne na funkciji premijera.

Pjer

pre 6 godina

Ovakva odluka SAD bi mogla da izazove rat na Balkanu !!!

Jovanović

pre 6 godina

Ko se mača lati, od mača će i da strada, pa Albanci neka dva puta razmisle koga biraju.

beli

pre 6 godina

To je jasno, nebi se on tako ponašao da nema podršku velikih sila

kiza

pre 6 godina

On jeste problem,ali dobro je što smo svesni toga i što znamo šta treba da radimo!n

mila

pre 6 godina

Sada treba da pojačamo diplomatiju i da uključimo Ruse i Kineze u tu priču!n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija