• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

28.05.2017

08:22

KAKO DA SE RUKUJEMO S NEKIM KO JE UBIJAO SRBE? Stefanović: Ako Haradinaj bude premijer na KiM, biće jako teško!

Politika

KAKO DA SE RUKUJEMO S NEKIM KO JE UBIJAO SRBE? Stefanović: Ako Haradinaj bude premijer na KiM, biće jako teško!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da ćemo, ukoliko Ramuš Haradinaj postane premijer na KiM, imati tešku i složenu situaciju...

- Postoji ogromna zabrinutost ako se taj scenario bude tako razvijao. Pre svega zato što dolazi na red ono što su kosovski Albanci obećali a to je stvaranje ZSO. Naravno da će takav razvoj situacija uticati da i Srbi osećaju više nestabilnosoti - rekao je Stefanović u intervjuu za Sputnik i dodao:

- Kako možete da verujete da je neko dobronameran ko je učestovao u najtežim ratnim zločinima i kad se sumnjiči da je lično učestvovao u ubijanju ljudi? Ne znam kako bi neko u Evropi mogao da se rukuje sa njim, kako njima to ne smeta. Mnogo je važnije pitanje: ako se Srbiji šalje uvek poruka da treba da gradi vladavinu prava onda ne možete samo odbacivati ono što su legitimni zahtevi Srbije, samo tražiti od Srbije da čini ustupke, a pri tome podržavati ili se ne suprotstavljati izjavama koje su jasno date da ugroze stabilnost regiona. Neprihvatljive su mi i izjave koje kažu: nemojte obraćati pažnju, to je predizborna retorika. A zamislite da je Srbija tako nešto rekla!

Na pitanje da li izbor Haradinaja za premijera znači i kraj dijaloga između Beograda i Prištine, Stefanović je odgovorio:

- Mislim da je Srbija učinila mnogo ustupaka i učinila mnogo da zaštiti Srbe. I mi smo uvek bili spremni za dijalog. Jer se često sa albanske strane lažno podmeću te teme da ispadne da je Srbija kriva za nešto. Niti smo prvi šta počinajli, niti smo koga vređali, niti smo uradili neki potez koji bi mogao da ugrozi tu vrstu razgovora koji treba da garantuje da Srbi imaju normalan život. A pre svega treba da razmišljamo o ljudima koji žive na KiM. Mnogo je lakše nekom ko je neodgovoran da kaže - nećemo više ništa. Izvinite, ne živite vi tamo. Jedino što ne znamo kako će izgledati taj dijalog ako Haradinaj pobedi na izborima i bude premijer. U ovom trenutku je teško dati odgovor na to pitanje - poručio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
micko

pre 6 godina

Kako pregovarati sa teroristom i razgovarati o sudbini svog naroda nezamislivo.

QQ

pre 6 godina

Mene zanima zašto Aleksandar Vučić na TV Haradinaja oslovljava sa "gospodin Haradinaj". Zar se pod "gospodin" ne smatra osoba sa finim manirima i sve što još ide uz to, skoro kao nekakva "titula" koja se svojim stavom i načinom života zaslužuje. Zamislite da se kaže gospodin Hitler ili gospodin Ante Pavelić.

DejanJ

pre 6 godina

To što Vučić oslovljava sagovornika ili osobu o kojoj govori sa "Gospodin", apsolutno ne znači da je ta osoba gospodin , nego da je naš pretsednik GOSPODIN i da zna za diplomatske manire i da ne dozvoljava da se Srbija srozava na nivo jednog Haradinaja !

posmatrac sa severa

pre 6 godina

I Tachi je terorista pa sa njim pregovarase sve vlade pre. Ne pita se nas nista, uvek bude kako odluce srbomrzci sa zapada. Oni namerno to cine u zelji da nas sto vise ponize i slome.

nada

pre 6 godina

Mislim da netreba dati ruku pregovorima ukoliko zlocinci budu kao i do sada na vlasti jer cemu se poniziti - kada smo i ovako hiljadu puta bili ponizeni !!!!!!!!!!!! Mi smo ponosan narod iako nas cela EU drugacije gleda ! Pregovarati sa Haradinajem je kao izdaja srpskog naroda i koji trazi da on odgovara za svoje zlocine ! Ja nemogu zamisliti Vucica oci u oci sa krvnikom koji je na poternicu !!!!!!!!!!!!!!!

ivana

pre 6 godina

Ako taj zlikovac bude premijer, svasta se moze ocekivati ali nase vlasti da zastiti nas narod na KiM!

brane k

pre 6 godina

Srbija se sve češće dovodi pred svršen čin ili u mat poziciju,što nije pošteno od EU.

Pedja

pre 6 godina

Zašto je svet toliko perfidan!? Zašto svi ćute na jedan ovakav užasan scenario!?

Nikica

pre 6 godina

Ja prosto ne mogu da verujem da će monstrum i zlikovac biti premijer. Čemu onda pravda, čemu onda poštenje, čemu zakoni, čemu bilo šta!?

Jovana

pre 6 godina

Užas! Haradinaju je mesto u zatvoru, a ne na slobodi da šeta među narodom!

Olivera

pre 6 godina

Haradinaj se već postavio loše prema Srbiji što znači da ako on bude premijer biće teški pregovori Beograda i Prištine!

TheDarkoyobo

pre 6 godina

Zaista i jeste tako, zamislite da ste u situaciji da razgovarate sa nekim o bilo čemu, a da pri tome znate da je taj ubio nekog, silovao ili šta već, ni malo prijatna situacija, a uzevši u obzir da su to visoki državni zvaničnici stvar postaje još kompleksnija.

Nina

pre 6 godina

Mislim da ce i EU uvideti da Haradinaj ne moze voditi pregovore u Briselu sa srpskim predstavnicima.

Andrija

pre 6 godina

Dosta je Srbija ustupala pred dijalogom i Prištinom , prvo da se formira ZSO , već 4 godine odlažu , i milsi da ce moći to da odlažu u nedogled.

mirjana

pre 6 godina

Stefanovic!I rukovali su se I rukovace te se.Za radi .U sve ce s dti I zrtvovati.Mlad si i nisi tao ni bi ni ratovao.

Mikica

pre 6 godina

Daće bog i građani Kosova da ratni zločinac ne bude premijer i sve će onda ići lakše .

Slavoljub

pre 6 godina

Stvarno teska situacija. Kako se rukovati sa takvim covekom. Neverovatno je u kakvu nas situaciju dovodi EU.

Dragan R

pre 6 godina

Isto tako kao što su se rukovali sa istim takvim zločincem Tačijem. I nije nas Evropa dovela u takvu situaciju već smo to sami sebi uradili.

Filip

pre 6 godina

Srbiju i njen pregovaracki tim cekaju veliki izazovi.

Mirko

pre 6 godina

Evropo stidi se. Da li su to te evropske vrednosti koje EU promovise?

Mara

pre 6 godina

Ako vama nije jasno ni dan- danas sta nam EU,Brisel i Amerika rade, onda se ne mojte ni cuditi,nastavite da klimate glavom na sve njihove nebulozne predloge,umesto da kazete svima da ne pristajete na takve nelogicne i destruktivne predloge koje oni imaju samo kad je Srbija u pitanju.Zar je toliko tesko da evropa i amerika cuje i vase misljenje.Imate "Sputnjik" pa objavite tamo sve sto mislite a sto se kosi sa misljenjem trecerazrednih americkih politicara, koji dobiju tekst i direktivu iz bivse administracije i poturaju vam kao da je to iz nove Trampove administracije a on verovatno i ne zna nista o  tome, niti je obavesten.n

Jovanović

pre 6 godina

Sa takvima kao što je on, pošten čovek se nerukuje.

Dragan R

pre 6 godina

Apsolutno se slažem sa vama. S takvima kakav je Haradinaj se pošten čovek ne rukuje ni po koju cenu. Ali ako je tako, šta misliti o ljudima koji su se sa istim takvim zločincem, Hašimom Tačijem, rukovali, grlili, večerali i ,,pregovarali,, godinama u Briselu?

Stole

pre 6 godina

Ako se ta fotelja za kojom Haradinaj čezne nalazi u nekom zatvoru, može da je dobije do kraja svog života.

IvanaK

pre 6 godina

Nadam se da nece doci do toga da Haradinaj bude premijer...to je zlo i naopako

mara

pre 6 godina

Haradinaj je delo Evrope i SAD-a,tako da nisu bas gadljivi na njega.

bi yu

pre 6 godina

Reakcija Brisela i Vsingtona govori da su oni sasvim zadovoljni Haradinajem.

mila

pre 6 godina

Mi se sa njim sigurno nećemo rukovati!Neka se rukuje ko mora!Mi treba da dobro radimo naš deo posla kao i do sada!n

Boban

pre 6 godina

Čeka nas težak period u to nema sumnje ali naći ćemo rešenje za sve njihove provokacije i pretnje država će imati i znati kako da odgovori i nećemo im dozvoliti da nas ponižavaju.

mina

pre 6 godina

Sa zločincima se ne pregovara, jer to ne radi niti jedna država u svetu,bar ne javno.Zašto bi to Srbija uradila i samim tim dala kredibilitet i sadisfakciju zločincu i onima koji ga pdržavaju.Po ovom pitanju Srbija mora imati jasne i odlučne stavove.

žeks

pre 6 godina

Nama je teško već godinama na Kosovu,ali verujem da ovako odgovornom politikom koju vodimo možemo da zaštitimo naš narod!n

Milos

pre 6 godina

Ne razumem cutanje SAD i EU i njohovo precutno odobravanje ovakvog scenarija.

Bojan

pre 6 godina

Biće teško nema sumnje ali nema odustajanja moramo da se izborimo za naš narod na KiM.

Danijela

pre 6 godina

Pre ili kasnije, Haradinaj ce odgovarati za njegova zlodela. Saradnja sa njim ce biti gotovo nemoguca.

Hemera

pre 6 godina

Srbiji se šalje uvek poruka da treba da gradi vladavinu prava onda ne možete samo odbacivati ono što su legitimni zahtevi Srbije, samo tražiti od Srbije da čini ustupke, a pri tome podržavati ili se ne suprotstavljati izjavama koje su jasno date da ugroze stabilnost regiona. Jako je važno da građani imaju Vladu, koja će raditi za interes građana. Aleksandar Vučić će doneti pametnu odluku.

RINGISPIL

pre 6 godina

Nije lako, bice tesko, bolje 100 godina pregovora nego jedan dan rata itd, itd a onda svrseni cin i kukulekanje. Gospodo placa vas narod, narod vas je birao i sutra da priznate Kosovo NISTA SE NEBI DESILO. KAKAV SMO NAROD TAKVA NAM I DRZAVA, nigde u svetu drzava ne finasira i neguje sopstvene neprijatelje kao mi u Srbiji. Koliko smo samo vladara pobili ili dozvolili da ih ubiju, pa ovom narodu niko nije dobar, nesto ipak nije u redu.

RINGISPIL

pre 6 godina

NAJJACU KARTU KOJU ZAPAD IMA U RUKAVU je SRPSKO NE JEDINSTVO I IZDAJNICKO-PODANIČKA duša. Koliko bese ono Srba do juce UZE MADJARSKI PASOŠ, zar neko misli da oni VOLE Srbiju? Koga su to hrvati POKRSTAVALI, od koga su to nastajali JANJICARI? Uvek kada nam je tesko mi promenimo VERU ZA VECERU, a uvek nam je tesko. Natavite sa negativnim ocenama.

milka

pre 6 godina

Haradinaj je naneo mnogo štete srpskom narodu izvršivši genocid i zaslužuje doživotnu robiju a ne funkciju premijera.

Jana

pre 6 godina

Nadajmo se samo da ce EU na vreme shvatiti sta znaci staviti zlocinca na takvu poziciju jer je pitanje koliko je na konstruktivan dijalog uopste spreman neko poput Haradinaja.

Mirko

pre 6 godina

Haradinaj je preopasan za Srbiju i njegovo uzdizanje se mora spreciti!

pera ciganin

pre 6 godina

Mislim da srbi i posteni gradani Kosova nece dozvoliti da jedan monstru m bude premijer.

Ervin

pre 6 godina

Mene najvise nervira EU, jer oni svojim stavom daju zeleno svetlo osnazivanju jednog takvog zlikovca :/ Da imamo manje stabilnu vlast, crno bi nam se pisalo...

pera ciganin

pre 6 godina

Haradinaju je mesto na golom otoku a ne da bude premijer.

Jovana

pre 6 godina

Strasne zlocine je Haradinaj cinio, nadam se da nece postati premijer Kosova

Ceca

pre 6 godina

Haradinaj treba da bude u zatvoru a ne na slobodi i jos premijer Kosova

Leka

pre 6 godina

Treba pregovarati neophodno. I Ibrahim Rugova se rukovao sa S. Miloševičem!!!!

Mikan

pre 6 godina

Ako haradinaj bude premijer i evropa to tolerise onda definitivno treba reci NE evropskoj uniji. U koju bi mi to evropsku uniju hrlili bezglavo kada se takmice ko nas vise mrzi.

Zvezdan

pre 6 godina

Haradinaj nije samo pretnja nasem narodu, vec celom regionu!

Biljana

pre 6 godina

Jasno nam je da Haradinaj treba da bude kandidat za zatvor a ne za premijera.A jos jasnije je da je sve ovo jedna velika provokacija od strane Pristine i onih koji stoji iza svega ovog.

boki

pre 6 godina

Pa Taci je isti kao i on u cemu je stvar i bice onako kako kaze evropa ali ne zadugo.

Mirko

pre 6 godina

Nasu specijalnu jedinicu dovesti i onda ga kidnapovati i brzi proces netak u celu i kraj price.

Branko

pre 6 godina

Nazalost Evropa voli da zakuvava situaciji i da onda ocekuje da sve bude mirno.

Ron Jeremy

pre 6 godina

А са Тачијем им није сметало ?!

srbin

pre 6 godina

Da se ja pitam za 24h kkosovo bi bilo pocisceno od gamadi a za mesec dana pitanje bi bilo,dali postoji Albanija

mare

pre 6 godina

Ako hocemo bolju buducnost moracemo da pruzimo ruku treba ponos nekad baciti u vodu ako je za dobrobit srbije ti sastanci i ta putovanja su dobra sa albancima niko nece da ulaze u zemlju koja bi mogla da udje u rat pa niko nije lud svako trazi stabilnu drzavu ko god bio na vlasti samo pregovori su spas kao i sto radi AV i normalno sto vise prijatelja u svetu to je bolje po nama covek je jak onoliko koliko mu je drustvo jako to vazi i za nasu drzavu.

Stanko

pre 6 godina

Ako Haradinaj bude premijer , to će dodatno podignuti tenzije i sukobe na KiM.

mare

pre 6 godina

moje misljenje treba podeliti kosovo da uzmemo sever kosova drugo nam i ne treba i da priznamo njihov deo i da napokon krenemo napred to bi mnogo znacilo za nas jer svaki dan slusam za rat ko sta gde nasa deca rastu uz govor mrznje svaki dan na televiziji se spominje rat sa kosovom pa mislim da je dosta

Vladimir22

pre 6 godina

Haradinaj je sramota EU, samo su pokazali da neke zrtve ipak nisu podjednake.

Fani

pre 6 godina

Tačno tako, jer Hradinaju nije moguće verovati i teško je sarađivati sa takvima.

jovan

pre 6 godina

"Držimo prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže." Samo mudro i hrabro,uzdignute glave. Ničija nije do zore sjala!

Vrscanka

pre 6 godina

Zaista ce biti veoma tesko i mucno rukovati se i razgovarati sa covekom takvog kalibra.

Daxa

pre 6 godina

Moramo braniti interese nase zemlje i biti kulturni .

Danka Janjic

pre 6 godina

Srbija ce se svim dilomatskim sredstvima odupreti pritiscima i provokacijama da ocuva stabilnost regiona.

Nikola

pre 6 godina

Sa njim se ne treba rukovati, samo uputiti pogled i to je to

paramonte

pre 6 godina

Sa kriminalcem nema o cemu da se prica,ko god sa njim bude saradjivao nece dobro proci.

paramonte

pre 6 godina

Ratni zlocinac ne bi smeo nikada da bude na celu neke drzave,to je nevidjena bruka i sramota.

Mile

pre 6 godina

Vidim svi o de samo kukaju a niko ne daje konkretan predlog kako da se resi problem. Zato ja predkazem da Srbija osnuje privatnu agenciju za hvatanje zlocinaca ( po ugledu na ameriku - za sve sto nece da imaju odgovornost kao drzava, oni osnuju orivatnu agenciju koja je finansirana od strane drzave) . tako da zlocinci budu orivedeni pravdi.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija