• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2017

10:22

ŽIV SE POJEDOH, TREBALO JE DA IH TERAM LOPATU PO LOPATU DA UNOSE! Vučić nezadovoljan što KC Niš nije završen dok je bio premijer!

Politika

ŽIV SE POJEDOH, TREBALO JE DA IH TERAM LOPATU PO LOPATU DA UNOSE! Vučić nezadovoljan što KC Niš nije završen dok je bio premijer!

Podeli vest

Budućem premijeru ostavljam zdravu i punu kasu! Srbija se stabilna solventna i više nema problema sa finansijama, rekao je Aleksandar Vučić ispred Vile Mir, na poslednjoj konferenciji za medije na funkciji premijera
Tanjug

- Nasledniku na premijerskoj funkciji ostavljam dobru kasu! Srbija nema problema sa likvidnošću i Vlada Srbije nema deficit u budžetu - rekao je Vučić i napomenuo da očekuje privredni rast od tri posto i ističe da te brojke moraju biti još veće, kako bismo stigli zemlje Evropske unije. 

- To otvara mogućnost za veće plate i penzije - rekao je Vučić i podsetio da smo šesta zemlja, po apsolutnim brojevima, po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život

Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život, poručio je danas Izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

- Verujem u Srbiju. Uvek sam verovao u Srbiju i uvek ću verovati u nju - rekao je Vučić na oproštajnoj konferenciji za štampu u svojstvu premijera, te građanima i vladi poručio da veruju u sebe i vole i veruju pre svega u svoju Srbiju.

On je istakao da nikada nije lagao građane, da je govorio istinu i da bolja vremena dolaze:

- Svakog dana osećaće bolja vremena na svakom koraku - naglasio je Vučić.

On je ukazao na desetine i destine gradilišta u Beogradu, dodavši da danas u glavnom gradu ima 14 puta više gradilišta nego u martu 2013. godine.

Tako je, kako je dodao, i u svim drugim našim gradovima i taj trend će se nastaviti.

Završavajući obraćanje, poslednje u poziciji premijera Srbije, Vucić je rekao da posao predsednika vlade nije bio lak, ali da ga je obavljao s najvećom srećom i ponosom.

Kako je rekao, imao je priliku da nekoliko godina radi za svoju zemlju, na najbolji način koji je mogao, čak i ono što se mnogima ne bi dopalo, niti su to želeli da čuju i vide.

- Ali to je donelo najbolje rezultate za Srbiju - konstatovao je Vučić.

Građanima je zahvalio na ogromnoj podršci i ljubavi i na tome što su "razumeli da se neko bori za interese Srbije".

Zahvalio je minstrima na energiji i aktivizmu, a novinarima zato što su uvek želeli da čuju nešto više, ali i što su bili oštri.

On će, poručio je, uvek da odgovora kao i do sada.

- Nikada nikoga nisam tuzio za ono sto je rekao ili napisao, ali nemojte nikad pokušati da mi zabranite da govorim svojim, pristojnim jezikom, da odgovaram na neistine i ono sto mislim - poručio je.

Rekao je i da se nikad nije plašio, da neće ni ubuduće, da građane nije lagao, te da veruje da dobra i bolja vremena dolaze svakog dana.

- To će se osećati svakodnevno, to će moći da vide i osete svi dobronamerni ljudi, da stvari idu na bolje.

Odlazeći premijer podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF da će biti veći i od 3,5 odsto.

- To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez podrške građana Srbije.

- Ništa baš ništa ne bi od toga bilo da nije bilo građana i njihove podrške, kao i želje da menjamo zemlju i menjamo sebe - rekao je Vučić na pres konferenciji ispred vile Mir.

Tanjug

Podsetio je da je Vlada "startovala" kada su Srbiju 2014. pogodile katastrofalne poplave, a da je iz te situacije izašla bez ijedne afere.

Za vojsku i policiju učinili smo neuporedivo više od drugih

Ugled Srbije je značajno veći nego ranije, ali moramo na tome još mnogo da radimo i na odnosima sa EU, što ostaje naše strateško opredljenje, ali i da jačamo veze sa Kinom, održavamo visok nivo razvijenih odnosa Rusijom, naravno i sa SAD, naveo je odlazeći premijer Aleksandar Vučić.

- Za vojsku i policiju uradili smo neuporedivo više nego u poslednjih 35 godina, i u pogledu naoružavanja i opremanja, i nastavićemo tako, jer nam je potrebna moderna vojska, ali i moderna policija da bi mogla da se obracunava s kriminalom i korupcijom - rekao je Vučić, govoreći o tome kako vidi dalji rad po resorima vlade.

Tanjug

Sad sigurno možemo da kažemo da će biti završen Muzej savremene umetnosti, a naredne i Narodni muzej, čime ćemo dodatno poboljsati ponudu u kulturnoj sferi, ali i turističku ponudu, a pre svega to će biti znacajno za građane Srbije.

Gradićemo i dalje puteve i železnice

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas, na oproštajnoj konferenciji za novinare u svojstvu premijera, da je izuzetno ponosan na ono što je urađeno na infrastrukturi.

Vučić je, ilustrujući ono što je govorio grafikonima na panoima, sumirao izvedene radove na Koridorima 10 i 11, ističući tunel Manajle, koji će biti dug dva kilometra i najduži u Srbiji, ali i dodao da će se deo od Čacka do Pojata raditi najbrže što je moguće "ključni autoput za Srbiju", koji spaja istok i zapad zemlje.

Podsetio je i na velike radove na sređivanju korita reka, sprečavanje bujičnih poplava i pohvalio saradnju sa pokrajinskom vladom u Novom Sadu.

Poručio je da će kao predsednik Republike istrajavati na izgradnji auto-puta Niš - Priština, jer, kako je objasnio, osim što će to povezati na desetine hiljada Srba na Kosovu i Metohiji, istovremeno će omogućiti građanima Srbije da odlaze u banje u južnu Srbiju, ali i investitorima da u tom kraju ulažu novac.

Železnička pruga od Beograda do Subotice u sastavu pruge koja će ići do Budimpešte biće gotova, kaže, krajem 2019. godine.

Rekao je da je dogovoreno sa kineskim partnerima da se pruga gradi najviše tri godine, da će to biti dve i po i da će deo koji bude išao kroz Srbiju, od Beograda do Subotice, biti završen do kraja 2019. godine.

U sportu smo osvajali više medalja neko ikad, jer smo u vrhunski sport uložili više novca nego ikada.

U obrazovanju moramo zajedno s vladom da razgovaramo o principima, metodama učenja, o tome kakve obrazovne profile i kakvu nastavu želimo, ali to nije moguće samo u okvirima vlade i ministrastava, već nam tu treba konsenzus celog društva, te pozivam sve relevantne činioce da se u to uključe.

Poljoprivreda otvara nove šanse, idemo ubrzano u modernizaciju, ali ubrzano jacamo i prerađivačku i prehrambenu industriju, čime ćemo da povećavamo BDP, kao i namenska industrija.

Vučić: Novi premijer do 20. juna

Odluka o novom premijeru biće doneta do 20. juna, najavio je danas odlazeći premijer Aleksandar Vučić.

On je izrazio uverenje da će na svečanoj ceremoniji svoje inauguracije kao predsednika moći da primi novog premijera i nove članove vlade.

Inauguracija je planirana za 23. jun, rekao je.

Ministarstvo finansija treba da reformise poresku upravu, a kad to završimo, siguran sam, rekao je Vučić, da možemo da očekujemo još bolje rezultate u naplati prihoda, a rashode moramo velikom disciplinom da držimo pod kontrolom.

Navodeći da nam je vladavina prava izuzetno značajna, jer pravna sigurnost dovodi investitore a to donosi radna mesta i rast, Vučić je rekao da će se nastaviti rad na poglavljima 23 i 24 u pregovorima o pristupoanju sa EU, odnosno na propisima i zakonima koje traži EU, ali su pre svega u našem interesu.

Na pitanje šta će poručiti novom predsedniku Srbije, Vučić je odgovorio.

- Šta poručujem sebi? Pokušaću da radim ono što moje političke protivnike najviše nervira, a to je da radim još više, još bolje i još predanije za Srbiju. To je ono čemu ću težiti kao predsednik Srbije. Želim da se dičim radom, a ne neradom - rekao je Vučić.

Komentarišući najave opozicionih protesta u vreme dok bude polagao zakletvu za predsednika Srbije, odlazeći premijer je rekao:

- Drago mi je da će moji politički protivnici biti prvi koji će posle Slobodana Miloševića organizovati kontramiting!

Vučić: Živ se pojedoh zbog KC Niš

Živ se pojedoh što još nije završen Klinički centar u Nišu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, i istakao da generalno nije zadovoljan što u prethodnim godinama nije dovoljno iskorišćen novac za kapitalne investicije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ga je najviše pogodilo to što će KC Niš biti završen tek za nekoliko meseci.

- Živ se pojedoh zbog toga i ne mogu da razumem Ministarstvo zdravlja i to što nisu ''spavali'' u Nišu. Terao bih ih da lopatu po lopatu unose. Neko će reći da se to tako ne radi, ali, radi se tako. Tako sam radio i pola stvari je završeno brže i na vreme. To mi je najkrivlje - rekao je Vučić.

On je poručio da nije zadovoljan iskorišćavanjem novca za kapitalne investicije u svim ministarstvima.

- Svi misle da je to samo u Ministarstvu građevinarastva, ali nije, tamo je samo jednim delom. To je pitanje za sva ministarstva. Ne možemo da se izlečimo boljki, tendera, nabavki - rekao je Vučić.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljiks

pre 6 godina

Mnogo je uradio na mestu premijera! Svaka mu čast! Neka sledeći premijer nastavi tako.

Dajana

pre 6 godina

Toliko toga pozitivnog je uradjeno... Rezultati odlicni.

Luka

pre 6 godina

Iza starog premijera ostaje funkcionalna vlada i jos mnogo obaveza koje se moraju ispuniti. Novi predsednik ce sigurno pomoci njegovim savetima zarad nacionalnih interesa.

Darko

pre 6 godina

Poljoprivreda je jedna od segmenata na koje sadasnja opozicija dok je bila na vlasti nije obracala paznju i nije zelela da iskoristi potencijal koji imamo u proizvodnji namirnica

Filip

pre 6 godina

U prethodnom periodu se isplatilo ulaganje u sportove koji nisu toliko masovni i popularni. Upravo ti sportisti su doneli mnogo radosti nasim gradjanima

Ana MAriJA

pre 6 godina

Kontinuiranim radom Srbija ostvaruje dobre rezultate zbog kojih je na dohvat ruke od EU!

Branislav41

pre 6 godina

Dugo nismo imali ovako kvalitetnog politicara.

BIBI

pre 6 godina

Poljoprivreda je bitna za svaku državu i dobro je da rade na tome kako bi bila što veća proizvodnja poljoprivrednih proizvoda, da se poveća izvoz i da se ostvari ekonomski rast i rast BDP-a!

Goran

pre 6 godina

Kad se setim kakvu si ti praznu nasledio jer je prethodna vlast opljackala kasu i gradjane

Jelena

pre 6 godina

Ako se novi naslednik bude drzao Vucica i njegove politike nece imati problema da odrzi punu kasu

Brane

pre 6 godina

Sve sto je rekao su rezultati vlade iza kojih stoji

Ana

pre 6 godina

Srbija je morala da krene ovim putem jos 2000 godine ali demokrate su vise volele da kradu i otimaju od gradjana nego da reformisu drzavu.

viking

pre 6 godina

Novi premijer ima utaban put ka EU i samo treba da sledi taj put koji je Vucic utabao.

Ljilja

pre 6 godina

SRECNO PREDSEDNICE ! Srecno Vitezu nas. Hvala gosp. Nikolicu za postojanje SNS. Hvala svim odgovornim i postenim ljudima u nasoj Vladi. Hvala svima koji su u svojim redovima, bez sujete prepoznali i podrzali naseg Viteza.             " Samo sloga Srbina spasava"                n

mara

pre 6 godina

Ako je kasa puna,dobro razmisliti ko ce biti premijer...o svemu se mora voditi racuna.

Taca

pre 6 godina

Neće Srbija biti dobro mesto za život, nego najbolje.

darko

pre 6 godina

Sad je samo vazan kontinuitet dosadasnje politike.

Savica

pre 6 godina

Vučićevo ime će biti upisano zlatnim slovima u istorijske knjige.

Joca

pre 6 godina

Srbija se ubrzano razvija sto postaje sve evidentnije pre svega prema broju zaposljenih ljudi u novootvorenim fabrikama, novozgradjene ifrastrukturne objekte da i ne pominjem. Pred novim premijerom Srbije je veliki izazov nastavka tako uspesnog rada.

miki

pre 6 godina

Sposobna osoba koja god zameni Vučićevo mesto ima zadatak da nastavi u istom smeru i mi ostajemo i dalje na dobrom putu razvoja i unapredjivanja.

ČITATELJKA

pre 6 godina

B R A V O i H V A L A! ŽELIM TI SREĆNO I USPEŠNO PREDSEDNIKOVENJE! Verujem u Tebe i u Tvoje dobre namere za dobrobit Srbije i svih njenih građana.

Mirko

pre 6 godina

Sa punom kasom sledecem premijeru bice puno lakse da obavlja tu funkciju.

Marko

pre 6 godina

Uz Vucica rezultati koje je Vlada Srbije ostvarila su odlicni.

Milan

pre 6 godina

Da su nam takvu punu kasu ostavili "žuti" gde bi nam sada bio kraj.

sasa

pre 6 godina

Samo da bude neko posle tebe ko ce da nastavi da puni tu istu kasu,a ne svoju!!

Srbija

pre 6 godina

Trebas posmenjivati od gradonacelnika Crnogorca,do minstra takodje Crnogorca.Oni se ponasaju kao da su na privremenom radu u Srbiji.

Fućo

pre 6 godina

Nikad ne reci nikad. Za neku godinu , Vučić ponovo može da bude na čelu Vlade.

Angelina

pre 6 godina

Puno je urađeno u Srbiji od kada je Vučić premijer. Na žalost nije dovoljno i mora još puno da se radi i nadam se da će novi premijer nastaviti istim tempom. A u Vučićev izbor ne smemo da sumnjamo.

Kondor

pre 6 godina

Stvarno mnogo, mnogo dobrih stvari je uradio za Srbiju , izdvajati nešto posebno bi bilo smešno ...jednostavno je trasirao put i probudio nas iz letargije i naterao da se pokrenemo i prateći ga da i sami stvaramo još korisnih dela!

zoran

pre 6 godina

Reforme koje je uveo Vucic spasena je Srbija sa ivice propasti, siguran sam da ce buducem premijeru biti mnogo lakse da vodi ovu zemlju.

milica

pre 6 godina

Tabelu javnog duga nam prikazite, u milijardama, od 2012.,ako smemo da vidimo. Hvala.

alex

pre 6 godina

Treba izvrsiti pritisak na izvodjace i naci uzrok kasnjenja ... samo kontrola moze da dovede do rezultata ... cestitke novom predsedniku i sve najbolje u daljem radu ....

Nana

pre 6 godina

Nadam se da će novi premijer raditi neumorno isto kao i Vučić što je radio, samo tako možemo ići napred.

andreas

pre 6 godina

Vucic je uradio mnogo toga za Srbiju ali opet, ne moze sve sam i prava je steta sto nije imao dovoljno ljudi koji bi mogli da ga isprate na svim nivoima.

Mare

pre 6 godina

Ovo samo pokazuje koliko je Vucicu stalo da izgradi Srbiju i da ona bude bolje mesto za zivot.

mimi

pre 6 godina

Vazno je da postoji volja i namera, zavrsice se i to.

Vilma

pre 6 godina

Moze da bude zadovoljan postignutim dok je bio premijer ! Setimo se samo kako je izgledala Srbija pre nego sto je on dosao! Drzava pred bankrotom! Ogromni dugovi!

ivan

pre 6 godina

Zavrsice se svi projekti koji je Vucic zapoceo u to nemam nikakve sumnje!

Anita

pre 6 godina

Srbija je sa Vucicem premijerom , dobila priliku da se razvija , sa njim na celu je prestala da propada.

Anka

pre 6 godina

Uporediti Srbiju 2012 koja je bila pred bankrotom i Srbije 2017 koja napredno koraca ka modernoj i funkcionalnoj drzavi je merilo Vucicevog rada.

Sloba

pre 6 godina

Srbija je stabilna i sigurna u svoju budućnost.Aklinički centar će se završiti kad tad,

Dejana

pre 6 godina

Srbija je stabilna u ekonomskom smislu i u suficutu je , što je veoma bitno za nastavak reforme.

Tanja

pre 6 godina

Kada bi u Srbiji svako radio svoj posao posveceno i savesno kao Vucic, brzo bismo postali najjaca i najrazvijenija zemlja u ovom delu Evrope.

Natasa

pre 6 godina

Vucic ne daje prazna obecanja, vec radi i pominje samo razeultate rada. Mnogi treba da se ugledaju na njega.

Goran

pre 6 godina

Vucic je zaista dosta uradio za tri godine koliko je bio premijer.

Loznicani

pre 6 godina

Hvala Vucicu sto je izgradio mrezu puteva u zapadnoj Srbiji i oziveo je.

Milja

pre 6 godina

Tako rezonuje i govori odgovoran i radan čovek, kome su rezultati na prvom mestu!

Maja

pre 6 godina

Svi trebaju da rade i da se maksimalno bore za sve, a ne samo Vucica da cekaju. Covek se maksimalno trudi, ali moraju svi da mu pomognu ako hoce jaku i stabilnu Srbiju.

boban

pre 6 godina

Srbija je napredovala dok je on vodio kao premijer, sada je red da pusti nekog drugog i da posmatra sa predsednicke funkcije ko kako radi, da ih opominje, da ih tera da rade jer mi nismo navikli da radimo vec samo da kukamo i pljujemo.

Mikica

pre 6 godina

Vučić ostavlja punu kasu svom nasledniku a kada je ondošao na mesto premijera zatekao je haos i debeliminus u toj istoj kasi .

mila

pre 6 godina

Biće i on završen kako treba.Na žalost ranije ugovore niste mogli da sprečite!n

Dusan

pre 6 godina

Plasim se da ce se na toj kasi pojavit rupa kad ti odes, ali dobro ako ti mislis da si postupio ispravno neka ti bude srecno.

Delija Ljig

pre 6 godina

Nije tu Vucic nista kriv. On je uradio sve sto je bilo do njega.

tetak Rade

pre 6 godina

Verujem da ce neko snositi odgovornost zbog probijanja rokova.

Yeti Bg

pre 6 godina

Ocekujem da ce ostro biti sankcionisani oni koji nisu dobro uradili svoj posao u vezi KC Nis.

del

pre 6 godina

Svakako da hoce. Svedoci smo da u ovoj zemlji svi odgovaraju za krsenje zakona. Od kriminalaca, ubica, tajkuna, lopova... Svi po zatvorima.

Elmica78

pre 6 godina

Ipak se nadam da ce veoma brzo biti zavrsen ovaj Klinicki Centar u Nisu.

Luka

pre 6 godina

Klinicki centar Nis je jedan od jako velikih i veoma vaznih i snaznih projekata za ceo jug Srbije. Greota je sto su neke osobe iskoristile njegovu gradnju, a billo je sasvim dovoljn novca da se on zavrsi i opremi

Bosko

pre 6 godina

Ne cudi me to uopste, navikle su kompanije a i ocigledno neki bivsi kadrovi iz ministarstva da na ruzan nacin pune svoje dzepove.

Dunja

pre 6 godina

Vucicevog naslednika ceka puno izazova sa kojima ce verujem uspeti da se izbori

duca

pre 6 godina

Konacno je doslo neko bolje vreme u interesu gradjana Srbije gde cemo da se dicimo radom a ne neradom.

Biljana

pre 6 godina

Mnogo toga je uradjeno a verujem da ce i na funkciji predsednika isto tako ostvariti znacajne rezultate.

Vrscanka

pre 6 godina

Najvaznije je da je Srbija na zdravim nogama i da idemo koracima napred.

Zivko

pre 6 godina

Vucicu-Genije 21-og veka i Predsednik Srbije svi dobronamerni i pravi srbi Vam se zahvaljuju za sve sto ste do sada uradili za njih,za Srbiju ali sada traze da Razvijate i sirite Namensku Industrijusa partnerima jer to obezbedjuje stabilnost,prosperitet,sigurnost,samostalnost,nezavisnost,povecavanje zaposlenosti,veci BDP a sa tim i veci zivotni standard igradnju infrastrukture u Srbiji i to je osnovni cilj Srbije kao i nastavak liderske miroljubive svetske politike kao drugi Trampov mirotvorac,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija