• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2017

22:04

OBAVEŠTAJNI SKANDAL, MAKEDONSKA DB PRISLUŠKIVALA LAZANSKOG: Ambasadorka Jovanovska NA RIBANJU u zgradi MSP!

Politika

OBAVEŠTAJNI SKANDAL, MAKEDONSKA DB PRISLUŠKIVALA LAZANSKOG: Ambasadorka Jovanovska NA RIBANJU u zgradi MSP!

Podeli vest

Vera Jovanovska, ambasadorka Makedonije u Beogradu, hitno je pozvana na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da bi pružila objašnjenje o okolnostima koje su dovele do prisluškivanja telefona savetnika u Ambasadi Srbije u Skoplju Gorana Živaljevića, predsednika Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivana Stoilkovića i novinara "Politike" Miroslava Lazanskog
Tanjug

Kako je saopšteno iz MSP, Jovanovska je pozvana i da objasni činjenicu da su transkripti prisluškivanih razgovora dospeli u javnost.

Od makedonske strane je zatražena i informacija da li su na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije bili pozivani ambasadori svih zemalja čiji su predstavnici službi viđeni u zgradi Sobranja tokom protesta u Skoplju, ili je to bio slučaj samo sa ambasadorom Srbije.

ZAŠTO SU PRISLUŠKIVANI SRPSKI NOVINARI I DIPLOMATE? Makedonska ambasadorka pozvana u MSP da objasni razlog!

Ambasadorka Jovanovska je iznela da makedonske nadležne službe ne raspolažu informacijom o prisustvu pripadnika drugih stranih službi u Sobranju tokom nereda, kao i da nema podatke o tome kako su navedeni transkripti dospeli u srpske medije.

Ukazala je na činjenicu da je u Makedoniji u toku tranzicija vlasti i izrazila uverenje da će u narednom periodu svi nesporazumi biti prevaziđeni.

Pomoćnik ministra za spoljne poslove Goran Aleksić i šef kabineta ministra spoljnih poslova Dejan Zlatanović zatražili su od ambasadorke Jovanovske da Skoplju prenese očekivanje Srbije da se dobrosusedski odnosi mogu razvijati i unapređivati samo na bazi međusobnog uvažavanja i poštovanja opšteprihvaćenih diplomatskih principa, poput reciprociteta i ravnopravnog tretmana svih članova međunarodne zajednice, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Makedonije nakon sastanka nije želela da daje izjave novinarima.

KRIK OPTUŽIO LAZANSKOG ZA PROPAGANDU U MAKEDONIJI, ON IM ODBRUSIO: Gluposti na koje ne treba trošiti vreme!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tito

pre 6 godina

Goran Zivaljevic nije savetnik u Ambasadi u Skoplju vec bivsi direktor, tj zamenik direktora Bia Mise Milicevica u vreme Zorana Djindjica. Bavi se obevestajnim radom i odlicno radi svoj posao. U Makedoniji je bar 10 godina.

Marcco

pre 6 godina

Odlično radi koristeći mobilni telefon u obaveštajne srhe u stranoj zemlji? Pa diler trave, čoškara, ne bi to uradio

u magnovenju

pre 6 godina

Da dobro radi svoj posao ne bi bio uhvaćen.

Pol Pot

pre 6 godina

Tamo je u toku tranzicija vlasti, ovde je u toku tranzicija vlasti, a bojim se da ce uskoro doci do sveopste tranzicije municije!

Vladimir

pre 6 godina

E jadni mi kad makedonska drzavna bezbednost prisluskuje nase bezbednjake i novinare.

Ljubo

pre 6 godina

Nije ona Vera Jovanovski ,vec Vera Jovanovic ,zalosno kako Srbi se utapaju u izmisljene nacije i narode .....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija