• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2017

13:24

(VIDEO/FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA ANDRIĆEVOM VENCU! Tomislav Nikolić mu predao zastavu i pečat!

Politika

(VIDEO/FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA ANDRIĆEVOM VENCU! Tomislav Nikolić mu predao zastavu i pečat!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je pešice u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu gde mu je bivši predsednik Tomislav Nikolić zvanično predao dužnost, zastavu Srbije i pečat predsednika Republike

13:23 - Predsednik Aleksandar Vučić ušao u zgradu Predsedništva, dočekao ga je odlazeći predsednik Tomislav Nikolić.

U svečanoj sali zgrade Predsednika, Nikolić je Vučiću predao standartu, koju je Vučić poljubio, i pečat, simbole predsednika Republike.

Tanjug

Standarta je posebna zastava kvadratnog oblika sa belim rubom i romboidima u crvenoj i plavoj boji i grbom u sredini, koja označava prisustvo predsednika, a pored predsednika Republike, može je koristiti i predsednik Narodne Skupštine.

Pored zastave, Nikolić je Vučiću predao i pečat predsednika Republike koji se stavlja na akte koje potpisuje predsednik.

Nikolić je Vučića dočekao ispred zgrade Predsednika Republike, nakon što je Vučić položio zakletvu u parlamentu.

Nakon toga novi i bivši predsednik otišli su na sastanak.

Tanjug

13:13 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo ka Andrićevom vencu. Ispred skupštine ga dočekali građani Srbije koji su povicima "Aco Srbine" pozdravili novog predsednika države. Vučić se pozdravio i grlio i ljubio sa građanima.

Tanjug

12.15 - Predsedik Srbije Aleksandar Vučić, na početku je obraćanja u Skupštini, a nakon polaganja zakletve, rekao da ne može da nađe reči i objasni i nadu i strah koje ga obuzimaju, jer preuzima dužnost predsednika Srbije.

- Znam da su mi za to da budem predsednik potrebna dela, a da će konačni sud biti izrečen kad budem napuštao ovu dužnost, ali želim da zahvalim svim prethodnim predsednicima, posebno Tomislavu Nikoliću, jer je imao hrabrosti da podrži jedino ispravne ali teške mere vlade - rekao je Vučić.

- Nemam više šta da dohvatim na tom nebu - primetio je predsednik Srbije i dodao:

- Navikao sam ovde u Skupštini Srbije da izlaže program Vlade Srbije, a sada ću u nekoliko naznaka izložiti ono što planiram da uradim kao predsednika Srbije. Nemam sumnje šta mi je činiti... Spreman sam da položim račun pred građanima Srbije za sve što budem uradio. A moj je zadatak da vodim Srbiju u budućnost, da se borim sa svim preprekama i da svojim delom dam primer svima. Da Srbiju, našu otadžbinu, naše ishodište i naš san učinim boljom. Ali to ne mogu sam - potrebno mi je zajedništvo i jednistvo svih koji vole Srbiju i kojima je Srbija preča od ličnih interesa - rekao je Vučić...

12.07 - Nakon svečanog polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića intonirana je himna Bože pravde

12.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je svečanu zakletvu u Skupštini Srbije.

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

11.51 - Polaganju svečane zakletve u Skupštini Srbije prisustvuju i Majkl Tarner i Stiv Stajvers, kongresmeni iz Ohaja.

11.45 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na plato ispred Doma narodne skupštine, dočekan burnim aplauzom nekoliko hiljada okupljenih građana.

informer.rs

- Obećavam da ću čuvati mir i stabinost i da ću vas uvek voleti. Radiću za vašu decu kao za svoju. Ne gledajte unazad, već unapred, u zemlju svoje dece, a ne u zemlju svojih dedova. Ponosan sam na sve rezultate koje smo zajedno postigli, na svaki kilometar puta, na stotine mostova koje smo izgradili, na hiljade radnih mesta koje smo otvorili. I još mnogo posla je pred nama, što moramo zajedno da uradimo. Ja sam hrabar čovek jer volim vas i najviše na svetu volim Srbiju. Ajde zdravo, odoh ja da radim. Hvala na veličanstvenom dočeku - poručio je predsednik Vučić okupljenim građanima.

informer.rs

11.40 - Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozdravio je građane ispred Skupštine Srbije i zatim ušao u zgradu parlamenta.

printscreen

11.35 - U Dom narodne skupštine stigao je preddsednik Republike Srpske Milorad Dodik praćen aplauzom okupljenih građana.

11.20 - Aleksandar Martinović , šef poslaničeke grupe SNS  osudio je "ispad" Sandre Rašković-Ivić i Đorđa Vukadinovića koji su razvili transparent na kojem je pisalo "nije naš predsednik".

11.12 - Skupština Srbije konstatovala je ostavku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zbog prelaska na dužnost predsednika Srbije.

- Time je i prestao mandat Vladi Srbije - rekla je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Nakon konstatovanja ostavke Gojković je odredila pauzu do 12 časova kada bi izabrani predsednik Aleksandar Vučić trebalo da položi zakletvu.

Novak Đurović

11.07 - U Domu Narodne skupštine počela je posebna sednica na čijem je dnevnom redu polaganje zakletve predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić će zakletvu položiti oko 12 sati, nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku, a ispod Ustava Srbije na govornici u parlamentu nalaziće se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja.

Vučić će zakletvu položiti držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji će mu dati predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.

10.55 - Poslanici već uveliko pristižu u parlament, a u skupstinskom holu su i domaći i strani mediji, a za današnju svečanu sednicu akreditovano je oko 60 domaćih i stranih medijskih redakcija.

U samom holu su i dva velika cvetna aranžmana, gde bi, kako se očekuje, posle zakletve trebalo da bude priređen i koktel.

Novak Đurović

10.30 - Pre svih, u Dom Narodne skupštine stigao je budući generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

10.20 - Ispred reprezentativnog zdanja Doma Narodne skupštine okupljaju se građani kako bi dali podršku izabranom predsedniku Aleksandru Vučiću, nose zastave Srbije, a primetan je veliki transparent "Beograd je za Vučića".

Polaganjem zakletve počinje da teče Vučićev petogodišnji mandat. Tekst zakletve glasi:

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".

Nakon toga, Vučić će otići do zdanja na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Republike, a ispred zgrade će biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković podneće raport novom predsedniku.

Kako je planirano, Nikolić će sačekati Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde će u svečanoj sali oko 13:10, biti održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika.

Planirano je da odlazeći predsednik Tomislav Nikolić uruči Vučiću državni pečat, kao i posebnu zastavu.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ilija

pre 6 godina

Svaka drzava treba da se raduje kada dolazi do smene predsednika, to znaci da demokratija i dalje postoji, da niko ne vlada vecno, to je dokaz izbora naroda i da se postuje njihov glas i njihova odluka.

Goran

pre 6 godina

Zaista mi je zao sto odlazi sa mesta premijera, bi je jedinstven, posvecen i odmeren, njegov nasledik mora da bude u najmanju ruku isto to da bi nastavio rad i zalaganje.

cvika

pre 6 godina

Srbija ce sa Vucicem mnogo da napreduje i razvije se. Drago mi je sto su gradjani prepoznali volju i rad Vucica.

Rodja

pre 6 godina

Srbija je i zasluzila Vucica kao predsednika jer moramo sto pre da nastavimo reforme i prikljucivanje EU.

uros

pre 6 godina

Srbija je izabrala, dobijamo predsednika koji je sa vece funkcije sisao na nizu zarad interesa gradjana.

Srecko

pre 6 godina

Samo Vucic moze da ocuva mir i stabilnost, zato je nas izbor!!!!

ugi

pre 6 godina

Vucic je primer svima kako se voli zemlja,i postuje narod!

Ugljesa

pre 6 godina

Srbija ce danas napraviti ogroman korak ka svojoj buducnosti.

Maikel

pre 6 godina

Dogadjaj polaganja zakletve organizovan je na spektakularnom nivou kako dolikuje coveku koji se svim srcem bori za Srbiju.

Pjer

pre 6 godina

Dobijamo Predsednika,koji će sačuvati celovitost i suverenitet zemlje !!!

fic

pre 6 godina

Sada da nastavimo zapocete reforme i da sto pre budemo deo EU.

Hari

pre 6 godina

Vucic je izbor gradjana Srbije, veliki broj gradjana ispred skupstine je dokaz toga!

Nesa

pre 6 godina

Vucic je pobio podrsku gradjana Srbije da nas vodi dalje ka EU i verujem da ce to i da uradi.

Goran

pre 6 godina

Zakloetva je polozena i Srbija moze da nastavi svoj evropski put.

Dario

pre 6 godina

Treba da sledimo vizije ovog coveka i timski napravimo od Srbije drzavu u kojoj cemo apsolutno svi biti srecni i zadovoljni!

rasa

pre 6 godina

Veliki posao ceka Vucica i njegov kabinet ali radom i odgovornoscu prepreke ce uspeti prevazici.

Mihajlo

pre 6 godina

Aleksandar Vucic je predsednik Srbije i to je ono sto smo svi mi zeleli!

Bilja

pre 6 godina

Danas je jedan od najvaznijih dana u novijoj istoriji Srbije.

Danilo

pre 6 godina

Verujem da je Vucic trenutno najbolji politicar koji zaista zasluzuje da vodi ovu drzavu.

Danilo

pre 6 godina

Vucic Aleksandar je najbolji politicar kog je balkan ikada imao.

Daxa

pre 6 godina

Sada krupnim koracima nastavljamo ka boljoj budućnosti.

Maikel87

pre 6 godina

Jedan od retkih lidera koji je potpuno bio posvecen pomirenju u region. Jedino ekonomska saradnja moze da ojaca i ujedini region i mislim da bi Srbija al ii Eu trebali da nastave da teze tom cilju.

Momir

pre 6 godina

Dobrim radom vlade Srbija uziva postovanje u svetu, a kako vreme odmice mnogi nam ukazuju sve vece postovanje. Dobrim delom je Vucic zasluzan za ovako dobre rezultate nase vlade I zaista mu prilici ovakav prijem na mesto predsednika Srbije.

Mitar

pre 6 godina

Dobrim radom I rezultatima zasluzio je postovanje u svetu, kako za sebe tako stice I za Srbiju. Nakon toliko godina uspesnog rada na mestu premijera zasluzeno je dobio ovakav prijem na mesto predsednika Srbije.

maja

pre 6 godina

Sve najbolje u daljem radu i puna podrska Vucicu da promeni Srbiju ....

Marko

pre 6 godina

I vucic i Nikolic su zasluzili ovo postovanje. Imaju podrsku gradjana da reformisu Srbiju.

Tasa

pre 6 godina

Vučićeva zakletva je vrhunac trijumfa narodne volje.

Ika

pre 6 godina

Konacno da na celo Srbije dodje covek koji je patriota i sposoban da vodi Srbiju ka boljem zivotu.

lutkica mala

pre 6 godina

Velicanstven momenat, puno puno uspeha u daljem radu.

Hari

pre 6 godina

Pred nama je teska borba za prosperitet zemlje, ali verujem da ce Vucic uspeti jer je narod njegova podrska.

Bi

pre 6 godina

Nov i stari predsednik treba svakako da nastave saradnju.

Bole

pre 6 godina

Nek mu je sa srećom, da bude uspešan predsednik kao što je bio premijer.

Natalija

pre 6 godina

Velika podrška za novog predsednika , dokazao se kao premijer red je da se dokaže i kao predsednik Srbije.

Dara

pre 6 godina

Verujem da će Vučić biti uspešan kao predsednik , kao što je bio i uspešan premijer.

mimi

pre 6 godina

Verujem da cemo uz Vucicev rad i zalaganje imati jos vise napretka rezultata

Mica

pre 6 godina

Cela Srbija je uz Vucica! To smo pokazali i danas prisustvom na njegovoj zakletvi.

Andrija

pre 6 godina

Vučić je i danas dobio veliku i veličanstvenu podršku , svaka čast za doček i za ovacije potpuno zasluženo.

Luka

pre 6 godina

Hvala vam na prelepom danu i prelepom dogadjaju, hvala vam na mirnom prenosu vlasti. Zelimo vam puno srece u radu

brane k

pre 6 godina

Još jednom su dokazali da su veliki prijatelji ,saradnici i Srbi.

Marko

pre 6 godina

Emotivni trenuci za naseg novog predsednika Aleksandra Vucica.

Slavko

pre 6 godina

Bio sam ispred. Desetine hiljada gradjana spontano se okupilo da pozdavi naseg novog predsednika Aleksandra Vucica.

pićuka

pre 6 godina

Štafeta (pečat) je predat ostaje samo da se nastavi

Danilo

pre 6 godina

Hvala gospodinu Nikolicu na svemu, vreme je doslo da Vucic nastavi tamo gde je on stao.

loki

pre 6 godina

Glavni simboli predsednika jedne države su ponovo u pravim rukama.

Danilo

pre 6 godina

Lepa svecanost, puno srece u obavljanju nove duznosti.

VOJISLAV

pre 6 godina

srecno ,,nadam se da posle tvog mandata dobijemo ponovo kralja

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija