• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

31.05.2017

14:02

ŠIPTARI DRŽE ZAEVA U ŠACI, ON ĆE IZDATI SRBIJU: Makedonski predstavnik u UN biće uz Tačija!

Politika

ŠIPTARI DRŽE ZAEVA U ŠACI, ON ĆE IZDATI SRBIJU: Makedonski predstavnik u UN biće uz Tačija!

Podeli vest

Zoran Zaev, kada postane premijer Makedonije, neće moći da ispuni obećanje Srbiji da će njegova zemlja biti uzdržana ako Priština bude htela u Unesko

Zaev to obećanje ne može da ispuni i njemu se ne može verovati, smatra dr Aleksandar Raković sa Instituta za noviju istoriju Srbije.

Kako kaže u emisiji Sputnjik intervju, čak i da na mestu makedonskog ambasadora pri Unesku nije Albanac, pa da glasa onako kako je Zaev obećao novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, teško je zamisliti da će to dozvoliti albanske stranke koje su lideru SDSM-a obezbedile potrebnu većinu za formiranje vlade. 

GRUEVSKI ŽESTOKO KRITIKUJE VLADU ZAEVA: Izabrani partijski, a ne najbolji kadrovi!

- Ne vidim kako bi u ovoj konstelaciji snaga, gde postoje dve albanske partije u vlasti, jednu koja podržava vlast i SDSM koji je došao na vlast zahvaljujući albanskim glasovima, on mogao da bude neutralan. To deluje gotovo potpuno nemoguće - kaže sagovornik Sputnjika. 

Raković postavlja retoričko pitanje kako Zaev misli da albanski političari koji su ratovali u OVK Makedonije mogu da glasaju protiv OVK koji su na vlasti na KiM, primećujući da bi to bilo "kao kad bi Srbija glasala protiv Srpske na nekom međunarodnom forumu". 

TERORISTU IZ OVK STAVIO ZA MINISTRA! Zoran Zaev šokirao Makedonce predlogom sastava nove vlade!

Zaev je, kaže Raković, "frljnuo" tu izjavu u javnost, kao kad je rekao da su Bugari i Makedonci jedan narod, pa da su Srbi i Makedonci braća".

VUČIĆU, IZVINI, POGREŠIO SAM! Zoran Zaev savio glavu pred srpskim premijerom zbog uvreda koje mu je uputio!

- On te izjave daje kako mu se ćefne, bez strategije i odgovornosti da stane iza njih kad bude trebalo da se implementiraju - navodi Raković, koji veruje da će odnosi Srbije sa Makedonijom biti onakvi kakvi su započeti ishitrenim izjavama Zaeva protiv Srbije i Vučića zbog kojih se kasnije izvinjavao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miša

pre 6 godina

Možda će dati ostavku, ako ne ispuni obećanje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija