• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2017

11:05

ZVER OPET DIVLJA I PRETI! Haradinaj: Na neprijateljstvo Srbije odgovorićemo neprijateljstvom!

Politika

ZVER OPET DIVLJA I PRETI! Haradinaj: Na neprijateljstvo Srbije odgovorićemo neprijateljstvom!

Podeli vest

Ramuš Haradinaj, predsednik Allijanse za Budućnost Kosova, članice jedne od dve velike koalicije koja se naziva "ratnom" i "koalicijom mraka", čiji je i kandidat za premijera na predstojećim izborima 11. juna na KiM, ne propušta priliku za napadne Srbiju, koju smatra neprijateljem

U predizbornom intervjuu agenciji Anadolija, Haradinaj, kojeg Srbija potražuje zbog monstroznih zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom tokom poslednjim sukoba na KiM, kaže da će Priština nastaviti dijalog sa Beogradom samo ako Kosovo bude ispoštovano kao "suverena, nezavisna država, priznata od velikog broja država".

U suprotnom, poručio je, ako se Srbija, kako kaže, bude ponašala neprijateljski, Kosvo će uzvratiti recipročno.

U dijalogu će, dodaje, zastupati interese Kosova i odluke Skupštine.

- Mi ne mislimo da nastavimo dijalog samo zbog dijaloga, mi smo za dijalog ukoliko smo potpuno ispoštovani onakvi kakvi jesmo. Priznaćemo samo one koji nas priznaju, poštovaćemo samo one koji nas poštuju - naveo je Haradinaj, koji koaliciju kojoj pripada već smatra pobedničkom.

Govoreći o njegovom zadržavanju u Francuskoj četiri meseca po poternici Srbije, Haradinaj kaže da se oseća "zadovoljno svojom ulogom u vreme rata za slobodu Kosova".

Neće se, kaže, potčiniti Srbiji ni u kojem smislu. 

Srbija je, dodao je, osudila i bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka za ratni zločin tokom poslednjih sukoba na Kosovu.

- Realizacija poternice iz 2004. od pravosuđa koje je osudio i njihov predsednik Širak hirac je sramota za Francusku, za bilo koju zemlju. Oni nisu stavili u zatvor njihovog predsednika Širaka, dok su sebi dozvolili da uhapse bivšeg premijera jedne zemlje, izabranog od naroda, to je veliki apsurd - rekao je Hardinaj za Anadoliju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZN

pre 6 godina

Dopuna: ubijao je i Albance ... njihove porodice će mu verovatno i doći glave. Pravda je spora, ali stići će ga.

Mara

pre 6 godina

Ti ne zavrednujes nikakav komentar jer si odavno na margini ljudskog drustva,na zalost podrzavajy te isti takvi kojima je vreme isteklo kao i tebi.Putin ce povratiti ljudske vrednosti a svi olosi i manipulatori,sve ubice i kriminalci,sve moralne nakaze 21-og veka ce se razobliciti i sunovratiti se u provaliju gde im je oduvek i bilo mesto. \n

crni

pre 6 godina

uskoro te niko nista pitati nece.npas koji laje ne ujeda kaze Srpska  poslovica. razlog je prost ostao je bez zuba  zbog preteranog, dosadnog i nadasve iritirajuceg ponasanja (moj dodatak).nzivi bili pa videlin

re

pre 6 godina

...albanska riba odavno mnogo smrdi i zaudara...smrad se širi celim balkanom i evropom...u jednom trenutku smrad će postati toliko nesnosan i srbi moraju konačno da reše ovu albansku trulež sa kosova...ko misli da nešto kao pregovara sa ovakvima taj nema pojma...Gospod čuva hrabre srbe!!!

DEDA RAKA

pre 6 godina

Koliku li lovu on Zapadu daje kad ovako laje ! U Briselu ćute - da ga ne naljute ! Oglasi se Evropo dal' ga podržavaš , dali možeš mirno od njega da spavaš? Dal' nas svesno guraš u zagrljaj Kine i Rusije - šta se to u Briselu od Srbije krije ?

perica

pre 6 godina

Ma nek balavi , zna on dobro sta sledi kad se Srbiji kockice sloze ! Izmesao je on srecu i znanje i tu je problem, jer su im se njihove kockice slozile brzo i nenadano !

Mara

pre 6 godina

Ma kakva je on zver to je kuce u caksire bolje receno pseto u caksire.\n

vladimir

pre 6 godina

Vlada,, ako ovaj " čovjek " poput Haradinaja i Tačija može da bude premijer, odnosno predsednik TZV. REPUBLIKE KOSOVO, na koje čitav svet žmuri ili neće da vidi da " ljudi " poput njih / KOLJAČI I UBICE / kako svog naroda, tako i ostalih , pogotovo Srpskog življa vode ili će voditi lažnu državu i pregovarati sa svetskim liderima , onda je to DNO DNA. Ako Brisel, odnosno centri " Moći " prihvataju takve pregovarače kao činjenicu , onda su ti isti kao oni, uz izvinjenje pojedincima, NEPRIJATELJI Srpskog i ne Albanskog stanovništva... Čemu razne rezolucije koje su usvojene u ime i za ime SB, i UN, nemaju nikakav značaj, pogotovo 1244 i Kumanovski sporazum , ako one nisu priznate od strane onih koji su ih izglasali... Jedno ti pričam ,, a što ću ja da radim to " TEBE " nije brga.. Paravan je jedno / DVOSTRUKI ARŠINI / , a izjave za javnost sasvim drugo od dogovorenog... AKO JE MOGUČE , MOŽE LI BRISELSKA I SVETSKA POLITIKA DA BUDU " ISKRENI ali baš ISKRENI prema Srbiji ,, TEŠKO ". a ne po NJIMA Srbija uvek ispada KRIVAC za sve što se dešava... OVO ISPUSTITE, ako mislite da nije za objavu.. ILI ISKRENI I DIREKTNI RAZGOVORI bez UVIJANJA ,, bez pristranosti na bilo koju stranu ,, ili PREKID PREGOVORA .. Bolje da nas puste i napuste NAŠU TERITORIJU, / BONSTIL /,. POZDRAV....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija