• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.06.2017

19:40

(VIDEO) KRVAVA NOĆ U MANILI: Filipinska vojska negira da iza masakra u kazinu stoji Islamska država?!

Politika

(VIDEO) KRVAVA NOĆ U MANILI: Filipinska vojska negira da iza masakra u kazinu stoji Islamska država?!

Podeli vest

Filipinska vojska odbacila je danas tvrdnje takozvane Islamske države da je ta teroristička organizacija odgovorna za napad u kazinu u Manili, u kojem je stradalo 36 osoba

Islamska država preuzela je ranije danas odgovornost za napad, saopštila je novinska agencija te terorističke organizacije Amak.

Portparol vojske, brigadni general Restituto Padilja, odbacio je te tvrdnje navodeći da napad "nema ni najmanji potpis terorizma", preneo je AP. 

- Kao u prethodnim incidentima, grupa je sklona da tvrdi i priznaje svaki kriminalni incident i etiketira ga kao svoj- naveo je on. 



Najmanje 36 osoba je ubijeno u kazinu na Filipinima, kada je napadač zapalio stolove i počeo da puca na goste.

NAJMANJE 36 MRTVIH U PUCNJAVI U KAZINU U MANILI! Maskirani napadač zapalio stolove, GOSTI SE UGUŠILI OD DIMA!

Kako je preneo Rojters, napadač je nosio dve boce sa benzinom, kada je otvorio vatru na ljude koji su sedeli za kockarskim stolovima, a zatim pobegao sa kesama sa kockarskim žetonima u vrednosti od 226.000 dolara.

printscreen/Twiter

Počeo je da pali stolove i otvorio vatru na goste, ali policija je kazala da niko od gostiju nema rane od metka, već da su najverovatnije stradali od dima.



Policija je saopštila da je napadač kasnije pronađen mrtav, a pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo.

(VIDEO) EKSPLOZIJE I PUCNJAVA U MANILI: Naoružani napadač pucao u hotelu, džihadisti preuzeli odgovornost?!

Policija je saopštila da nema indikacija da je napad bio teroristički, već da se radi o pljački.

Tramp je sinoć tokom obraćanja ispred Bele kuće o izlasku SAD iz Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih primena izjavio saučešće porodicama žrtava napada u Manili koji je nazvao terorističkim. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija