• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

02.06.2017

21:07

TOMA PODNEO ZAHTEV ZA PENZIJU: Biši predsednik Srbije Nikolić, ode u volontere!

Politika

TOMA PODNEO ZAHTEV ZA PENZIJU: Biši predsednik Srbije Nikolić, ode u volontere!

Podeli vest

Bivši šef države takođe prelazi na novu funkciju. U toku su pripreme za rad Nacionalnog saveta

Bivši predsednik Tomislav Nikolić najverovatnije će u ponedeljak početi s radom u Nacionalnom savetu za saradnju sa Rusijom i Kinom, a zahtev za penzionisanje podneo je u četvrtak - saznaju nezvanično "Novosti".

Odlazeći šef se i u četvrtak bavio formiranjem Saveta u kom najverovatnije neće imati zamenika, a sedište ovog tela trebalo bi da bude u Vasinoj ulici u Beogradu.

Vlada je ovaj savet osnovala pre dve nedelje, a Nikolić će biti direktor kancelarije Saveta, čiji mandat traje pet godina. Uredbom je predviđeno da može da ima zamenika, kao i pomoćnike. Pošto ide u penziju, on će ovu funkciju, kako je i sam rekao, obavljati bez nadoknade.

Obezbeđenje mu, kao bivšem predsedniku, svakako sleduje tokom godinu dana od prestanka mandata, mada može da zatraži i da ga nema, kao što je to svojevremeno učinio Mirko Cvetković, kada mu je prestala funkcija predsednika Vlade.

(VIDEO/FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NA ANDRIĆEVOM VENCU! Tomislav Nikolić mu predao zastavu i pečat!

Prema Zakonu o predsedniku, šef države kome je prestao mandat ima pravo na počasni naziv "bivši predsednik Republike", pravo da prisustvuje državnim svečanostima u skladu s protokolom i pravo na diplomatski pasoš.

VUČIĆ MENJA PRAVILA NA ANDRIĆEVOM VENCU! Predsednik na posao stigao u 7.30, a ne u pola devet kao Toma!

Taj zakon takođe predviđa da ako se bivši predsednik penzioniše, a njegova penzija bude manja od 80 odsto plate predsednika Republike, on ima pravo na posebno mesečno primanje u iznosu razlike između 80 odsto plate predsednika Republike i penzije koju prima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 6 godina

Matori ovaj ti je dobar potez, penzija je najbolje reshenje za tebe. Babu pod ruke i udri za sve svoje pare na Bajcetinu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija