• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2017

16:29

IZGNANICI IZ SPO PRAVE NOVU STRANKU: Žika Gojković najavio formiranje Pokreta obnove Kraljevine Srbije!

Politika

IZGNANICI IZ SPO PRAVE NOVU STRANKU: Žika Gojković najavio formiranje Pokreta obnove Kraljevine Srbije!

Podeli vest

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove na današnjoj sednici odlučilo je da iz članstva Stranke isključi bivše funkcionere Žiku Gojkovića, Zorana Milenkovića i Vladimira Jelića... Sa druge strane, Gojković najavljuje formiranje nove stranke - Pokret obnove Kraljevine Srbije


Kako se na sajtu SPO navodi bivši funkcioneri su isključeni zbog narušavanja ugleda SPO i delovanja suprotnog Statutu i odlukama stranačkih organa.

Novu stranku koja će nositi naziv Pokret obnove Kraljevine Srbije najavio je Žika Gojković, narodni poslanik, u pisanoj izjavi i kaže da su on i još nekoliko stranačkih prvaka na današnjoj sednici predsedništva SPO isključeni iz te stranke.

- Tražili smo sednicu Glavnog odbora na kojoj bi u demokratskoj atmosferi razgovarali o reformama i unapređenju rada stranke, a umesto toga dobili smo isključenje iz stranke na sednici Predsedništva koje čine ljudi koje je Vuk Drašković lično izabrao - kaže Gojković.

- Većina je u stranci za to da nastavimo dalje da se borimo za izvorni program SPO iz 1990. godine i na bazi tog programa formiramo sopstenu stranku koja će nositi naziv Pokret obnove Kraljevine Srbije - rekao je Gojković navodi se u saopštenju i najavljuje da će prikupljanje 10.000 potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije početi 5. juna, u ponedeljak. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
perica

pre 6 godina

Nece se draskovic odreci novca bez rada pa makar svi vas pet otisli ! Zemlju su bas danasnji "politicari" npravili kao partijski plen i vidljivo da bi svaki u politiku jer je siguran i lak novac !

Milašin

pre 6 godina

Nije nikakav raskol u SPO, već jedna grupa nezadovoljnih svojim pozicijama u stranci neuspešno je pokušala da preuzme stranku. Sada kad su poraženi prave novu. Iako su pominjali da čak traže i izmenjen Program, mislim da za raskolnike neće biti velikog prostora na političkom spektru. SPO ostaje značajan partner u važnim procesima reforme društva i jedan od najotvorenijih zagovornika daljeg ubrzanja evropskih reformi.

vjeko

pre 6 godina

Smenjuju predsednika zbog tvita ko u severnoj koreji. Promene verbalnog delikta

Miljana

pre 6 godina

Sad se vidi da ovima koji su hteli da sklone Vuka nije ni do Programa, ni do reformi, već samo do ličnih interesa. SPO je moderna proevropska stranka i verujem da će posle odlaska ovih kojima je samo do plena biti još jači.

Ana

pre 6 godina

Još jedna stranka... joj... još jedan Iznogud koji bi da bude kalif umesto kalifa... šarlatan. Ko je ovaj lik? Vuka ne gotivim ali ga bar svi znamo... ovaj nije uspeo tamo pa bi sad da uzima lovu za izbore...

Rade

pre 6 godina

Meni ono što Gojković i Čikiriz govore deluje potpuno nerealno. Prosto uplašili su se da li će i ubuduće biti poslanici, državni sekretari i sve ostalo, pa su zato potrčali da kao nešto kritikuju Vuka. A svi znamo da su Vuk i SPO najzaslužniji za rehabilitaciju Ravne Gore i da su najviše učinili za obnovu ideje Monarhije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija