• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

05.06.2017

14:20

IPAK IMA PRAVDE! Junak sa Košara Miloš Jovanović posle 17 godina konačno ide na lečenje na VMA!

Politika

IPAK IMA PRAVDE! Junak sa Košara Miloš Jovanović posle 17 godina konačno ide na lečenje na VMA!

Podeli vest

Heroju sa Košara Milošu Jovanoviću (38), iz Troštice pod Golijom, posle 17 godina sleduje prava lekarska nega. Sa teško bolesnom majkom Rosom (62) i sestrom Marinom (35) živi u tuđoj kući

Tek 17 godina po povratku sa ratišta na Kosmetu, gde je preživeo pakao Košara i ozbiljno se raboleo, Miloš Jovanović (38) iz zabitog sela Troštica će konačno dobiti priliku da ga pregledaju i leče najbolji lekari u Srbiji, pišu Večernje novosti.

Kako ističe njegova sestra Marina, Miloš će uskoro biti upućen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, a po potrebi i u neku drugu eminentnu zdravstvenu ustanovu...

- Nedavno su nas posetili predstavnici Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva i uverili se u Miloševo loše zderavstveno stanje, te užasne uslove u kojima živimo - kaže Marina.

Posle povratka sa Kosova i Metohije, Miloš se teško razboleo, noćima ne spava, a i kada se to dogodi - budi se i doziva svoje poginule drugove... Duže od decenije i po ima psihičke probleme, teško diše, a i enormno se ugojio, pa je od svoje standardne težine koja je iznosila 80 kilograma "dogurao" do čak 160 kilograma. Nažalost, nikada nije ispitan u nekoj specijalizovanoj bolnici, a zato što nema pravu dijagnozu nije adekvatno lečen i nikada nije imao sve potrebne lekove.

Sa majkom Rosom (62) obolelom od karcinoma i sestrom Marinom (35), koja ne radi, junak sa Košara koji je u leto 1999. kući došao sav u ranama, čami daleko i od Novog Pazara, u selu Troštice podno Golije, u trošnoj kući majčinog rođaka - bez vode i kupatila, te najneophodnijih uslova za pristojan život i lečenje. Zbog bolesti, nije u mogućnosti da radi i zaradi...

- Godinama smo se borili da, iako bez ikakvih prihoda, nekako preživimo i koliko-toliko pomognemo Milošu. Bilo je i veoma dramatičnih trenutaka, ali je potpuno izostala pomoć opštine, vojske i države. Tak posle nekoliko tekstova u "Novostima" i još nekim novinama ljudi su počeli da se interesuju za Miloša i naše nevolje... Hvala svima - ističe Rosa Jovanović, naglašavajući da su dobrotvori iz Srbije i dijaspore sakupili oko 3.500 evra, a neki su obećali i graćevinski materijal za novi dom.

Nažalost, ova uboga porodica nema svoj plac, trenutno su u bespuću, pa se nadaju da će opštinari i vojska ispuniti obećanje i nasuti trasu do Troštice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sargarepac

pre 6 godina

Vazno da nijedno dete politicara nije prezivelo ovakvo nesto, nego razmazeno zive raskosno. To ti je svet. Svuda, ne samo u Srbiji...\n

Milivoje

pre 6 godina

VMA je jedna od boljih medicinskih usatnova u Srbiji. Nije vrhunska i nije najbolja. U njoj vrhunsku negu dobijaju vrhunski političari (ako imaju poverenja u nju), oni koji imaju bilo kakvu "vezu" ili uslugu vrhunski plate. Heroju sa košara može samo Bog da pomogne. Može malo da mu pomogne i država. Dajte mu neke pare (keš, nemoj da ste stipse), pa neka sam bira medicinsku ustanovu. Možda mu neće ni trebati medicinska pomoć, ako reši egsitencijalna pitanja.

branislav

pre 6 godina

toliko o brizi drzave o svojim vojnicima! Gde je umro patriotizam u Srbiji!\n

Gavrilo

pre 6 godina

Za mnoge stvari ima para.Valjda treba i svoje junake ceniti i oduziti im se na neki nacin

kliker

pre 6 godina

pa sutra budi opet patriota,branio je one koji su prvi pobegli i prodali siptarima imanja za velike pare pa se sada sire po srbiji kao paunovi

Nesa

pre 6 godina

Jako je vazno da je pomoc konacno stigla i sada sam kao borac iz tog perioda zadovoljan. No nisam se zbog toga javio da pohvalim ili kudim ovu akciju. Jedna stvar koja me boli je nebriga ili bolje reci nerad Saveza borackih organizacija. Ovo je direktno njihov nerad i sramota, a placeni su da vode brigu o toj populaciji.

Nesa

pre 6 godina

Zasto i ko sme da skracuje tekstove koje objavljujemo kao komentare. Ovo nije ni pola teksta, i sustina mog komentara je samo delimicno prikazana. Postajete i vi kao Kurir koji je izgleda i banovao moju adresu na dan, zbog kritika "novinarima".

neko

pre 6 godina

Postujmo svoje junake, borili su se za nas i nasu decu. Osnujte fond solidarnosti veteranima i komisiju iz sastava vojske, a mi smo tu da se oduzimo. Ziveli borci!!!

SasaV

pre 6 godina

Nekom je Srbija mati a nekom maceha,svi oni koji su je branili domovina,svi oni koji su je pljackali neiscrpni rudnik. Neznam zasto je narod poverovao u bolji zivot onima koji su palili i pljackali skupstinu? Jadna je i bedna ona Srbija u kojoj oni koji su je branili zive na ivici egzistencije a oni koji su je pljackali uzivaju.....

Mile

pre 6 godina

Srce zaboli kad se ovako nesto procuje. Srbija je oduvek bila okrutna prema svojim braniocima. U njoj su uvek najbolje prolazili oni drugi. Evo prilike drzavi da se pokaze na delu.

MRKA

pre 6 godina

šta znači posle 17g.od. paheroj je preživeo jedno punoletstvo sam uz pomoć drugih ali ne države onoj kojoj se zakleoi nije izdao sve heroje saKošara penzionisati ane rasipati novacza dočeke i vašare.

djordje1953

pre 6 godina

vazno da pevaljke i pevci primaju nacionalnu penziju a oni koji su naciju branili mnogi i zivot dali nemaju od cega da zive a kamoli da se lece

Ante

pre 6 godina

Podrska za kolegu veterana, koji je kao i ja, iako rocni vojnik, duznost prema domovini shvatio kako treba. A to je da se zrtvuje sve kad te drzava treba! Samo, ruzno je da kad ti Milose, sad trebas drzavu, da ona ne zrtvuje nesto za tebe!! Ima i kod nas takvih problema, ali iskreno puno manje, ovdje se ipak koliko toliko pazi na nas veterane, valjda jer znaju da je javnost osjetljiva na nas, pa ne zele gubiti glasove. Jako mi je zao tvoje nevolje, cak i da si ratovao u Hrvatskoj, postujem svakog casnog borca, ali nisi, nego si branio svoje. Nek ti bog da hrabrosti i snage. Ustvari, ovo drugo, ovog prvog imas. Drzi se.

deda Raša

pre 6 godina

Niko ne pise ko je osporavao ovom borcu sa Kosara lecenja na VMA. To je jednostavno obaveza VMA, medjutim nju preuze mito i korupcija, ko ima da plati taj ce imati i vrhunsku uslugu koju nudi ta ustanova. Zar se na VMA mogu leciti osobe sa plasticnim zadnjicama a ne moze borac sa Kosara?? Zar se jednoj bivsoj MIS mogu ugraditi vestacki kukovi na teret drzave, a borcu ne moze? Da li je opet aktuelna ona stara Sve ce to narod pozlatiti? Koliko ovakvi postupci uticu na eventualnu mobilizaciju, mozda gore nego ona abolicija pobegulja koji se nisu odazvali devedesetih. Sramota je da ovaj borac ima manja prava od njih. Radili se sve ovo smisljeno, kako bi se odbrambena moc Srbije svela na minimum?

dejan

pre 6 godina

laza lazarevic je napisao prelepu pripovetku [ sve ce to narod pozlatiti ] i iz tog vremena srpsko turskih ratova pa do dana danasnjeg o veteranima koji su krvarili za svoju otadzbinu srbija nije vodila racuna. [ sa izuzetkom nosioca spomenice 41 ] .srbi braco ajde da sada ne sutra to promenimo i ajde da se tim casnim ljudima oduzimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija