• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vestsrbija.rs

05.06.2017

15:00

ĐURĐEV: Sprečiti prodaju vojvođanske zemlje!

Politika

ĐURĐEV: Sprečiti prodaju vojvođanske zemlje!

Podeli vest

Srpska liga upozorava da će naše poljoprivredno zemljište u Vojvodini pokupovati Mađari ukoliko Vlada Srbije što pre ne izmeni odredbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU koju je potpisala Tadićeva vlada 2008. godine

- Tom odredbom, kojom je predviđeno da od 1. septembra 2017. stranci mogu da bez ograničenja kupuju naš najveći strateški resurs, što bi, na neki način, značilo i gubitak suvereniteta naše države -  izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, povodom najave mađarskog premijera Viktora Orbana da će mađarska OTP banka kupiti Vojvođansku banku, preko koje bi direktno Mađarska država učestvovala u finansiranju otkupa srpske zemlje u Vojvodini.

Đurđev ističe da jedino naša Vlada može sprečiti ovakav scenario s obzirom na to da je Mađarska spremna da izdvoji ogromna sredstva da dođe prvo u posed banke koja je grčko vlasništvo, a potom do posebnih uslova za kreditiranje mađarskih privrednika, čiji je cilj da prisvoje zemlju u Vojvodini.

- Finansiranjem kupovine srpske imovine i najplodnijeg zemljišta, Mađarska želi da ostvari teritorijalne pretenzije i uticaj u Vojvodini o čemu svedoči i planovi mađarskog premijera da se od Grka kupi banka po ceni koja iznosi 100 godišnjih profita Vojvođanske banke - zaključio je Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 6 godina

U Holandiji stranac ne moze da bude vlasnik poljoprivrednog zemljista -a clanovi su EU od pocetka.

Marija

pre 6 godina

Gospodo iz vlasti probudite se jos dok ste na svojoj zemlji da ne bude kaso.Konacno neko vidi sta se desava. Niste sposobni da vratite restituciju ali da na mala vrata rasprodajete to dobro znate.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija