• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2017

23:14

AMERIČKI IZASLANIK BRAJAN HOJT JI:  Važno je da Srbija iskoristi prilike koje joj nude EU i SAD!

Politika

AMERIČKI IZASLANIK BRAJAN HOJT JI: Važno je da Srbija iskoristi prilike koje joj nude EU i SAD!

Podeli vest

SAD veruju da je budućnost Srbije u Evropi i da su sve zemlje u regionu suverene države i da imaju pravo da izaberu s kojim zemljama ili savezima žele da sarađuju ili se udružuju zarad ekonomskog rasta i bezbednosti, izjavio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojt Ji

- Mi verujemo da je budućnost Srbije u Evropi. Samo ako pogledate statistiku videćete da je trgovinska razmena između Srbije i Evropske unije desetostruko veća nego između Srbije i Rusije. Strane direktne investicije Evropske unije su deset puta veće, strana pomoć takođe višestruko veća. Tu mislim na nepovratnu pomoći iz Evropske unije i SAD- rekao je Ji za "Glas Amerike".

Prema njegovim rečima, budućnost za građane Srbije je približavanje Evropi, učlanjenje u Evropsku uniju, priključenje porodici demokratskih zemalja, koje imaju prilike za obrazovanje, putovanje, investicije, koje jednostavno ne mogu da imaju kroz bilo koje drugo partnerstvo.

- Takođe verujemo da je veoma važno da Srbija iskoristi prilike koje joj nude Evropa i SAD... komercijalne prilike, prilike za kulturno, političko povezivanje- smatra Ji.

SANKCIJE ZBOG JAHJAGINOG "SILOVANJA": Saradnik Klintonove traži kaznu za Srbiju i suspenziju pregovora sa EU!

Postoje, kako je kazao, mnogi načini da se veze Srbije i SAD ojačaju. 

- Na srpskom narodu je odluka, ali mi, kao što sam rekao, verujemo da je najbolji put za građane Srbije da nastave sa reformama, koje se već sprovode u procesu pristupanja Evropskoj uniji, da nastave normalizaciju odnosa sa Kosovom, kroz dijalog u kojem posreduje EU, koji podržavaju SAD, da se uklone prepreke dalje integracije- rekao je Ji.

PRAVOSLAVNA KONFEDERACIJA NA BALKANU, ZAŠTO DA NE? Stiven Mejer tvrdi da Srbija, RS, Crna Gora i Makedonija mogu biti zajedno!

SAD smatraju da su zemlje širom regiona, koje podnose teške žrtve, koje sprovode reforme, neophodne da približe svoje građane Evropi, da su one zemlje, koje će na kraju biti snažnije, bezbednije, prosperitetnije, da će uspeti da zadrže svoje građane, a ne da oni odlaze u inostranstvo u velikom broju, naglasio je Ji.

- Jedan od najvećih problema u zemljama poput BiH, gde je ako se ne varam otišlo 80 hiljada ljudi, samo u poslednje dve godine, jeste pronaći način da se građani ubede da imaju budućnost u BiH, ili Makedoniji ili Srbiji i da ne treba da odlaze, jer su zemlje na pravom putu, putu ka Evropi - poručio je Ji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 6 godina

НАЈВАЖНИЈЕ је да америка од..бе више и скине нам се са врата,доста је бре више каубојског иживљавања над Србијом!!!

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Doista je neukusno i neljudski da nam sole pamet oni koji su nas dva puta bombardovali, ubijali, razarali nam zemlju i otimali teritorije. Licemerju zapadnog sveta nigde kraja. Srbi smo dovoljno pametan narod da sami biramo prijatelje.

mirko

pre 6 godina

Kad cujem da ovako prica, a zemlja mu pred bankrotom, dus koji svetu nisu u stanju da vrate bez bankrota... Jezivo

BorisDe

pre 6 godina

Zašto ove agiše američke šalju nekakvog azijata, da se razgovara sa nama? To je slično ko kad dream team u NBA stavlja male patuljke da nam bacaju trojke sa ogromne daljine protiv Bodiroge i ekipe jer ne mogu da nam udju u raketu. Smešno.

Nonsense

pre 6 godina

Ево га давитељ, поново се оглашава. Кад ће џелати са Запада да схвате да Србина покорити не могу и да волимо Русију?!

Mara

pre 6 godina

Jos kad bi poverovali u te tvoje bajke za malu decu bio bi zadovoljan jer bi opravdao poverenje onih lazljivaca koji te salju da nas vrbujes i lazes,ovako ces ostati uskracen.Zna ceo svet vrlo dobro da ste vi notorni lazovi i da ce sve male zemlje koje su vec u EU propasti pored vas, zato sto ste ih vec opljackali pa im sad samo zamazujete oci.Ostavite svet na miru i pustiite nas vec jednom siledzije proklete.Ko ste vi da odredjujete svima kako ce da zive i da nas sankcionisete nemilosrdno,da li vi imate i malo mozga,jel vam to nalaze vasa psihopatologija,bolje se lecite lekovima a ne na narodu,psihopate nevidjene.\n

Rasa

pre 6 godina

Prvo Kosovo gospodo pa ratna odsteta pa da pricamo o nekim odnosima.\n

arsa

pre 6 godina

Svo blago ovog sveta da nam date, ne damo Kosovo i Metohiju.Kakve investicije kakve donacije.Kosovo nije na prodaju.Gorite u paklu zlikovci.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija