• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.06.2017

18:22

PAKLENI PLAN SAD! ZAEV DOVEDEN DA SRUŠI OSOVINU GRČKA - SRBIJA - RUSIJA: Cilj je sprečiti savez pravoslavnih i bratskih naroda!

Politika

PAKLENI PLAN SAD! ZAEV DOVEDEN DA SRUŠI OSOVINU GRČKA - SRBIJA - RUSIJA: Cilj je sprečiti savez pravoslavnih i bratskih naroda!

Podeli vest

Sva saznanja srpskih obaveštajnih službi pokazuju da je pozadina nemira i blago rečeno državnog udara u Makedoniji rat za energetsku prevlast na Balkanu. Vašington, naime, po svaku cenu želi da spreči ulazak "Turskog toka" u Makedoniju i dalje u Srbiju, kako bi sprečio savez pravoslavnih i bratskih naroda

Tim povodom u Skoplje narednih nedelja dolazi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

HOĆE DA SE ODREKNE IMENA ZEMLJE, SAMO DA UĐE U NATO! Zoran Zaev opet namerava da izda Makedoniju!

Nema vremena za čekanje

Zaev je poručio da postoje da Makedonija brzo da postane punopravni član NATI i pored spora oko imena sa Grčkom.

Alternativa južnom toku

"Turski tok" je alternativa "Južnom toku", projektu koji je imao za cilj izgradnju gasovoda od Rusije preko Crnog mora do Evrope, kako bi se zaobišla nestabilna Ukrajina, kod koja je i pre puča bilo problema u dostavi gasa evropskim potrošačima.  Južni tok je ukinut odustajanjem Bugarske, Rusija je pronašla alternativu koja efikasno zaobilazi kritične NATO i EU zemlje koji bi potencijalno mogle da zaustave njegovu izgradnju.

- Možemo pod privremenim imenom uđemo u NATO, a da predložimo pregovore sa Grčkom, zbog problema koji Grčka ima sa našim ustavnim imenom, za integraciju u EU. Oni znaju da za nas postoji podjednaka težnja ka EU - izjavio je Zaev u intervju MRT.

SRBIJA MORA DA SE NAORUŽA, U PROTIVNOM BIĆE RASPARČANA: Albanci samo čekaju mig NATO da napadnu!

Sagvornik Informera iz bezbedonosnih agencija Srbije kaže da sva saznanjima srpskih obaveštajnih službi pokazuju da je pozadina nemira i blago rečeno državnog udara u Makedoniji rat za energetsku prevlast na Balkanu.

- SAD ali i Britanija i još neke zemlje EU svim silama nastoje da spreče stvaranje osovine Atina - Beograd - Moskva, kako bi sperčili Rusiju da se definitivno instalira na ove prostore. Zato je za njih od ključnog interesa da spreče prolazak "turkog toka" kroz Makedoniju i Srbiju i dalje prema Mađarskoj i Austriji. Makedonija je najslabija karika "Turskog toka - tvrdi naš izvor.

Moskva odavno provalila plan SAD. To je u nekoliko navrata saopštio i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. On je izjavio da se događajima u Makedoniji grubo upravlja spolja

 

Problem je, objašnjava on, što su Makedonci i predsednik Nikola Gruevski videli šansu za sebe kad je Putin najavio novi Turski tok.

PEPE ESKOBAR: BALKANU SPREMAJU PAKAO SIRIJE! Ovog puta NATO intervenciju sprečiće RUSKE RAKETE!

- Gruevski je u tome video priliku za gastrifikaciju Makedonije, kao i za solidnu zaradu od prolaza gasa preko teritorije Makedonije. Na njegovu žalost, SAD u tome vide veliku pretnju i plan Moskve da preuzme Balkan - kaže sagvornik Informera.

On tvrdi da je i napad u Kumanovu, pre nekoliko godina, smišljen ako bi se destabilizovala Makedonija. 

Izvođač prljavih poslova

To tada nije uspelo, pa je Vašingron odlučio da upotrebi oprobani recept. Izvođača prljavih radova pronašao je u lideru opozicije, a sada i premijeru Makedonije Zoranu Zaevu.

Zaev je nekoliko puta jasno poručio da ga ne zanima "Turski tok". kritikovao je Grujevskog i bivšu vladu u Skoplju što je pristala na skup projekat.

Tanjug

SAD svim silama nastoje da spreče stvaranje osovine Atina - Beograd - Moskva.Makedonija je u toj priči najslabija karika

Vašington i London, međutim, imaju veliki problem jer je Moskva odavno provalila njihov plan. 

TERORISTU IZ OVK STAVIO ZA MINISTRA! Zoran Zaev šokirao Makedonce predlogom sastava nove vlade!

To je u nekoliko navrata saopštio i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. On je izjavio da se događajima u Makedoniji grubo upravlja spolja i da to zabrinjava Moskvu.

Lavrov je naglasio da iza događaja u Makedoniji "stoji želja da se utiče (na Gruevskog) zbog odbijanja da se priključi sankcijama protiv Rusije", kao i zbog toga što je "svojevremeno podržao Južni tok",  a sada Turski tok.

Trasa povezuje pravoslavne zemlje sa Turskom

"Turski tok" ide ispod Crnog mora do Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i dalje ka EU. Grčka, iako član EU i NATO pakta, nalazi se teškoj finansijskoj situaciji i dugovima za koje krivi MMF i evropske kreditore. Uz to, nova grčka vlada Aleksisa Ciprasa odavno se zalaže za kurs približavanja prema Rusiji.
Turska je takođe priča za sebe. Ona je velika regionalna sila, koja se u međuvremenu približila Moskvi

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nato u blato

pre 6 godina

Појешће вас Шиптари Македонци нема вама спаса, само ви слушајте Заева и екипу далеко ћете да догурате.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Kada bih napisala šta mislim o osovini i o bratstvu koji su pomenuti u naslovu teksta...

Mara

pre 6 godina

A taj Zaev je kao bajagi toliko velika faca pa ce da srusi ceo Balkan,ti koji su to smislili su veci debili od njega.Smejurija nevidjena.\n

Mara

pre 6 godina

Ako se Amerika bude i dalje prsila,bojim se da ce da bude zbrisana,nece vise postojati, pa ako su im gas i nafta vazniji od zivota i opstanka u ovom svetu koji je poludeo upravo zbog takvih ludaka koji ga vode, onda neka teraju po svome a mi cemo jedva docekati da ih neko zbrise sa lica zemlje.Amin!!!!\n

deda Raša

pre 6 godina

Amerima je zivot uvek bio naj važniji. Šta mislite sto primiše CG u NATO? Zamenice amerikance u nekom od ratova koje vodi na ovoj jadnoj planeti.

Vasko

pre 6 godina

A taj neko koji ce ih zbrisati ce verovatno da budu vanzemaljci?

Angel

pre 6 godina

МОЛИМ ВАС КАД ПИШЕТЕ ОКО ЗАЕВ ИЗДАЈНИКА.... ДА НЕ СПОМИЊЕТЕ МАКЕДОНЦИ... ЈЕЛ ОН СА МАКЕДОНЦИМА НЕМА БЛАГЕ ВЕЗЕ... НЕМОЈТЕ ДА ИСПОВЕДУЈЕТЕ ЊЕГА СА МАКЕДОНСКОМ НАРОДУ.

Marta

pre 6 godina

Pobedila je partija Gruevskog sa 51 poslanika , nedovoljno za formiranje vlade, tako da je morao koalicirati sa Zaevom ili albancima . Posto su se vec oni dve godine dogovarali kako da sruse Gruevskog, sada je bio savrsen momenat, kao i obecana Tiranska platforma ... Zaev sa 49 poslanika i albanci sa 20. Posto pretsednik Gorge Ivanov nije hteo da im da mandat , sve dok Zaev nije potpisao i javno izjavio da odbacuje platformu, kao i da nece raditi nista sto bi bilo protiv interesa Makedonije... tako da su sada je sa jedne strane Makedonski patrioti, a sa druge siptari i izdajice roda svog

jova

pre 6 godina

Anglo-amerika kao 7.divlja zver po Bibliji zakonu Božjem propada dolazi 8.Kralj koji će vladati svetom,pa i sam Zaev će propasti, može Amerika da radi šta hoće ali neće dokle hoće,nemože više Amerika kao katolička zemlja da vlada nad pravoslavnim narodom s tim je gotovo, Božja ruka to neće dozvoliti preko 8.Kralja,ubrzo će se Vašiktonu skresati rogovi,i neće moći da više rovari po Balkanu nije Balkan nihova banovina.

Ilija

pre 6 godina

Turski tok nije zamena južnom toku!! Umesto sto brane Gruevskog (koji je priznao Kosovo i glasao za njih za UNESKO i oteo Srbske manastire), vlast bi mogla da krene u kampanju protiv NATO klovna Mila i da vratimo Srbsku CG!!! Nemamo mi nista sa Cokalijama!

Sale

pre 6 godina

Gazprom je vec odlucio da Turski tek ne ide preko Makedonije, vec kroz Bugarsku. Na oficijalnu Gazprom web stranu pise Turska- Grcija - Bugarija-Srbija...

Mile

pre 6 godina

Juzni tok ili turski toka treba da s e sagradi , to je interes celog regiona. U taj projekat , ako enma druge , da se ukljuce i amerikanci . ako rusija ima snage da to sprovede sam u redu , ako nema ukljuciti amerikance i to realizovati , pravcem Crno more , Grcka , Makedonija , Srbija , Madjarska , Austrija , Italija .Ove drzave zajedno sa Rusijom i Turkom treba da ucine sve sto je potrebno i da s e to realiziuje. Neuspeh je nespososobnost svih .

deni

pre 6 godina

Nemojte usporedjivati Zaeva sa nama Makedoncima,to je izrod katolik-protestant iz sela Murtino-Strumica.On je specijalno spreman i obucavan od strane Amerikanaca i USA bandita iz Americke ambasade u Skopju.Tacno je sve oko Turskog toka-gasovoda- cilj je da se nanese ogromna steta i Rusiji i Grckoj,Makedoniji i Srbiji.USA banda ce sve preduzeti da se to osujeti.Makedonski narod je pokazao sta misli za Zaeva - on i svi banditi oko njega su dobili takve zestoke batine u Sobranju 27.aprila 2017- ali ono sto je Zaev obecao USA bandi mora ostvariti- Makedonski narod nije uz Zaeva- on sa shqiptarima nastoji nesto postici - ali ovo nije kraj ima zdravih sila i patriota koji su spremni da ginu za Makedoniju i Praoslavlje i za bracu Srbe i Ruse-verujte cak i Grcka nas podrzava u svemu osim imena - ali i to ce se srediti.

milan

pre 6 godina

Rusi imaju svoje ekonomske interese da prodaju gas. U pitanju je novac koji je pokretac svakog biznisa. Pravoslavlje ostavite po strani. Promet naftom i gasom i ovako drze Ruski tajkuni .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17