• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2017

17:21

DAČIĆ U MADRIDU: Španija najčvršće podržava Srbiju u EU!

Politika

DAČIĆ U MADRIDU: Španija najčvršće podržava Srbiju u EU!

Podeli vest

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je za Srbiju važno da sa zemljama EU, koje nisu priznale kosovsku nezavisnost, a ima ih pet, održava stalne komunikacije

- Važno je da ih redovno informišemo o našim potezima, o dijalogu u Briselu, da se one ne osećaju da su na neki način u drugom planu. One su za nas veoma važne, jer da nema njih verovatno bi naša situacija bila mnogo teža - rekao je Dačić, koji je u dvodnevnu posetu Beču dopustovao iz Madrida.

Osvrnuvši se na posetu španskoj prestonici, Dačić je rekao da je Španija za Srbiju važna kao zemlja koja nas najčvršće podržava u Evropskoj uniji, naš teritorijalni integritet i suverenitet.

Inače, Dačić je u Madridu razgovarao sa španskim kolegomm Alfonsom Dastisom i predsednicom parlamenta te zemlje Anom Pastor, sa kojim je, kaže, imao ozbiljne i kvalitetne razgovore.

- Španija i Kipar nas najčešće podržavaju kada je reč o teritorijalnom inegritetu i suverenitetu i za nas je bilo bitno da ostvarimo tu radnu posetu Madridu i održimo kontinuitet naših odnosa - rekao je Dačić. 

On je dodao da očekuje da će njegov španski kolega doći u uzvratnu posetu Srbiji do kraja godine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija