• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

12.06.2017

17:21

(VIDEO) ZAPADNE SLUŽBE SU POKUŠALE DA VRBUJU GENERALA MLADIĆA, ODBIO JE! Životna ispovest sina haškog optuženika

Politika

(VIDEO) ZAPADNE SLUŽBE SU POKUŠALE DA VRBUJU GENERALA MLADIĆA, ODBIO JE! Životna ispovest sina haškog optuženika

Podeli vest

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića otkrio je da su zapadne obaveštajne službe u više navrata pokušale da vrbuju njegovog oca da radi za njih preteći mu Haškim tribunalom!

Kako je Mladić otkrio u intervjuu za Sputnjik, kada je general takvu ponudu odbio krenuli su zeštoki napadi i pritisci na njegovu porodicu.

- Imao je sastanak sa odredenim ljudima iz zapadnih obaveštajnih službi koji su mu ponudili, odnosno pokušali da ga zastraše Haškim tribunalom, sve do Holbruka koji je tražio da general Mladić postane - političar Mladić. On je to odbio. Opet mu je prećeno Haškim tribunalom. Od početka sam svestan da je to alat za postizanje odredenih političkih ciljeva na ovim prostorima - naveo je Darko Mladić.

Loše zdravstveno stanje generala! 

Darko Mladić je otkrio i da je zdravstveno stanje njegovog oca izuzetno loše, bez obzira na to što su tužioci Haškog tribunala to negirali.

- Nije dobro. Njegovo stanje je, otkad je prebačen u Hag, u jednom trenutku bilo kritično, imao je srčani udar od koga umalo nije umro. U poslednjih pet-šest meseci mu se ponovo pogoršava stanje. Tužilac, naravno, to sve ignoriše, sve vreme, zato što ima svoj zadatak koga se drži, bez obzira na pravne norme koje ga obavezuju - da u slučaju lošeg zdravstvenog stanja govori istinu. Tužioci Tribunala se nisu baš proslavili time što se bore da dokažu istinu - naveo je Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, general Mladić spasao je mnoge živote tokom rata, ne samo sprskog naroda već i među muslimanima i Hrvatima.

- Da je neko drugi bio na njegovom mestu, možda bi ratna drama bila katastrofalnija u smislu i civilnih i vojnih žrtava. U dokaznom postupku izneli smo slučaj devojčice iz Goražda '94. godine. To bošnjačko dete imalo je perforaciju slepog creva koju oni nisu mogli da operišu, nekako je stigla njihova molba da se prebaci kod nas. General Mladić je lično dao svoj helikopter koji je sleteo u Goražde, operisana je u Sokocu, gde je ležala dva meseca. Kad su pokušali da je vrate, otvorili su vatru na njih. Stigla je kući u drugom pokušaju. Bilo je dosta situacija u kojima je on činio ono što je mogao da pomogne svakom, bez obzira na nacionalnost - otkrio je Mladić.

Sin haškog optuženika još jednom je demistifikovao 'genocid' koji se navodno dogodio u Srebrenici.

- Ono što je promaklo javnosti, a tužilac se na kraju složio sa stavom odbrane, da je general Mladić saznao o događajima u Srebrenici nakon što se vratio iz Beograda kad je sve bilo gotovo. A na sastanke u Beograd nije otišao planirano, već su ga pozvali međunarodni pregovarači i Milošević. Jedan od eksperata odbrane misteriozno je umro u Hagu, gospodin Dunjić, bio je jedini srpski patolog koji je sve dosijee koje su oni priložili u predmet pregledao. Naši veštaci do tada su odbijani, jer nisu pregledali dovoljno uzoraka. Umro je dan uoči pojavljivanja na Sudu - objasnio je Mladić i dodao:

- Drugi svedok je doneo izveštaje koje je tužilac pokušao da sakrije, to su dokumenti koje su organi bezbednosti muslimanske vojske i države uzeli od preživelih iz kolone koja se probijala od Srebrenice do Tuzle. Po sporazumu o demilitarizovanim zonama tamo nije trebalo da bude oružanih formacija, oni su imali celu 28. diviziju koja je vršila borbena dejstva prema nama. Pod borbom su se danima probijali kroz minska polja do Tuzle. Izveštaji pokazuju ogromne gubitke u tim borbama, između 5 i 6 hiljada poginulih. Žrtve u toj koloni nisu žrtve zločina. Žao mi je svakog poginulog čoveka, bez obzira sa koje strane dolazi, tu nesreću nam je doneo Zapad u razbijanju Jugoslavije. Nismo pobegli od toga da su neki zarobljenici streljani, to je bio i stav generala Mladića, ali nije bilo organizovano, nije bilo naređenja da se zarobljenici streljaju, Mladić u tome nije učestvovao. Nažalost, tužilac je izabrao da manipuliše tim žrtvama - zaključio je Mladić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
General Mladić je srpski junak

pre 6 godina

Одбио је зато што је генерал и зато што су му част и достојанство изнад свега, за разлику од проданих душа и домаћих издајника који су га испоручили у Хаг, зато ће бити заувек упамћени у историји Србије као западни плаћеници и издајници своје земље.

TVOJ SABORAC

pre 6 godina

Dace bog i pravda da nas veliko mucenik i heroj RratkoMladic izdrzi sve muke suzanjstva,i ako neuspe da slobodu doceka kao slobodan covek oticice u istoriju roda Srpskog i u slavu mnogih njegovih saboraca i junaka Obilica i mnogih drugih.Izdrzi generale mnoge si bitke dobijao pa i ovu ako bog da.Znaj da si u srcima svih tvojih boraca drugova ratnika vojnika,i svih nas koji smo znali za tebe i ponosili se imnom tvojim.Cast je bila sresti te i u stavu mirno salutirati Ratku Mladicu.tvoji verni saboci su vecno u mislima sa tobom.

rs

pre 6 godina

Daleko najbolji i najposteniji covjek sto je RS ikada imala ili ce imati.

Ljubo

pre 6 godina

Drzava(e) , narodi koje imaju svoju suverenost ,nikada svoje generale ,oficire nisu prodavale ! tudjim zlocincima ,fanaticima ....jadni smo mi ,malo je pozitivnog za nas .Mozda mislimo da smo cool sto imamo starlete i sto se fino oblacimo ,( to mi mislimo ) ....

Dario

pre 6 godina

Darko care. Znam da se ponosis svojim ocem. Mi Srbi smo ponosni sto smo imali Mladica za generala. On ce zauvek ostati u pamcenju naseg naroda. Ja cu svojoj deci preneti secanje na njega kao i na tebe kao izuzetnog i prijatnog coveka.

Ante

pre 6 godina

Kad gen. Gotovina stane na pumpu da nalije goriva, svi ga ispostuju sa stavom mirno. Pitao me turist is Slovacke koji je bio samnom, ko je ovaj, zbunio se nacisto. Poslije mu objasnim, covjek je bio odusevljen reakcijom ljudi, a i od generala. Samo mu nije jasno kako covjek ide sam kad je vec takva licnost. Rekoh mu, pa nikad nije sam, ima cca 4 miliona tjelohranitelja koji bi se bacili pred metak za njega. Zato mi je zao kad vidim Srbe koji pljuju po gen.Mladicu. Nije stvar zlocina. Stvar je postovanja. Postuj svoje heroje.

CICA DRAZA

pre 6 godina

da nisi pretero sa 4 miliona nema vas bre toliko

drago

pre 6 godina

Njega,naseg ratnog Generala,moze da spasi,samo,nas V.V. Putin,jer,"Zapad",istina ni,ne interesuje.Pogotovo,srpska istina!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija