• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

12.06.2017

20:13

PLATINASTI VUK U BAZI JUG: U stroju sa Srbima, vojnici regiona, SAD i Velike Britanije!

Politika

PLATINASTI VUK U BAZI JUG: U stroju sa Srbima, vojnici regiona, SAD i Velike Britanije!

Podeli vest

Svečanom ceremonijom otvaranja, danas je u bazi "Jug" počela međunarodna vežba "Platinasti vuk 17", koja će biti realizovana u periodu od 12. do 23. juna

Na vežbi će učestvovati oko 450 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežbu je otvorio pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, ujedno oficir za planiranje vežbe.

Pukovnik Stopa je pozdravio sve učesnike vežbe i poželeo prijatan boravak na bazi "Jug" i poligonu "Borovac" i uspešno izvođenje vežbe u naredne dve nedelje.

"Kao domaćini, potrudićemo se da vam, kroz posetu značajnim istorijskim spomenicima i Spomen-sobi Četvrte brigade Kopnene vojske, predstavimo Vojsku Srbije i Republiku Srbiju", rekao je pukovnik Stopa i poručio da se ova vežba izvodi u multinacionalnom okruženju, što je odlična prilika za sticanje i razmenu novih iskustava pripadnika vojski partnerskih zemalja.

U vežbi koja će se izvoditi po temama "Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje" i taktičkoj vežbi "Operacija očuvanja mira", pripadnici vojski zemalja učesnica uvežbavaće se u upotrebi nesmrtonosnog oružja, procedurama prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u međunarodnom okruženju.

Vežba ima za cilj da unapredi interoperabilnost, međusobno razumevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot dočekali su juče, na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", 80 pripadnika Nacionalne garde Ohaja, što je najveći kontingent stranih oružanih snaga koji će učestvovati na vežbi.

Tom prilikom Đorđević je istakao da je "Platinasti vuk 17" veoma bitna vojna vežba za Srbiju jer će doprineti jačanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Svečanom otvaranju vežbe "Platinasti vuk 17" prisustvovali su i pukovnik Goran Stamenković iz Komande Kopnene vojske, rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, komandant Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnik Branislav Stevanović i komandanti jedinica iz Bujanovca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mig29

pre 6 godina

Стигли окупатори, битно да је статистика вежби са НАТО већа од РУС да се случајно не наљуте наши „пријатељи" са Запада.

nexi

pre 6 godina

Ma nema sta da se ko ljuti, Srbija je dobila svoju agendu i tacno zna koja joj je uloga to su aminovali i ameri i Rusi! (namerno jedni manjim a drugim vecim slovom) :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17