• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2017

19:59

SKANDAL I SRAMOTA! PLENKOVIĆ SAVETUJE UKRAJINCE: Sa Rusima, kao Hrvati protiv velikosrpske agresije!

Politika

SKANDAL I SRAMOTA! PLENKOVIĆ SAVETUJE UKRAJINCE: Sa Rusima, kao Hrvati protiv velikosrpske agresije!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se u Zagrebu sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Grojsmanom

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Plenković je rekao da je ponovo ponudio pomoć u mirnoj reintegraciji ugroženih područja te zemlje na osnovu iskustva koje je Hrvatska imala nakon, kako je rekao, "velikosrpske agresije devedesetih godina".

- Hrvatska je bila žrtva velikosrpske agresije devedesetih godina, imala je okupirana područja i ugrožen teritorijalni integritet, ali i iskustvo mirne reintegracije i stoga u ovoj aktualnoj sitaciji u kojoj se Ukrajina nalazi, s privremeno okupiranim područjim Donjecka i Luganska i ilegalnom aneksijom Krima, želi pomoći Ukrajini da mirno integriše svoje teritorije u ustavnopravni poredak- naveo je Plenković. 

SVAKA PTICA SVOME JATU LETI! Kolinda i Plenković na misi Alojziju Stepincu!

Plenković je rekao da je u Ukrajini u poslednje tri godine poginulo 10.000 ljudi, a Hrvatska, kazao je, ne želi da pogine ijedan Ukrajinac više i stoga u saradnji s partnerima u međunarodnoj zajednici želimo da hrvatska iskustva pomognu ostvarenju mirne reintegracije okupiranog ukrajinskog teritorija. 

NESPOSOBAN ZA VOJSKU, AL SPOSOBAN ZA PREMIJERA! Plenković otkrio da boluje od TALASEMIJE MINOR!

Zato je, dodao je, osnovana radna grupa, koju s hrvatske strane vodi državna sekretarka Zdravka Bušić, a s ukrajinske pomoćnica ministra spoljnih poslova Olena Zerkal, s ciljem da se Ukrajini ponudi katalog mera koje je Hrvatska sprovela u mirnoj reintegraciji svojih teritorija. 

-Radi se o merama uspostavljanja uverenja, uspostavljanje mehanizama kontakata i saradnje ukrajinskih vlasti i vlasti na okupiranim područjim, merama razminiranja i socijalnih transfera- objasnio je Plenković. 

Twitter.com

Hrvatski premijer je, kako su preneli hrvatski mediji, naglasio da se radi o incijativi koja je potpuno komplementarna aktivnostima međunarodne zajednice, odnosno Normandijskoj grupi i OEBS-u i komplementarna sporazumu iz Minska. 

Ukrajinski premijer je rekao da je zahvalan Plenkoviću, vladi i hrvatskom narodu "za principijelnu podršku Ukrajini u trenutku kad je ona žrtva ruske agresije" i za inicijativu stvaranja radne skupine za predaju hrvatskog iskustva mirne reintegracije. 

GOLDŠTAJN: Ustaški totalitarizam se sada rehabilituje u Hrvatskoj!

- Jako mi je žao što je Rusija napala Ukrajinu i vojno i ekonomski, i energetski i informacijski- rekao je Grojsman i dodao da Ukrajina, uz podršku međunarodne zajedice, nastavlja da se bori za poštovanje međunarodnog prava i za svoje teritorije. 

Upitan da komentariše, kako se navodi, ruske kritike Plenkoviću nakon njegovog prošlogodišnjeg boravka u Ukrajini kada je i prvi najavio pomoć Hrvatske u mirnoj reintegracii okupiranih ukrajinskih teritorija, Grojsman je rekao da hrvatski premijer tada potvrdio svoju privrženost međunarodnim zakonima i načelima

AP PHOTO

- A to su načela koja su ruskom čelništvu jako daleka. Svi koji se za to zalažu dobijaju kritike iz Moskve i to je jedan od načina hibridnog rata- odgovorio je Grojsman. 

Grojsman je poručio Rusiji da "makne svoje vojnike iz Ukrajine i postane stvarno demokratska zemlja". 

Plenković se nadovezao rečima da ovo nije njegova lična politika prema Ukrajini, već da je to politika hrvatske države, politika iza koje, kako je rekao, stoje sve hrvatske institucije. 

- Mi smo zemlja koja je članica UN-a, EU-a, NATO-a i delimo određene temeljne evropske vrednosti međunarodnog poretka, poštovanja međunarodnog prava. To je poenta hrvatskoga stava. I on će ostati takav nezavisno od bilo čije i bilo kakve politike- naglasio je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 6 godina

Da ti nisu NATO I ameri pomagali,zapitaj se samo gde bi ti I tvoji usranci od "branitelja"bili

Felix

pre 6 godina

Da baba nema "ono " bila bi deda ! Ko gubi ima pravo da se ljuti !

Emil

pre 6 godina

Da ameri i nato i njemacka i vatikan i cijeli svijet..budite i dalje tupavi pa vjerujte u te vase mitove o vuku brankovicu i belosvetskoj zaveri protiv vas..bezali ste ko zecevi i prici kraj!!!

gospon

pre 6 godina

Zamisli ti da ti nije bilo JNA koju su napravile sve republike bivše YU a srbija ih prisvojila.Oluja bi se desila još 91 i u HRV i BiH!

Vladimir

pre 6 godina

Rekao bih, po komentaru, da si još uvek "gospodičić", a ne "gospon"...

branko1

pre 6 godina

Tešite se koliko hoćete ali imate nesreću da, koliko god srali ,ostajete hrvati

raska

pre 6 godina

Andrej-Rus, Plenkovic -Srbin. E moj brate Srbine (bivsi). Da vas Srbi ne oslobodise od Austrougarske i ravnopravno uzese u novoj drzavi i danas bi bili njihovi konjusari.

Tuzno ali istinito

pre 6 godina

Bolje biti austrijski konjusar nego srpski brat

raska

pre 6 godina

A sta mislis da je Cercil 1944 umesto Tita priznao Drazu, kako bi se sad zvalo podrucje danasnje drzave Hrvatske. Cercil se osvetio Srbima krvavo kad je saznao da je vanbracni sin Srpskog kralja Milana. To je prevagnulo, normalno monarhija uvek podrzava monarhiju. Zato je Tito, sa onih par debila u Jajcu odredio granice buducih republika. Mozda ljudi od buke vodopada nisu ni razumeli sta je govorio.

galenika

pre 6 godina

kako,kako....čerčil vanbračni sin srpskog kralja :))) Ti si kralj,kakav Milan!... ha ha ha...Vrh pravoslavnih guslarskih mitova na kojima odrastaju generacije mladih srbijanskih guslara.I veliš nije priznao dražu već tita da se osveti.... ha ha ha ha :)))))

Nin

pre 6 godina

Od sluge nebi nego sluga. Ne mislim da ste i za to sposobni.

Vasko

pre 6 godina

Jos jedna drzava Evrope je rekla ne Rusiji. To je velika pobeda. Ostala je jos samo Srbija. Potpuno usamljena. Ali polazem velike nade u naseg predsednika Vucica da ce da sagleda realnost a mislim da je odavno to sagledao i da postupi isto kao i sve ostale drzave u Evropi.

Taras Buljba

pre 6 godina

Србија усамљена? Уз Србију је већи део света, а то што је Запад против нас и Русије нам само говори да треба да се држимо уз браћу Русе чврсто као стена, па нек пукну душмани попут тебе усташо.

tollovia

pre 6 godina

A koji de sveta mislis. Kina Rusija i Srverna Korea. Hmm

Vasko

pre 6 godina

Pa Srbi su uvek voleli da se oslanjaju na najgore i najizopstenije drzave sveta. Nazalost, zato vec 30 godina placamo visoku cenu. Valjda smo to I sami zasluzili. Mislim, meni je odlicno u Srbiji zaradjujem skoro 2000E mesecno kao IT inzenjer I super mi je, ali govorim vama vecini koji radite za 200E I busate se u grudi a nemate kapacitet da malo vise razmislite ko ste I gde ste. Zalosno.

ANTE BAN

pre 6 godina

Dobro Plenki savjetuje, jer ista je stvar velikosrpska agresija 1991.godine na Hrvatsku, i ova ruska na Ukrajinu! Gotovo se može staviti znak jednakosti! Putin i Rusi plaćaju skupu cjenu okupacije u vidu sankcija; opet isto kao srpsko-crnogorski dio bivše SFRJ! No- epilog po svoj prilici neće biti isti; Dombas se naslanja na nuklearnu velesilu- Rusiju, vojno ga je nemoguće povratiti, a nadu vidim jedino u smjeni Putina i dolasku nekog umjerenijeg ruskog vodje!

goxy

pre 6 godina

kako se prave pametni debili,drze neka predavanja,nisu ni svesni da nisu oni otcepili tu njihovu budjavu drzavu,nego su im to omogucila braca sa zapada.inace bi ih srbi pojeli za dorucak.a pametnije bi im bilo da se ne zameraju rusiji jer se kolo srece polako ali sigurno okrece,istok nije ono sto je nekad bio\n

Vladimir

pre 6 godina

E pa, sine, ti isti Rusi su 90' godina bili na "liniji" sa Zagrebom, podržavali ih i vojno i politički, i na kraju Slobi zabili "nož u ledja" i pustili ga "niz vodu"... Tako su, zdušno, podržavali i nezavisnost Crne Gore do konačnog odcepljenja od SCG pa su, kada su "izvisili" u svim drugim bivšim Republikama, postali veliki prijatelji i "zaštitnici" Srbije... Da im naša teritorija nije važna zbog prolaska gasovoda i njihovih ličnih interesa, ne bi nas ni pogledali i bilo bi im svejedno šta se ovde dešava. Kao i mnogo puta kroz istoriju do sada...

Mara

pre 6 godina

Plenkovicu zao za ukrajince a srbe pobili kao tudje i isterali ih iz njihove lepe,ha,ha,ha,kome on to prodaje m.da za bubrege.Jadnik,naredili mu iz EU i Amerike,cak su mu i tekst srocili a on se pravi da je evropska faca.Zamislite jednog okorelog ustasu da se bori za tudja prava,to bi bilo kao kad bi Hitler  spasavao jevreje i borio se za njihov integritet i suverenitet u drugom svetskom ratu.Ha,ha,ha,......\n

Srđan

pre 6 godina

Neverovatno je kako fašisti uvek prepoznaju jedni druge. Nekako se nanjuše kao psi. Da nije prepoznavanja po mirisu, svaki doberman bi od pekinezera ili čivave pomislio je pacov i pojurio ga, ali zahvaljujući čulu mirisa, lepo se slažu.

BorisDe

pre 6 godina

Sta se mesaju ovi pokatoliceni Srbi tamo gde im nije mesto! Ne mozete vi sa fasistima da udarate na bratsku Rusiju. Uvek izaberete krivu stranu, meni samo nije jasno kako vas Hrvatska i ljudi tamo ne osudjuju, pa to znaci da ste jos uvek fasisticka tvorevina usredu EU u koje ste primljeni i EU dozvoljava fasisticke ispade protiv Srba. A sto hocemo i mi Srbi u tu EU fasisticku tvorevinu gde im ovakve ispade dozvoljavaju nije mi jasno.

Maxmen

pre 6 godina

I ja da sam hrvat mrzeo bi srbe zato sto im im je to u genima,ali hvala Bogu srbin sam i ne znam da mrzim ni moju pokatolicenu bracu koji su klali srbe vise nego svi neprijatelji zajedno. Hrvat(mislim na onih 75%pokatolicenih,ne na onih 25%izvornih)je diajgnoza.

Nina

pre 6 godina

Hoce li iko objasniti tim zaostalim b......a da se ne moze biti agresor u svojoj kuci u svojoj drzavi. A sto se tice osvajanja da nisu kukavicki terali UN ispred sebe a Ameri avionima nikad nebi dobili srpske zemlje. Ovako tamo nema Srba, etnicki su ocisceni ali ni njih nece dugo tamo biti. Dali ko zna kako im ide to stvaranje hrvatsko jezika ili jos upotrebljavaju srpski?

Zivko

pre 6 godina

Ustase nikaka nisu bile prijateljski raspolozene prema srbima jer je to dosada istorijski dokazano a i nikada nece ni biti prijatelji srbima i to dobro zna Vucic-Genije 21-og veka i Predsednik Srbije i nije slucajno izjavio da Jasenovac,Oluja nikada vise nece se dogoditi srbima.Bravo Vucicu lideru mirotvoraca na Balkanu a to isto radi Tramp lider svetskih mirotvoraca.

Ante

pre 6 godina

Ovaj moj premijer se jako pravi lud. Mirna reintegracija?? Da, bila je mirna, jer se desila poslije Oluje, kad su Srbi u Vukovaru shvatili da ne mogu vojno da se suprostave, da nemaju saveznike, itd. A sto je od toga slicno sad u Ukrajini? Nista!

iscander

pre 6 godina

kako to misle vratiti protiv vojne velesile sa nuklearnim oružjem?vojno mogu zaboraviti...jer bi mogli i zapadni dio Ukrajine izgubiti...Sankcije?Pa mnoge države nisu dale sankcije...jedino zapadne i njihove sluge...Krim se neće vratiti u Ukrajinu više...to je završena priča i pomirite se stime gospodo

Mile

pre 6 godina

HRVATSKA JE SRAMOTA EVROPSKE CIVILIZACIEJ 21 VEKA . HRVATSKU VEROVATNO PARTE VELIKE SILE , I VERUJEM DA CE JE DEMONTIRATI .

perica

pre 6 godina

Samo se vi hrvatti kkitite tudjim perjemm, takvo perje se lak cerupa!

JaBL

pre 6 godina

Polako, doći će to sve na svoje, a ko će onda spasiti Hrvatsku od hrvatskih laži.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija