• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2017

18:07

GOJKOVIĆ I LAMERT: Srbija ostaje pouzdan partner Nemačkoj!

Politika

GOJKOVIĆ I LAMERT: Srbija ostaje pouzdan partner Nemačkoj!

Podeli vest

Srbija ostaje pouzdan i predvidiv partner Nemačke i EU u očuvanju regionalne saradnje i stabilnosti, istakla je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u razgovoru sa predsednikom nemačkog Bundestaga Norbertom Lamertom, zahvalivši se na podršci u procesima evrointegracija Srbije

Kako je navedeno u saopštenju, Gojković je istakla značaj posete Lamerta, imajući u vidu da je to prva poseta predsednika Bundestaga Narodnoj skupštini Srbije i izrazila uverenje da će današnji razgovori doprineti unapređenju odnosa između dve zemlje, koje karakteriše intenzivna saradnja na svim poljima i konstantan trend unapređenja.

Ona je ukazala da je važno da se dalje radi na razvijanju saradnje dva parlamenta i poslanika, kao predstavnika građana.

Gojković je zahvlila na podršci u procesima evrointegracija Srbije ističući značaj otvaranja novih poglavlja, što predstavlja ne samo podršku reformskim procesima i strateškom opredeljenju Srbije ka članstvu u EU, već i poruku ohrabrenja za region.

Ona je ukazala da Srbija nastavlja sa reformskim procesima, kao i da je svesna da je pred njom put koji nije jednostavan.

Navodeći da Srbija ostaje pouzdan i predvidiv partner Nemačke i EU u očuvanju regionalne saradnje i stabilnosti predsednica parlamenta je podsetila da je Skupština dala značajan doprinos u regionalnoj saradnji.

Tanjug

Gojković je ukazala da izborni rezultati na Kosovu i Metohiji predstavljaju izazov za procese pregovora sa Prištinom kojima je naša strana posvećena, i da je u tom smislu posebno važna primena dogovorenih rešenja, a jedan od prioriteta je formiranje Zajednica srpskih opština.

Predsednik Bundestaga je istakao da su današnji razgovori prilika da se potvrdi podrška Nemačke evropskom putu Srbije i prenese spremnost da se ulože zajednički napori na putu reformi koje je Srbija sama započela.

Posebno je naveo da je potrebno nastaviti sa sprovođenjem kriterijuma u domenu pravosuđa, kao i borbe protiv korupcije.

U tom kontekstu, naglasio je da zemlja koja teži članstvu u EU, kroz proces integracija, ispunjava standarde i uslove kako bi bila spremna za punopravno članstvo u EU, sa svim pravima i obavezama.
Lamert je podsetio na ulogu Bundestaga u procesima evrointegracija i podvukao interes Nemačke za dalje jačanje reformskih procesa u Srbiji, koje će nemačka strana nastaviti da prati i podržava.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija