• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2017

11:00

EU SA SRBIJOM 20. juna otvara još dva poglavlja - 7 i 29!

Politika

EU SA SRBIJOM 20. juna otvara još dva poglavlja - 7 i 29!

Podeli vest

EU zvanično je danas potvrdila odluku da Srbija otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima

 

Svih 28 zemalja članica dale su "zeleno svetlo" za pokretanje pregovora u okviru poglavlja 29 koje se odnosi na carinsku uniju i 7 o pravima intelektualne svojine.

Ta odluka je danas, bez rasprave, potvrđena na sastanku ambasadora zemalja članica u Briselu.

Malta, koja predsedava Evropskim savetom, zakazala je za 20. jun u 19.30 sati u Luksemburgu Međuvladinu konferenciju sa Srbijom, na kojoj će biti otvorena nova poglavlja.

Evropsku uniju bi na Međuvladinoj konferenciji trebalo da predstavljajuju komesar za pregovore o proširenju Johanes Han, ministarka Malte zadužena za evropske poslove Hlena Dali i direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj spoljnoplitičkoj službi Angelina Ajnhorst. 

Sa dva novootvorena poglavlja Srbija će u pregovorima o članstvu u EU imati 10 otvorenih poglavlja, od kojih su dva već privremeno i zatvorena. Evropski komesar za proširenje Johanes Han najavio je i otvaranje novih poglavlja sa Srbijom u drugoj polovini godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomas9d

pre 6 godina

BLAGO NAMA, dok drugi beže od eu ko đavo od krsta mi, tek ulazimo

Cedo

pre 6 godina

Otvoriće oni sve ali da Srbija okrene leđa Rusiji!!!

dejan

pre 6 godina

o kako se sad veselo otvaraju poglavlja ,mal te ne sama . sta li sledece od nas traze za uzvrat ?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17