• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2017

18:36

KURTI PRETI RAMUŠU: Ako formira vladu sa Srpskom listom nastaće neviđena politička kriza!

Politika

KURTI PRETI RAMUŠU: Ako formira vladu sa Srpskom listom nastaće neviđena politička kriza!

Podeli vest

Kandidat za premijera iz ultradesničarskog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da nova vlada u Prištini ne može da zavisi od Srpske liste, "jer bi u tom slučaju ta vlada imala dva glavna grada, i Prištinu i Beograd"

Kandidat za premijera iz ultradesničarskog pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da nova vlada u Prištini ne može da zavisi od Srpske liste, "jer bi u tom slučaju ta vlada imala dva glavna grada, i Prištinu i Beograd".

U slučaju da prvorangirana koalicija sa Ramušom Haradinajem kao kandidatom za premijera formira vladu, glasovi srpskih poslanika su nephodni.

- Oni ne mogu da formiraju vladu zato što nemaju dovoljan broj glasova, a, drugo, ukoliko žele da formiraju vladu sa Srpskom listom, odnosno sa Vučićem, onda će to Kosovo staviti u neverovatnu političku krizu, neviđenu od posleratnog perioda- rekao je Kurti u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu.

Ubeđen je kaže, da pravo da formira novu vladu pripada pokretu Samoopredeljenje.

- To ćemo uraditi tako što ćemo razgovarati pre svega sa koalicijom Demokratskog saveza, Alijanse novo Kosovo i Alternative, ali i sa poslanicima pojedinačno, koji su deo koalicije Demokratske partije- kazao je Kurti.

NOŽ U LEĐA HARADINAJU: Kurti iz Samoopredeljenja pozvao DSK, ANK i Alternativu na formiranje vlade!

Samoopredeljenje je jedina albanska partija koja je na izborima nastupila samostalno, i dobila 27 odsto glasova, odnosno udvostručila je broj poslanika u Skupštini.

Na prvom mestu je koalicija Demokratske partije, Alijanse za budućnost i Inicijativa, kao i još 10 manjih partija, sa kandidatom za premijera Ramušom Haradinajem.

Na trećem je koalicija Demokratskog saveza, dosadašnjeg premijera Ise Mustafe, Alijanse novo Kosovo i Alternativa. 

HARADINAJ ĆE MORATI DA SE IZVINI SRBIMA: Bez podrške Srpske liste Ramuš NEĆE BITI PREMIJER?!

Nijedna politička snaga nije dobila dovoljan broj glasova da formira vladu samostalno.

Kurti navodi da je predsednik Hašim Tači u obavezi da njemu ponudi mandat, a nakon što najveća koalicija ne bude uspela da formira vladu.

Osnivač pokreta Samoopredeljenje kazao je i da se sastao sa većinom stranih ambasadora u Prištini, te da je stav američkog ambasadora Delavija bio veoma jasan - a to je da će SAD sarađivati sa svakim ko bude uspeo da sakupi glasove, najmanje 61 koliko ustav i zakon zahteva.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

У Приштини данас "влада"... - Црни Пришт...!! Једини прави лек...( антиинфламатик и антитерористик...) "Бомбацилин", идентично као и у Сирији... - MADE IN PUTIN...!!

ALBANIJA do NISA

pre 6 godina

Pravis se previse junak ti majmune ! Ako imas ono sto bi muskarac trebao da ima onda uzmi pusku i pravac Pristina i dobices dobar docek. Ne zaboravi da ima i protiv Putina sada na Kosovo a za vas Srbe rasturicemo ko muve. Nije vise 98-99 godina kada nismo imali ni lovacke puske. Sad cuvaj ovo sto jos imas, a neces dugo ni to.

Aleksandar

pre 6 godina

Kurti,zar ti ne racunas sa svoje strane da vec imas dval glavna grada. TIRANA I PRISTINA. Prirodno je da imas jos jedan BEOGRAD. Zbog tvojih pradedova.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija