• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

15.06.2017

23:53

VATRENI PAKAO PROGUTAO SOLITER: "Pola" građevina u Londonu ima isti problem, nova tragedija je SAMO PITANJE VREMENA?!

Politika

VATRENI PAKAO PROGUTAO SOLITER: "Pola" građevina u Londonu ima isti problem, nova tragedija je SAMO PITANJE VREMENA?!

Podeli vest

Tragedija izazvana velikim požarom u britanskoj prestonici, Londonu, u kojoj je život izgubilo najmanje 17 ljudi smatra jednom od najvećih tog tipa u Britaniji, a eksperti tvrde da je tako nešto "bilo samo pitanje vremena"

Stručnjaci strahuju da je ekološki način izgradnje preuzeo primat u odnosu na sigurnost i da bi to u budućnosti moglo da predstavlja veliki problem.

Jedan od svedoka ovog tragičnog događaja, Miki Paramasivijan je izjavio:

- Eksplozije su bile na sve strane, plavičasti gas ste mogli da vidite na sve strane. Na 12. spratu sam primetio tri deteta kako mašu, a zatim sam čuo eksploziju i oni su nestali - izjavio je Paramasivijan za britanski Telegraf.

Spasilačke službe i dalje ne odustaju od potrage za preživelima u zgradi za koju se tvrdi da su upozorenja koja su odavno plasirana ignorisana.

Na desetine hiljada zgrada koje su izgrađene u Velikoj Britaniji oblagane su sličnim materijalima kao zgrada koja je juče nestala u plamenu. Veruje se da se unutar ovih građevina stvori efekat sličan dimnjacima što omogućava vatri da se veoma brzo širi.

(FOTO) UŽAS JOŠ TRAJE! Broj žrtava požara u Londonu popeo se na 17, strahuje se da ih ima još!

Bivši rukovodilac organizacije zadužene za održavanje ove i drugih zgrada, Redž Ker-Bel, kaže da je pre dva dana upozoravao ljude na opasnost od ovakvog scenarija.

- Ovo što se desilo je skandalozno. Ovo je jedan od najvećih skandala u državi, a mogao je biti sprečen - saopštio je Ker-Bel.

Stanari u ovoj i sličnim zgradama su se žalili poslednjih par godina zbog velikog rizika od širenja požara i upozoravali da vrlo lako može da dođe do katastrofe, a iz menadžmenta firmi zaduženih za to pitanje nisu preduzeli ništa da bi sprečili ovaj jeziv događaj, prenosi britanski Telegraf.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija