• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.06.2017

12:30

PEĆANCI U RODNOM KRAJU! Članovi Zavičajnog klub Pećanaca u Beogradu obišli Peć, Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju!

Politika

PEĆANCI U RODNOM KRAJU! Članovi Zavičajnog klub Pećanaca u Beogradu obišli Peć, Visoke Dečane i Pećku patrijaršiju!

Podeli vest

Zavičajni klub Pećanaca u Beogradu organizovao je za svoje članove još jedno tradicionalno putovanje u rodni kraj! Pećanci su10. i 11. juna tokom obilaska zavičaja posetili gradsko groblje u Peći, manastir Visoki Dečani i Pećku patrijaršiju

Boravak u zavičaju izazvao je lavinu emocija, a prijatan razgovor sa monasima i monahinjama u našim pravoslavnim svetinjama, nadahnuo je sve koji su se otisnuli na ovo putovanje.

Promo

Posebnu radost Pećanaca izazvalo je saznanje da naše svetinje, Visoki Dečani i Pećka patrijaršija, nisu usamljeni, jer prema svedočenju bratstva i sestrinstva ovih manastira, u posetu im svakodnevno dolazi veliki broj hodočasnika iz centralne Srbije, regiona i Evrope.

Promo

Zavičajni klub Pećanaca u Beogradu se tim povodom zahvaljuje starešinama Visokih Dečana i Pećke patrijaršije, ocu Savi i mati Haritini, na srdačnom prijemu i prelepim trenucima koje su proveli na tim svetim mestima, kao i sterešini gradske crkve u Peći, ocu Slobodanu, koji im je sve vreme boravka u zavičaju bio na usluzi.

Promo

Posebnu zahvalnost Klub Pećanaca odaje Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije koja im je pružila neophodnu pomoć i podršku za realizaciju ove posete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija