• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2017

18:07

BRNABIĆEVA JE DOKAZALA STRUČNOST, IMA SNAGE I ENERGIJE: Analitičari saglasni da je Vučićev izbor premijera odličan za Srbiju!

Politika

BRNABIĆEVA JE DOKAZALA STRUČNOST, IMA SNAGE I ENERGIJE: Analitičari saglasni da je Vučićev izbor premijera odličan za Srbiju!

Podeli vest

Smatram da poseduje stručne i lične kvalitete za tu funkciju, radiće vredno, pokazaće poštovanje prema političkim strankama i sa svim ostalim ministrima radiće na boljitku Srbije...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić bude novi predsednik Vlade Srbije!

Obrazlažući tu odluku, Vučić je na vanrednoj konferenciji za medije naglasio da Brnabićka ima i stručne i lične kvalitete za premijersku funkciju.

Dobio poklon od Ane

Njen prvenstveni zadatak, kako je istakao, biće pre svega sprovođenje ekonomske politike, dok će politički deo suštinski biti u rukama potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Ivice Dačića.

Biografija Ane Brnabić

* Rođena je 28. septembra 1975. godine u Beogradu
* Završila je Petu beogradsku gimnaziju, a nakon srednje škole odlazi u SAD, na Univerzitet Nortvud u Mičigenu
* Na Hal univerzitetu u Velikoj Britaniji završava master studije
* Bila je direktor kompanije "Kontinental vind Srbija"
* Predsednica je Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), u čijem je osnivanju učestvovala
* Dobitnica je priznanja Biznis dama godine u kategoriji Društveno odgovorno poslovanje za 2013. godinu
* U avgustu 2016. postala je ministar državne uprave i lokalne samouprave
* U maju 2017. dobila je nagradu Duga za doprinos borbi protiv homofobije i unapređenju prava LGBT osoba
* Članica je glavnog odbora PEKSIM, organizacije koja omogućava stipendije za magistarske studije na Kembridžu
* Govori engleski i ruski jezik

PRVO SASLUŠAJ EKSPOZE, PA ONDA ODLUČI! Ana Brnabić odgovorila Palmi na prozivku da nije njegov premijer!

- Smatram da Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za tu funkciju, radiće vredno, pokazaće poštovanje prema političkim strankama i sa svim ostalim ministrima radiće na boljitku Srbije. Pre svega će biti zadužena za ključna ekonomska pitanja, sprovođenje digitalizacije i svega u tom domenu. SPS će bez obzira na to što SNS ima dominantiju i znatniju prednost nego što je bilo pre imati značajniju ulogu u novoj vladi. Suštinski politički deo će voditi Ivica Dačić. Imam ogromno poverenje u njega, baš kao i u Ljajića, Krkobabića i Vulina i znam da će moji koalicioni partneri nastaviti da rade dobro. Kostur vlade ostaće isti, biće određenih promena. Nije poraz ni za SNS ni za bilo koga drugog. Moja želja je da pronađemo najbolje rešenje. Biće možda jedno ili dva ministarstva više, to ćemo dogovoriti još za vikend - objasnio je Vučić, dodajući da mu se Brnabićeva zahvalila na odluci da baš nju imenuje za premijera.

(VIDEO) VULIN ZA TV PINK: Brnabić je izbor Vučića, biće i parlamentarne većine u Skupštini Srbije

- Donela mi je neki poklon, putovala je negde, nasmejao sam se kad sam video kakav je poklon. Pričali smo o ciljevima i svakodnevnim zadacima koji je očekuju. Ovu odluku nije bilo lako doneti, doneo sam je u skladu sa interesima Srbije, ciljevima i idejom da radom i energijom nastavimo da donosimo dobre rezultate. Neophodan je kontinuitet u politici Vlade Srbije, zato smo i prigrabili poštovanje iz različitih krajeva sveta i u skladu sa tim sam odlučio da predložim Anu Brnabić - konstatovao je Vučić.

Tanjug

Komentarišući Vučićevu odluku, analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je Brnabićeva prava osoba za premijera.

Premijerka za Informer: Ovo je velika čast

Ana Brnabić je u svojoj prvoj izjavi za Informer kao mandatarka za sastav nove vlade istakla da već kreće sa radom na pisanju ekspozea:
- Želim da zahvalim predsedniku na ogromnom ukazanom poverenju da vodim Vladu i nastavim reforme nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ako me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao obavljaću pošteno i sa ljubavlju.
Svesna sam odgovornosti koju preuzimam, jer treba da nasledim pravog lidera, kao što sam svesna i obaveza pred građanima. Nastaviću da radim na reformisanju državne uprave i lično ću se angažovati da svi radimo na ciljevima koji su veći od nas pojedinačno.

- Ona ima veliko iskustvo u radu s međunarodnim fondovima i institucijama, što je od velikog značaja za Srbiju, koja je u potrazi za investitorima. Takođe, važi za tolerantnu osobu koja ume da sarađuje s ljudima, što je dobar osnov za rad sa ministrima. S druge strane, nedostatak je što nije dovoljno dugo na političkoj sceni. Ipak, s obzirom na to da Vučić stoji iza nje, narod će imati prilike da je bolje upozna - ističe Anđelković.

POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ: Imenovanje Ane Brnabić donosi veće šanse za JAČI I BRŽI RAZVOJ!

S druge strane, politički analitičar Branko Radun smatra da je Vučić želeo da nađe balans u svojoj stranci i u Srbiji.

- Da je izabrao nekog iz SNS, ostali bi bili nezadovoljni i obratno. Brnabićeva će biti glavni operativac za sprovođenje odluka koje će zajedno donositi predsednik Vučić i Vlada - napominje Radun.

Potpuno očekivano

Sa njim je saglasan i analitičar Dejan Vuk Stanković, koji kaže da je ovakva Vučićeva odluka očekivana.

VUČIĆEVA ODLUKA O PREMIJERU U NAJBOLJEM INTERESU SRBIJE: Ministar Stefanović podržao predsednika!

- Brnabićeva je pokazala stručnost i nekorumpiranost. Ima snage i energije da se posveti ekonomskim reformama. Njen izbor ima i simbolički karakter jer je po prvi put na čelu vlade žena, nestranačka ličnost i pripadnik LGBT populacije - zaključuje Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban

pre 6 godina

Pravi izbor za državu i nema sumnje da je Vučić odlično odabrao našao je nekoga ko će odlično nastaviti uspešnu politiku koja daje odlične rezultate.

brane k

pre 6 godina

Znanje i energiju ima a videćemo kako se snalazi na ovako visokoj funkciji.

Laza

pre 6 godina

Ima znanja ima sposobnosti i energije da odgovori na brojne izazove i nema sumnje da je Vučić doneo najbolju odluku za državu i narod.

Milos

pre 6 godina

Kada toliko ljudi kaze da je dobar predlog, onda se slazem i ja.

Maki

pre 6 godina

Ima znanja ima sposobnosti i energije da odgovori na brojne izazove i nema sumnje da je Vučić doneo najbolju odluku za državu i narod.

Nenad

pre 6 godina

Odlican izbor za ubrzano nazadovanje i propast drzave.

Fosil

pre 6 godina

Meni vise izgleda , da si ti nazadovao u razvoju , svoje psihe ! A sta fali zeni ? Ima znanje , pa ce da se vidi , kad bude radila .

Jovana

pre 6 godina

Ima administraciju u "malom prstu" pa naravno da je dobar izbor!

Branko

pre 6 godina

Opravdala je njen izbor za ministarku, isto ce tako opravdati i za mesto premijerke.

Dejana

pre 6 godina

Verujem da ce Ana opravdati poverenje koje je dobila od Vučića.

Sneza

pre 6 godina

Bolji izbor nije mogao da napravi, Ana ce sigurno opravdati poverenje i uraditi odlican posao.

Vujadin

pre 6 godina

Smatram da je Predsednik Vučić napravio odličan izbor i da će gospođa Brnabić sa velikim uspehom obavljati svoju novu funkciju.

marko

pre 6 godina

Potpuno se slazem da je ona jedno osvezenje i vetar u ledja ovoj vladi ... Ali je bitno da premijerka Ana Brnabic saradjuje sa Predsednikom Vucicem po svim vaznim pitanjima posebno politickim ...

Ilija

pre 6 godina

Zato i ne napadaju Anu, nego Vučića i to ne zbog nje nego u KURIRU jel boluje kako kaže neki psihijatar ''malignog narcisoidma'' , neko je tamo pored Rodića ozbiljno prolupao, ja sam čuo za dijagnozu ''maligni pokvarenluk pri neplaćanju poreza ''.

Vladimir i Borko

pre 6 godina

Vladimir i Borko,, iskreno treba reći da izbor mandatara za premijera vlade r. Srbije od strane A. Vučiča odličan je potez..ANA je veoma pametna i kvalitetna politička ličnost, a uz pomoć i sugestije sadašnjeg predsednika r. SRBIJE A. VUČIĆA biće jaka i " opasna " kao premijer.ANA mora da ostane svoja i da ne obraća pažnju na neke tamo IZJAVE KOJE POSTAVLJAJU POJEDINCI. Mene privatnost ministara i ostalih ne zanima , jer nemam pravo da se mešam, a to bi preporučio i njma tamo..ANU trebe posmatrati kroz uspeh ili ne uspeh rada vlade i po boljem životu svih naših građana. NEKA JOJ JE SA SREĆOM I MOLIMO SVE LJUDE DA JE PODRŽE, a ona je isto tako deo nas. Pozdrav.

Hamza Šaljić

pre 6 godina

U ovom trenutku to je najbolji predlog i treba ga podržati.

Mirko Oro

pre 6 godina

Siguran sam da će Ana Brnabić u potpunosti opravdati ukazano poverenje.

Dušan Silni

pre 6 godina

Mislim da je Ana odličan izbor za premijera.

nidza

pre 6 godina

Ana ima strucnost i sposobnost i Vucic nije uopste pogresio sto je izabrao bas nju.

Kole

pre 6 godina

Znanje u strucnost se moraju ceniti, a Ana toi svakako poseduje.

Danka

pre 6 godina

Ana je u ovomm trenutku najbolje moguce resenje i vreme ce to pokazati. Srecno!

Stefan

pre 6 godina

Brnabicka ce svojim rezultatima opravdati izbor za premijera,mlada,uspesna i sposobna.

Aleksandra

pre 6 godina

Sigurna sam da ce se Ana odlicno snaci u ulozi premijera.

Milica

pre 6 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić bude novi predsednik Vlade Srbije!

Ksenija

pre 6 godina

Smatram da poseduje stručne i lične kvalitete za tu funkciju.

Milena

pre 6 godina

Svojim dosadašnjim radom je pokazala da zaslužuje mesto na koje je postavljena.

Lazar

pre 6 godina

Predsednik Vucic je doneo najbolji izbor za Srbiju i sve njene gradjane i narode . Ana ce svojim dosadasnjim radom, redom i disciplinom zasigurno opravdati ocekivanja i izazove koji su pred njom !

Dejan Tomovic

pre 6 godina

Pokazace vreme da je Vucic i ovaj put doneo odluku u interesu gradjana.

Slavoljub

pre 6 godina

Mudar i hrabar izbor. Vucic ne prestaje da nas prijatno iznenadjuje.

Vrscanka

pre 6 godina

Dostojan naslednik Aleksandra Vucica na mestu Premijera.

Zoki

pre 6 godina

Najbolja opcija je Ana. Svi su saglasni u tome.

Aleksandar

pre 6 godina

Srbija nastavlja sa Anom svoje reforme i to je najvaznije za sve.

Aca

pre 6 godina

Pre nego sto bili ko napadne Anu, neka procita njenu biografju i neka vidi koliko je i stasve zena radila pre nego sto je dosla na mesto ministra

verica

pre 6 godina

Moramo prestati sa kadrovima koji se boje kompjutera.

Lun

pre 6 godina

Odlican izbor, vredna, strucna i sposobna i evropski orijentisana

Hamza Šaljić

pre 6 godina

I ako dođe do odlaganja sednice skupštine , biše to zbog tehničkih razloga a ne zbog doga što naprednjaci ne mogu da obezbede većinu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija