• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

18.06.2017

20:19

OSNOVAN POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Na čelu POKS narodni poslanik Žika Gojković

Politika

OSNOVAN POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE: Na čelu POKS narodni poslanik Žika Gojković

Podeli vest

U Beogradu je održana Osnivačka skupština, na kojoj je izabran Organizacioni odbor i doneta je Odluka o osnivanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), za čijeg zastupnika je izabran narodni poslanik gospodin Žika Gojković

Usvojen je Osnivački akt, Program i Statut stranke, a Organizacioni odbor u kom je 12 članova, čine predstavnici nekoliko najjačih opštinskih i gradskih odbora POKS u Srbiji. Osim Žike Gojkovića, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora, njegovi članovi su i Mirko Čikiriz, mr Vladimir Jelić, Zoran Milenković, mr Nenad Tomašević, dr Goran Ivančević, Saša Ivković, Marko Petrašinović, Dejan Mihaljica, Vladislav Živanović, Branislav Jovanović i Dragan Ninković.

Organizacioni odbor će, nakon zvaničnog upisa u Registar političkih stranaka pripremiti i sazvati i Izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrani budući organi Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

- Više od 12.000 građana za samo sedam dana, podržalo je svojim potpisom osnivanje našeg pokreta, jer nam veruju da ćemo se svom snagom, voljom i srcem, boriti za obnovu ustavne, demokratske, parlamentarne, Kraljevine Srbije, na čelu sa dinastijom Karađorđević.

Borićemo se za očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, pridruživanje Kraljevine Srbije porodici evropskih zemalja u Evropskoj uniji, od kojih su mnoge kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije, Španije.

Ovo su najrazvijenije zemlje Evrope, a takva će postati i Srbija kada se vrati sebi, svojim korenima i tradiciji“, rekao je prisutnima na osnivačkoj skupštini, narodni poslanik Žika Gojković, novoizabrani zastupnik POKS.

BIĆE BOLJI OD SPO: POKS skupio potpise za registraciju stranke!

IZGNANICI IZ SPO PRAVE NOVU STRANKU: Žika Gojković najavio formiranje Pokreta obnove Kraljevine Srbije!

VUK MORA DA ODE! Pobunjenici iz SPO tvrde da se ogrešio o SPC, Kosovo i Metohiju i o zločine nad Srbima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirjana

pre 6 godina

Ja sam za to da se obnovi kraljevina Srbije, ali ne sa Karadjordjevicima, vec sa pravom srpskom dinastijom Obrenovic. Verujem da je mnogima poznato da je knez Mihailo Obrenovic imao vanbracnog sina Velimira koga je dao na usvajanje srpskom slikaru Stevi Todorovicu. Tragom Velimira moze da se dodje do Obrenovica ukoliko ih ima. Sto se tice Karadjordjevica svima bih preporucila da procitaju knjigu profesora Dragoljuba Zivojinovica, kralj Petar prvi u dva toma.Bice im jasno zasto ne Karadjordjevici.

dejan

pre 6 godina

e bas lepo . samo koju dinastiju zele da dovedu . obrenovice su crnorukci i pristalice karadjordjevica satrli da nema nijednog medju zivima koji bi mogao da bude pretendent . a karadjodjevici su bezanijom 41-ve izgubili pravo na presto. ocemo li mozda hagzburgovce ili vindzore ili hoencolerne ...

Sasa

pre 6 godina

Jedina dostojna dinastija koja treba da vlada Srbijom su Nemanjici.Ostale dinastije nisu dostojne ni da njima budu konjusari.Procitajte prorocanstvo starca Gavrila i bice vam jasno o cemu pricam.

Nina

pre 6 godina

Kada postane kraljevina Srbija ce postati jedna od najrazvijenijih zamalja Evrope. Bas tako, to ce da menja neku stvar sem sto ce morati da izdrzavaju citavu kraljevsku familiju. Znaci nije dosta sto izdrzavaju toliko politicara pa su morali da stvore parlament za pokrajinu pa da izdrzavaju njihove parazite a sada i kraljevsku familiju. A ko zna mozda bi to zaista poboljsalo stvari. Neznam kako ali mozda bi.

rastko

pre 6 godina

Ako ima u Srbiji dosta dalapa a za vas pametne ce uvek biti hleba !! Osnivajte i poks i foks i koks ima samo da kaplje , da vozite bre prave ceze a mi cemo da vam izigravamo konje koji se samotimare , vi nista ne treba da radite ....steram vam ga bre u prkno !!!!

rastko

pre 6 godina

Narodu je bas nedostajala jedna ovakva stranka jer zude da budu kraljevi konjusari i sluge a ne to isto raznoraznim demokratama ! Kralj ce bacati koske sa malo vise mesa a ne kao ovi nezajazljivi i alavi koji oglodju svo meso !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija