• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2017

14:59

KO NE GLASA ZA ANU, TAJ JE PROTIV VUČIĆA! Martinović objasnio da za protivnike nove vlade nema mesta u koaliciji!

Politika

KO NE GLASA ZA ANU, TAJ JE PROTIV VUČIĆA! Martinović objasnio da za protivnike nove vlade nema mesta u koaliciji!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabić bude premijer, ali i podvukao da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"

Martinović kaže da u SNS očekuju da će tu odluku da podrže sve poslaničke grupe u skupštini, koje su bile deo te izborne liste i da će za izbor Ane Brnabić glasati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka i Ujedinjena seljačka stranka.

- Stav najjače političke stranke SNS je da moramo da obezbedimo većinu u skupštini za izbor nove vlade, da tu većinu treba da obezbede one poslaničke grupe koje su bile na jedinstvenoj izbornoj listi Aleksandar Vučić, Srbija pobeduje - rekao je Martinović u izjavi Tanjugu.

Martinović je podsetio da je Vučić na predsedničkim izborima dobio skoro 56 odsto glasova, tako da je reč o principijelnom stavu:

- Onaj ko ne bude glasao ili onaj ko se izjašnjava protiv Ane Brnabić kao kandidata za predsednika vlade, on se u stvari izjašnjava protiv Aleksandra Vučića. SNS ne želi da dopusti da je bilo ko ucenjuje, niti želimo da dopustimo političku situaciju da od bilo koga zavisimo - rekao je Martinović.

On je poručio drugim političkim strankama da dobro razmisle da li će glasati za izbor te vlade, navodeći da je onaj ko ne glasa, prema njegovim mišljenju, sam sebe isključio iz koalicije sa SNS.

- Jedan od najvažnijih događaja u političkom životu svake zemlje je izbor vlade. Onaj ko ne glasa za to, ma koliko da mu se ne dopadala određena personalna rešenja, u stvari ima problem sa politikom koju ta vlada namerava da vodi, a onaj ko je protiv politike vlade za koju se mi zalažemo teško da može da ostane ostane naš politički saveznik - rekao je on.

Na pitanje da li stav JS Dragana Markovića Palme, koja je najavila da neće glasati za Anu Brnabić znači odlazak te stranke u opoziciju, Martinović je rekao da je sa tačke gledišta elementarne političke logike “nelogično da ne glasate za izbor vlade, a da budete deo vladajuće koalicije”.

Martinović je rekao da je upoznat sa tim da je SPS zauzeo stav da podrži izbor Ane Brnabić, ali i dodao:

- Ono čime se mi trenutno bavimo u SNS i ono što je važno za nas, za stabilnost parlamenta i za stabilnost cele države, jeste pitanje da li izborna lista ''Aleksandar Vučić - Srbija pobeduje'' može sama, bez bilo čije pomoći, da obezbedi većinu za izbor nove vlade - rekao je on.

Martinović je dodao da poštuje autonomiju svake poslaničke grupe, političke stranke i političkog lidera, ali, s druge strane, to, kaže, podrazumeva i odgovornost za poteze koje će u narednom periodu da povuku.

Šef poslanika SNS je ocenio da je sastanak u sedištu stranke bio sadržajan, da su se čula brojna mišljenja, ali da je ono što je bitno to da je svaki narodni poslanik iz poslaničke grupe SNS mogao da iznese svoje mišljenje u vezi sa izborom vlade.

- Poslanici su izneli u diskusiji različita shvatanja i viđenja političke situacije, izneli mišljenja o budućoj predsednici vlade, ali ono što je suština to je da je posle sadržajne diskusuje donet zaključak da će poslanička grupa SNS potpuno jedinstveno, jednoglasno, punim srcem glasati za izbor Ane Brnabić i njenog kabineta, jer smatramo da je to u najboljem interesu Srbije - rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, izbor Ane Brnabić će omogućiti nastavak pozitivnih, pre svega ekonomskih i finansijskih, trendova i da će omogućiti bolji život građanima Srbije u narednom periodu.

Martinović je rekao da veruje da će za izbor Ane Brnabić biti ubedljiva parlamentarna većina i da će u subotu početi sednica skupštine na kojoj će se razmatrati izmene Zakona o ministarstvima, zatim u ponedeljak nakon rasprave o amandmanima o tome glasati, da bi u sredu i četvrtak na dnevnom redu bio izbor vlade.

- Tako da bi nova Vlada Srbije mogla da položi zakletvu već u četvrtak. To znači da će Srbija, ako sve bude išlo po planu, dobiti vladu u roku koje je definisan Ustavom - zaključio je Martinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vasko

pre 6 godina

Odlicno, raspisite nove izbore i oformite Vladu nakon toga. Tako se to radi u demokratskim drzavama a ne ucenama.

goran

pre 6 godina

Ja predlazem da pronadjemo neki nacin da Vucic objedini obadve funkcije neverujem da neko moze da radi tako dobro kao on i da poboljsa zivot gradjanima srbije molim vas poslusajte ovo a sve ove iz stranke koji su protiv njega da istera koje protiv njega taj je protiv srbije!!1 vucic vucic

Sloba

pre 6 godina

To je logično da ako neko ne želi da podrži novu Vladu da ne učestvuje u istoj na dve stolice ne može da se sedi.

Nikola Savic

pre 6 godina

Ma zna se da su svi usli u parlament na ime Vucica, tako da sad psssst.

Ilija

pre 6 godina

Iskreno mislim da je u pravu,kako da budete deo većine a ne podržavata premijera svoje vlade, za koga ste glasali da bude u međuvremenu ministar.

mili

pre 6 godina

Hocemo izbore da jos jednom pokazemo zutima da smo jedinstveni i da nemogu da nas posvadjaju! Vucic je srbija i svi koji su protiv njega su protiv napredka zemlje dajte izbore da pobedimo jos jednom jos ubedljivije po cetvrti put u novijoj istoriji zaredom!!!

Daca

pre 6 godina

Ne treba ni da bude u koaliciji ako ne podrzava odluke vodece stranke.

Boban

pre 6 godina

Palma je svoj stav mogao na organima stranke da iznese ali ne ovako javno ako si deo vladajuće koalicije treba da podržiš ovaj izbor jer je to dobar izbor i očekujem da ga izbace iz vlasti.

Milan

pre 6 godina

Martinovic je potpuno u pravu.Dacicev lobi mora da poklekne.

Dragan

pre 6 godina

U potpunosti se slažem sa Martinovićem i čovek je u pravu.

Voja

pre 6 godina

Svako ko je protiv i ko rusi jedinstvo treba da bude odstranjen

mijat

pre 6 godina

Ko ne podrzava Vucica u njegovim odlukama taj je opozicija.Tako ce da se desi i kada budu sledece vazne odluke tajko da treba odma seci

dasa

pre 6 godina

Sada ce da se vidi ko je 'vjera a ko je nevjera" ,ako su bili uz Vucica kada su se delili resori a sada okrenu ledja takvi ni ne trebaju

Mikica

pre 6 godina

Imace Ana sigurno dovoljnu podrsku, a koalicioni partneri koji su protiv te odluke trebalo bi da se zapitaju zasto su uopste tu!

aca

pre 6 godina

Sad je prilika da se vidi ko je zaista prijatelj SNS.

Duki

pre 6 godina

Sasvim jasno i precizno receno...logicno je sve sto je Martinovic rekao

Tanja

pre 6 godina

Svi su oni tu zahvaljujuci Vucicu, bolje bi im bilo da oni razmisle o tome

izbor

pre 6 godina

Izbor Vlade je temeljni zajednički poduhvat i ko tada istupi, čini verolomstvo i izdaju osnovnih zajedničkih interesa. Posledice toga su očigledne.

kiki

pre 6 godina

Ko ne glasa ne samo da je protov Vucica nego je i protiv Srbije .

Tijana

pre 6 godina

Svako moze imati svoj stav, svoje misljenje ali ne i to da idu protiv politike koja nam omogucava sigurnu i bolju buducnost!

nik

pre 6 godina

Bez obzira sta kaze ustav da mandatar mora da obezbedi vecinu, vucic mora kao predsednik da sam odluci ko ce da bude premijer jer u ovoj zemlji zavisimo od njegovog rada i njegove pameti. Ustav je ipak samo zakon i nemora da ga se drzimo kao pijani plota mora da razmislja o buducnosti srbije!

Mire

pre 6 godina

Sve stranke koje su bile na listi na kojoj je nosilac bio Vučić trebalo bi da podrže njegov predlog jer nijedna sigurno ne bi prešla ni cenzus, tako da izglasavanje novog premijera je najmanje što mogu da urade.

Ivana

pre 6 godina

Martinovicu je svaka na mestu i svi treba da shvate da nema mesta sujeti i licnim interesu kada je u pitanju Srbija i buducnost njenih gradjana.

Viktor

pre 6 godina

Ko od vladajće većine ne podrži Anu Brnabić, neka odmah kupi prnje i ide u opoziciju.

Bane

pre 6 godina

Svi moramo pokazati jedinstvo kako bi Srbija mogla nesmetano da sprovodi zapocene reforme a za to je potrebna i stabilna vlast. Tako da razumem Martinovica i podrzavam ga u tome.

Nikolina

pre 6 godina

Martinovic je u pravu oni koji ne podrzavaju nije im mesto u vlasti.

boki

pre 6 godina

To bi trebali i sami da znaju ali treba ih podsetiti kako da se ponašaju.

ZNastasic1

pre 6 godina

Apsolutno ispravno i jedino moguće rešenje u tom slučaju.

bi yu

pre 6 godina

Nije sad vreme za rasipanje vremena,ima pametnijeg posla.

Nikola

pre 6 godina

Martinovic je sve dobro rekao, delim njegovo misljenje, po cenu izbora treba istrajati sa ovakvim stavovima !

Gavra

pre 6 godina

Sada se pokazalo koliko su neki iskrena koalicija, cim oni preispituju ispravnost Vuciceve odluke ili jos gore koriste situaciju radi politicke trgovine oni su losi ljudi , treba kako Martinovic kaze, ili ste sa nama ili protiv nas, nema trece !

Vrscanka

pre 6 godina

Svako ko ne zeli da podrzi odluku SNS i ne treba da bude u koaliciji.

Kovač

pre 6 godina

Podrška Ani znači podršku predsednikovom predlogu i podršku politici koju forsira zadnjih par godina.

Ilija

pre 6 godina

Da li ce Ana da pocne da radi u crkvi i li u vladi? Pa sta ako je homoseksualka, da li je to njen prvatan zivot? zasto svi gledaju njen izbor partnera? Muskarci mogu da se svalerisu na svakom cosku a ona ne sme da ima devojku? Dajte ne napadajte devjku vise iz sujete nego podrzzite sposobnog ne partijskog kandidata.

Goran

pre 6 godina

Devojka je jako spsobna i puno je radila u zivotu. Procitajte njenu biografiju, zabravite da je ona gay i recite da li zasluzuje da bude premijer ili ne

praj

pre 6 godina

TKo ne glasa, taj je samo sebičan, a Srbija ga ne interesuje.

kADET

pre 6 godina

I zakletva kaže: " ...u interesu Srbije i njenih građana..."

Maca

pre 6 godina

Anu Brnabić treba posmatrati kroz prizmu sktručnosti, a ne seksualnog opredeljenja.

Milan

pre 6 godina

Jednostavno objasnjenje Martinovica, a ne zna odgovor ne treba da bude u vladi.

Dejan

pre 6 godina

Martinovic je lepo objasnio, ko ne razume, nece sutra znati ni raditi u vladi.

nemanja

pre 6 godina

Svi poslaniici vladajuce koalicije treba da stanu , iza predloga predsednika Srbije Aleksandra Vucica , jel zahvaljujuci njegovom radu nasa zemlja se nalazi na sigurnom i pravom putu ,Njegove mudre odluke daju rezultat..

Beka

pre 6 godina

Palma se godinama slepa uz nekog i zahvaljujuci tome je u vladi, sada je krajnje vreme da se taj covek, ako ne podrzi Vucicev prelog izbaci iz nje! Zavrsice tamo negde, kao "samouvereni" Velja Ilic!

Nexi

pre 6 godina

Ana ce svakako biti premijer, jer osim poslanika ima i podrsku gradjana.

Goran

pre 6 godina

Palmina ograničenost će ga isključiti iz vladajuće koalicije. Žao nam je Palma, ali nećeš moći da nastaviš put dalje sa pobednicima.

Tamara

pre 6 godina

Ko ne glasa za Anu, definitivno nema interes da Srbija napreduje.

Dajana

pre 6 godina

Steta je i neodgovorno ne dati sansu takvom strucnjaku kao sto je Brnabiceva.

perica10

pre 6 godina

Uvek je tako, ko glasa protiv predloga pozicije mora u opoziciju.

Filip

pre 6 godina

Vazno je da se podrzi predlog novog predsednika.

Bilja

pre 6 godina

Anu je Vucic predlozio za premijera ko ne glasa za nju znaci ne glasa ni za Vucica.

Nenad

pre 6 godina

Paslma bi svakako trebao da da glasa za Anu jer je ona sposobna za sve i moze mnogo pomoci našoj zemlji.To treba svima da bude u fokusu a ne predrasude.

Seron stoun

pre 6 godina

Ocekujem da ce sve stranke koje cine vladajucu vecinu glasati za Anu Brnabic da bude novi premijer.

BlueMoon95

pre 6 godina

Verujem da postoji dovoljno političke mudrosti da se zna za koga treba glasati da bi bio obezbeđen kontinuitet uspešne politike

Ron Jeremy

pre 6 godina

Значи, ко гласа ПРОТИВ у складу са сопственим ставовима и уверењима, биће аутоматски а демократски, најурен из странке и коалације ?! Шта ако неко из тзв. опозиције, гласа ЗА - да ли он аутоматски постаје део владајуће већине ?

Verica

pre 6 godina

Od Palme se nije ni ocekivalo nista pozitivno.

Hedona

pre 6 godina

SNS će svakako podržati Anu Brnabić.Ana će imati većinu u Skupštini.

MILOSAV

pre 6 godina

Dragan Markovic Palma ukoliko kao koalicioni partner vlasti ne promeni svoj stav i licno misljenje, ako ne postuje Aleksandra Vucic odluku onda nema nista da trazi u vlasti je sasvim logicno i posteno, neka ide u opoziciju.

Ivana S

pre 6 godina

Pa ovo je sasvim logicno. Sta ocekivati u buducnosti od ljudi koji ne podrze ovakvu krucijalnu stvar, samo jos vece ucene i vece izdaje.

Milijana

pre 6 godina

Po mom misljenju bi ponovni parlamentarni izbori bili pucanj Srbiji u nogu, jer bi SNS opet pobedio ubedljivo, mozda i ubedljivije nego na proslim izborima, a sve bi stalo do izbora nove vlade koja bi opet bila identicna kao sadasnji Vucicev predlog.

Kaja

pre 6 godina

Vučić sigurno ima dobre razloge zašto je odabrao Anu Brnabić, pre svega se ona preporučila požrtvovanim radom i rezultatima.

Branko

pre 6 godina

Ko je danas protiv njenog izbora sutra ce biti protiv neceg drugog i tu vise nema saradnje.

Pinki

pre 6 godina

Treba ih sve izabciti iz vlasti, ko ne bude glasao.

turin

pre 6 godina

Zajedno kao koalicija su pobedili, tako treba da i biraju vladu

jicoš

pre 6 godina

Da li su mu odrešne ruke za novog mandatara, sada kada je neko ko im se nije svideo, sada kukaju, ne može to tako

Slavoljub

pre 6 godina

Tako i treba. Samo ostro. Ne moze se ici protiv Vucica. Vucic sve odluke donosi u interesu naroda.

vukota

pre 6 godina

Za građane Srbije najvažnije je da se nastave započete reforme u društvu.

Zoran

pre 6 godina

Interes Srbije i njenih gradjana i naroda je preci i prioritetniji od interesa stranacko - politickih pojedinaca !

Maja

pre 6 godina

Mislim da svako ko ne podrži odluke sns ne treba da bude u vladajućoj koaliciji.

Nemanja

pre 6 godina

Ana je zasluzila da bude premijer, pokazala je to puno puta svojim radom,puna podrska od nas gradjana

tibor

pre 6 godina

Ja isto tako verujem da Ana neće razočarati. Pokazala se kao jako vredna. Mislim da će joj uloga premijera odlično stajati.

paramonte

pre 6 godina

Ko ne zeli da saradjuje nema sta da trazi u novoj vladi.

paramonte

pre 6 godina

Ko ne glasa za Anu,taj je protiv buducnosti Srbije i nema sta da trazi u vladajucoj koaliciji.

Stanko

pre 6 godina

Martinović je sto posto u pravu , ko podržava Vučića taj mora podržati i Anu za premijera.Ko to neće da uradi neka ode sam iz Vlade Srbije.

Joca

pre 6 godina

Samo jedistvo može da donese progres Srbiji. Koje protiv Ane taj je protiv Srbije.

Dragana

pre 6 godina

Ana treba da ima kompletnu podršku cele vladajuće koalicije .

makana

pre 6 godina

Bez obzira na sve, moje misljenje je da ce vecina glasati i da nece biti izbora.

Vesna

pre 6 godina

Za protivnike nove vlade nema mesta u koaliciji, ako su protiv onda su klasične izdajice

simona

pre 6 godina

Pa realno to to znaci.Ko ne podrzi Anu ne podrzava ni predsednika pa ni svoju drzavu.

Danilo

pre 6 godina

Lepo je rekao, ko ne podrzava Vuciceve odluke neka promeni stranku.

boki

pre 6 godina

Izbor premijera i formiranje Vlade vode ka bržem sređivanju situacije i nema više gubljenja vremena na to.Onaj ko je u koaliciji sa SNS-om treba da ide tim putem.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija