• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/politika

19.06.2017

23:59

BLIŽI SE INAUGURACIJA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Pripreme pri kraju,dolaze predsednici,premijeri,ministri...

Politika

BLIŽI SE INAUGURACIJA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Pripreme pri kraju,dolaze predsednici,premijeri,ministri...

Podeli vest

Pripreme za inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Palati Srbija se privode kraju, ali se još drže u potpunoj tajnosti, piše "Politika" koja navodi i da je dolazak na svečanost do sada potvdio veliki broj predsednika, premijera, izaslanika i ministara

Tako će među gostima biti predsednici iz zemalja regiona - Crne Gore, Hrvatske i Makedonije, Filip Vujanović, Kolinda Grabar-Kitarović i Ðorđe Ivanov, kao i potpredsednica Bugarske Ilijana Jotova.

SVEČANA INAUGURACIJA PREDSEDNIKA SRBIJE 23. JUNA! U Beograd dolaze Kern, Orban, Kolinda, Vujanović...

Iako formalno nemaju status predsednika, prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed i sin kralja Bahreina, šeik Al-Kalifa tako se tretiraju, kažu za "Politiku" u Ministarstvu spoljnih poslova.
Twitter


U MSP je stigla i potvrda mađarskog premijera Viktora Orbana da dolazi 23. juna u Beograd. Biću tu i njegov austrijski kolega Kristijan Kern i prvi čovek Vlade Gabona Emanuel Isoze Ngonde.

VUČIĆEVA INAUGURACIJA U ZNAKU SRPSKE TRADICIJE: Više od 5.000 zvanica uveličaće svečanost u Palati Srbije!

Moskva šalje potpredsednika Vlade Dmitrija Rogozina koji se, kako sam kaže, u Beogradu oseća kao kod kuće. Biće tu i predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Iz Brisela je stigla potvrda da će ovoj proslavi prisustvovati komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han.

Tanjug

U ime Nemačke Vučiću će čestitati specijalni izaslanik Angele Merkel, bivši kancelar te zemlje Gerhard Šreder.

Na jednom mestu u petak će se naći i izaslanici dva suprotstavljena vojna tabora - ODKB i NATO, konastatuje list, navodeći da će predstavnik ODKB biti Jurij Hačaturov, generalni sekretar organizacije.

Promo



Iz NATO dolazi takođe visokopozicionirana Rouz Gotemiler, Amerikanka koja je od prošle godine na mestu prvog zamenika generalnog sekretara Alijanse.

Osim ovih najviših zvaničnika, stigle su i potvrde o dolasku velikog broja ministara.

Međutim, dve velike sile - SAD i Velika Britanija, kažu u MSP, za sada nisu poslale obaveštenja, odnosno potvrde koga šalju na proslavu inauguracije.

Beta

U Londonu su okupiraniu svojim problemima, učestalim terorističkim napadima, pa je, kažu sagovornici "Politike", donekle i logično što još nije stiglo obaveštenje o njihovom izaslaniku.

Konačan spisak zvanica biće, kažu u MSP, gotov sutra.

Kako se nezavnično saznaje, svečanost u Palati Srbija biće putovanje kroz srpsku istoriju, podsećanje na ono najznačjanije po cemu je Srbija zadužila svet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20