• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2017

11:42

HRVATI PUNI MRŽNJE! DVE DECENIJE POSLE RATA, SRBI I DALJE BEZ PRAVA: Linta upozorava na katastrofalan položaj Krajišnika u "lijepoj njihovoj"!

Politika

HRVATI PUNI MRŽNJE! DVE DECENIJE POSLE RATA, SRBI I DALJE BEZ PRAVA: Linta upozorava na katastrofalan položaj Krajišnika u "lijepoj njihovoj"!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podseća danas, povodom Svetskog dana izbeglica, da 22 godine od završetka rata u Hrvatskoj i BiH i 18 godina od završetka rata na Kosovu i Metohiji stotine hiljada proteranih Srba i drugih oštećenih građana i dalje ne mogu da ostvare svoja imovinska, stečena i brojna druga prava
Tanjug

- Vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Prištini vode politiku cementiranja etničkog čišćenja Srba i nizom zakona legalizuju otimačinu srpske javne i privatne imovine. Preostali Srbi u Hrvatskoj, Federaciji BiH i na području lažne države Kosovo su građani drugog reda jer su njihova ljudska prava svakodnevno krše -  piše u saopštenju.

Linta ocenjuje da su pravosuđa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini etnički motivisana s ciljem da se sudi samo Srbima, bez obzira da li su ili nisu počinili zločine, a da se oslobode krivične odgovornosti zločinci iz reda hrvatskog, bošnjačkog i albanskog naroda.

"OLUJA 2"! PENZIONERIMA IZ KRAJINE HRVATI I EU OTELI MILIJARDU EVRA: Brisel i Zagreb se ponašaju gore od Hitlera, Beograd ovo ne sme da dozvoli!

Linta poziva Ujedinjene nacije, Evropsku uniju, Savet Evrope, OSCE, SAD i Nemačku da zahtevaju od vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Prištini da konačno počnu primenjivati Aneks G Bečkog sporazuma o sukcesiji koji štiti imovinska i stečena prava građana sa područja bivše Jugoslavije koja su imali na dan 31.12.1990. godine.

Takođe, da prestanu sa politikom dvostrukih standarda u suđenjima za ratne zločine, da se sve žrtve ratnih zločina, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, poštuju i uvažavaju na jednak način, da se konačno reši pitanje nestalih, da se sankcioniše govor mržnje i da se pokrene ekonomski razvoj povratničkih krajeva, piše u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ANTE BAN

pre 6 godina

Naše istočne komšije bi- po običaju- i pare i jare! Gospodo; Krajišnici su ustali protiv hrvatske republike- danas države, blokirali puteve, prognali Hrvate iz bivših UNPA-zona, a sada imaju obraza tražiti penzije za vrijeme njihove hajdučije! Neće da može- komšije! Za taj period penzije vam je isplatila Srbija, a mi nismo krivi što su tamošnje penzije manje! Jer- ne postoji zakonski, pravni, etički, ni bilo kakav drugi osnov da se istovremeno dobivaju 2 penzije! Ovo zna i taj Linta, ali se pravi TOŠO! Prosto ko pasulj; zar ne!

Vlada

pre 6 godina

Bog Ante. Krajina je ustala da brani sebe od takvih kao sto si ti. Jugo ludilo uz pomoc zapadne propagande najvise se obilo Srbima o glavu. Ako te to cini sretnim, uzivaj dalje i zivi u totalnoj zabludi danasnjice. Pokoljenja budu videla sta ste uradili i dali je to ok. Lijepi pozdrav iz lijepe vase? nase? videce se cije?

ANTE BAN

pre 6 godina

Takovi kao ti su i uzrokovali rat!Ali- pritom zaboravljaš da ste do Oluje istjerali u BiH 600.000 Nesrba! Medjutim, vas tudje žrtve ne zanimaju! Zato je Tudjman super rekao prvoga dana akcije OLUJA; "Neka im je sretan put", a meni danas još draže što sam glasao za HDZ i Tudjmana, kada čitam takove komentare!

Vlada

pre 6 godina

Cini mi se da ti je spektrum inteligencije neogranicen. Normalo u negativnom pravcu. Glasaj za koga hoces tebi licno nema pomoci. Jadna su ti pokoljenja. Uzivace u nasledjenoj gluposti.

dule

pre 6 godina

Gospodine idite na vaše portale a ne šetajte po našim ( ima vas i na kurirovom, blicovom,novostima). Da bude jasno niko ne traži dve penzije nego samo onaj deo koji je zarađen u SR Hrvatskoj. Bivši naši državljani a sada vaši ostvaruju penziju i u Srbiji i u Hrvatskoj ali srazmerni deo. Vaša NDH je Srbima uskratila pravo na deo penzije za staž ostvaren u toj nazovi je državi.

Cajac

pre 6 godina

Koje SR Hrvatske??? Nisu oni živeli u nikakvoj Hrvatskoj nego u "SAO Krajini",pa neka im Vlada SAO Krajine isplati te penzije!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Усташе су најнижи слој Лумпенпролетаријата, који служе реакционарном капиталу за који су спремни да кољу и убијају : ПРОЛЕТАРИЈАТ и сиротињу, из које и сами потичу, јер: острашћени хрватским национализмом и католичким шовинизмом, (Фашизмом!) апсолутно - немају класну свест...! То је најнижи слој друштва у Хрватској, - такорећи једна духовна "сиротиња", која без класне свести служи Хрватској Буржоазији за коју кољу и убијају српску децу и сиротињу... и Пљачкају имовину...!! Од животиња се разликују само по томе, што их нема у ... - Бремовој Енциклопедији...!

pozdrav iz zg

pre 6 godina

koliko ja vidim, oko 300.000 Srba živi u RH većina od njih živi čisto fino, nekima i danas smeta šahovnica i latinica, oni su nesretni oni najnesretniji su otišli u Srbiju i ne žele se vratiti njihova volja

Pero

pre 6 godina

Onaj koji nije počinio zločine taj se vratio i ima sva prava u republici Hrvatskoj. A zločinci se ne misle vratiti jer znaju da će dobiti sva zatvorska prava.

vlada

pre 6 godina

..... vas je Bog, biološki i mentalno, potpuno "zanemario"! Dao vam je ljudski oblik, a uzeo sve - što čini čoveka! Zato ste kao "nakot" i arhivirani pod - "ustaše", jer i za patologe, teško da vas svrstaju u ljudski rod!

BorisDe

pre 6 godina

Slušajte glupe hrvatine i ustasluci: Kako moze da bude Srb agresor sam na sebe, kad je Juga raspala on se nalazio vekovima na tom istom prostoru i to bas tamo gde i vi (na teritoriji moderne Hrvatske). Sta znaci on je sa puskom napadao svoju kucu? Idiotine glupe. Agresori su oni sto oteraju ljude sa svojih vecnih ognjista! A to su Hrvati proterali 300.000+ Srba vani etnickim ciscenjem. Logika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija