• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

21.06.2017

11:15

(VIDEO) VULIN NA PINKU: Kurir hoće kontramiting i krvave glave na dan kad u Beograd dolazi ceo svet!

Politika

(VIDEO) VULIN NA PINKU: Kurir hoće kontramiting i krvave glave na dan kad u Beograd dolazi ceo svet!

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uveren je da vanrednih izbora neće biti, da će Ana Brnabić biti izabrana za premijera , te da je najbitnije, ako kaže, da nova vlada sledi politiku vlade dok je premijer bio Aleksandr Vučić.

- Ne mislimo mi da je gospođa Brnabić najbolji kandidat, ne mislimo da je jedini kandidat, ima dobrih, izuzetnih kandidata u SNS, u našoj koaliciji, ali predsednik SNS i predsednik Republike, čovek koji ima 55 odsto podrške među biračima, odlučio je da to bude ona - rekao je Vulin za Pink.

On je dodao da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore navodeći da postoji većina i da će vlada biti izabrana u zakonskom roku. Ne vidi, kaže, nijedan razlog da se o tome više razgovara. Smatra da bi nova vlada trebalo da bude fokusirana na probleme građana i rast životnog standarda, odnosno povećanje penzija i plata u javnom sektoru.

Vulin je naglasio da Brnabić ima podršku njegovog Pokreta socijalista jer će nastaviti sa Vučićevim politikom i dodao da vođenje države nije personalno pitanje, već političko i strateško pitanje.

- Da li će se nastaviti politika neutralnosti, da li će se nastaviti politika ne uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, politika odličnih odnosa sa Briselom, Vašingtonom, Pekingom, politika štedenje, ali štednje u kojoj sve što zaradimo, čim imamo više, odmah osete prvo naši penzioneri, pa zaposleni u javnom sektoru, pa se poveća mininalna cena rada.. Dakle, da li će se politika Aleksandra Vučića nastaviti - hoće, ona ima našu podršku - rekao je Vulin.

On je ponovio da ako bilo koji poslanik ili politička partija glasa protiv Vučićevog predloga "on se ispisuje iz vladajuće koalicije".

Vulin je naglasio da se sve znalo o Brnabić još kada je birana za ministra dodajući da ne vidi šta se to promenilo, pa sad ne može da se glasa.

Govoreći o najavi lidera Jedinstevene Srbije Dragana Markovića Palme da njegovi poslanici neće glasati za izbor Brnabić, Vulin je poručio Markoviću i njegovoj stranci da "dobro razmisle" da li žele da budu uz politiku koja je dobila najveće poverenje među građanima Srbije, koja donosi rezultate i da li žele da budu uz predsednika Vučića ili "misle da jedno ili dva politička stava ne treba da budu deo te koalicije".

- To potpuno njihovo legitimno pravo u politici, da poštuju svačiji stav, ali isto tako iz tog stava proizlaze određene posledice - upozorio je Vulin.

Vulin je naglasio da očekuje da će sednica Skupštine Srbije biti održana u subutu, te da će rasprava biti poštena i dobra.

On se osvrnuo i na kampanju koju Kurir već 21 dan vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ukazavši da je Dragan Đilas izdržao pet dana pa je "počeo da cvili". 

- Dozvoljeno je mrzeti Vučića. To je dokaz demokratije. Ukoliko odgovori neko ko je njemu blizak, sa njim se treba obračunati - ukazao je Vulin.

Kako je dodao, idejom o kontramitingu na dan inauguracije pokazujemo jednu dozu kukavičluka i prezira prema svojoj zemlji.  

- Zašto Kurir i neke stranke sad hoće i na dan inauguracije da prave kontramiting. Tu će biti ceo svet, svi koji nešto znače, a mi treba tu sliku da zamenimo slikom još par krvavih glava i da izgleda kao da smo se sukobili - rekao je Vulin. 

Ministar je postavio pitanje o kakvom se raspolućenom društvu u Srbiji govori kada je Vučić dobio 56 odsto.

- Tom logikom bi u Francuskoj već bio građanski rat - zaključio je Vulin, ocenivši da su napadi na Vučića političko pitanje. 

- Nije demokratija da nekoga pljujete 20 dana. Ne mogu da pristanem na to da se na to ćuti i da drugi ćute - rekao je Vulin, ukazavši da se u zemlja u okruženju ne može naći ni jednan funkcioner koji trpi ono što trpi Vučić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 6 godina

Kurir poziva na nemire i snazno pokusva da destabilizuje drzavu, koliko vidim njegove namere nisu A.V unistenje celokupnog drzavnog poretka.

Sasa

pre 6 godina

Sramno ponasanje jedne novinske kuce. Umesto da to bude dogadjaj za pamcenje koji bi velicao demokratiju i koji pokazuje da svako ima pravo da bira i bude biran, oni zele da naprave ratno stanje

Sladjana

pre 6 godina

Strasno je da se organizuju neredi i ugrozava ljudima bezbednost za malo politickih poena.

nada

pre 6 godina

To sto Vucic trpi - trpi zbog svog naroda koje mu je ukazalo poverenje a ne zato sto se boji Kurira koji zeli da ga satanizuje !!!!!!!!!!! Ima vremena i za Rodica sa kojim ce se drzava i nadlezni organi obracunati kada za to dodje red ! Sto se nereda tice mogu da racunaju propalo jer se to nece dogoditi i sprecice se bilo kakav incident !!!!!!!!!!!!!!

Zoran

pre 6 godina

Nista se ne menja Ana Brnabic treba da bude premijer i da ostali joj daju podrsku, jer je pre svega sposobna da nastavi zapoceto.

Lazni bot

pre 6 godina

Covek komedija,strasno je ko se sve bavi politikom ali jos strasnije sto je na vlasti.

ako sam dobro shvatio

pre 6 godina

svako ima pravo na svoj stav. ali, ako je stav u suprotnosti sa ispravnim stavom, slede posledice

Bata

pre 6 godina

Beograd će na dan inauguracije biti ponosan i blistav. Ne smemo dozvoliti bilo kakve ispade.

Mara

pre 6 godina

Tako to bude kad ova zemlja funkcionise na demokratiji kojoj intelektualna zuta olos elita nije dorasla.Tu su se skupili i kurta i murta,razno razni kriminalci,tajkuni,uterivaci,utajivaci dileri,narkomani,alhosi i sva olos Srbije koja je sama sebe proglasila za elitu a posten i castan narod,za gradjane drugog reda.Ma njima treba Goli otok i zatvor da bi se doveli u red.Sta radi nase sudstvo,da ne pripadaju mozda i oni toj zutoj bandi,ako je tako onda ostaje da se narod digne protiv svih njih i da ih sredi onako kako zasluzuju.\n

Nemanja

pre 6 godina

Otpor legalno izabranoj vlasti se ne sme sprovoditi na ovaj način.

MajaD

pre 6 godina

Nije lepo drugome upropastit slavljesamo zato sto nismo istomisljenici...ima dana kad se mogu odrzavati mitinzi,nema potrebe da se pravi haos kad Beograd prima toliko puno gostiju

Borivoje Turanjanin

pre 6 godina

Koliko Vučić trpi ove pritiske koje stižu iz Kurira samo pokazuje njegovu veličinu u svakom pogledu, jer je svestan da mu ne mogu nauditi

Riki

pre 6 godina

Iako nemam neko mišljenje o Vulinu, potpuno se slažem sa svim što je izneo. I oko Palme i oko kontramitinga...

Ivan

pre 6 godina

Svaka destabilizacija Srbije dolazi od opozicije i Rodica

jagoda

pre 6 godina

Salju ruznu sliku Srbije u svet. Protestima nista ne postizu, sem sto se brukaju.

Toza

pre 6 godina

Opozicija i Kurir namerno hoće da prave nerede da bi Srbiju predstavili u lošem svetlu

Mira

pre 6 godina

Ne iznenadjuje me nista od Rodica, pa on se trudi da ukalja obraz Srbije kad god je u mogucnosti

Uros

pre 6 godina

Umesto da se trude da posalju lepu sliku Srbije u svet, oni razmisljaju o tome kako da pokazu ono najgore sto Srbija ima, a to je Rodic sa Kurirom

viktoar

pre 6 godina

I opet cemo poslati ruzni sliku u svet...steta,jer smo upravo popravili nas imidz u tom svetu.

jelena

pre 6 godina

Kontramitingaši imaju samo za cilj da izazovu nerede i na taj način pokušaju da destabilizuju državu.

milos

pre 6 godina

Dan inauguracije je velika svečanost. Dolaskom velikih svetskih državnika se iskazuje poštovanje prema državi a Kurir svoji m tekstovima podstiče narod na meire. SRAMOTA!!!

Hamza Šaljić

pre 6 godina

Ovo je potvrda koliko dobro opozicija želi Srbiji i njenim građanima. Znaju da će taj dan veliki broj građane će doći da pozdrave Aleksandra Vučića a oni prave kontramiting .Pa naravno da će biti razbijenih glava.

Fiko Halimić

pre 6 godina

Kada dođe do nereda opet će da optužuju Vučića.

marko

pre 6 godina

Pa Vulin je u pravu Palma je glasao za Brnabicku kad je bila nministar ... Mislim da se ovde radi o jednoj vrsti ucene da i palma izboksuje neko ministarstvo sto je jedan vrlo bezobrazan potez ...

Sanja

pre 6 godina

Prilika da se uhapsi Rodic i te reketaske novine ugase.

Milan

pre 6 godina

Opozicija je krenula putem koji sigurno pokazuje da im je stalo samo do sukoba,

Alhemičar

pre 6 godina

Gazda Kurira na svaki način želi da skrene pažnju sa neplaćanja poreza ali neće mu uspeti..

Dejan

pre 6 godina

Zasto ovi kontramitingasi misle da ce im se dozvoliti divljanje?

Aca

pre 6 godina

To se neće desiti jer je Srbija stabilna i jaka i neće dozvoliti nasilje na takav lep dan.

Ljubisa

pre 6 godina

Pa neka pokusaju. I ovako ce odgovarati za neplacanje poreza i sve ostale kriminalne radnje.

Tamara

pre 6 godina

Vecu nebulozu od tzv kontra miitinga nisam cula... Covek je izabran za predsednika od strane 55% biraca... Sta nije jasno?

Tamara

pre 6 godina

Doci ce skupina dokonih alkoholicara, narkomana i kriminalaca...

Dejan Tomovic

pre 6 godina

Rodic cini sve da destabilizje Srbiju. Nadam se da mu pakleni plan nece uspeti.

Suzana

pre 6 godina

Ne treba trositi reci na njih, ne zasluzuju toliku paznju. U petak ce biti jedan lep i bitan dogadjaj i to je ono o cemu treba da se prica, a protivnici nek kontramitinguju koliko god zele, nista drugo ni ne znaju!

Zabiti

pre 6 godina

Mržnja Kurira i njegovih sledbenika prema Vučiću je neopisiva i to je znak koliko su bedni i koliko mrze svoju zemlju.

Mladen

pre 6 godina

Svako je imao pravo na izborima da iskaze svoje misljenje i volju, narod je bio jasan i prema tome ne shvatam ovakve ispade opozicije koja gura svoje placenike da prave nerede.

Bojan

pre 6 godina

Ovo je za svaku osudu, ali nije narod kriv vec opozicija koja je organizator ovakvih protesta na kojima se samo stvara nered. Uhapsiti one koji su odgovorni, a ne samo one koji su pocinioci.

mirjana

pre 6 godina

Samo znam jedno;Ako gej bude izabran za tako odgovorno mesto u Srbiji mi smo ga ufitiljili sa Rusijom i ruskom diplomatijom.

Sargon

pre 6 godina

Svoje pravo lice Kurir je otkrio odavno, svoju retrogradnu politiku nece realizovati.

Vera

pre 6 godina

Od toga sta oni prizeljkuju nece biti nista jer je to grupica ljudi koja ne zna sta hoce.

Ceca

pre 6 godina

Ne treba ih sprecavati jer ih ima par ostrascenih i ne pridavati tome nikakvu paznju.

petar

pre 6 godina

Previse su jadni ti ljudi koji i ono sto je ostalo lepo zele da uniste!

mila

pre 6 godina

Strasno sta prizeljkuje Kurir! Poziv na krvoprolice!

Filip

pre 6 godina

Demokrate nastavljaju da izazivaju haos,da prizeljkuju razbijene glave ali gradjani ce sacuvati mir.

Maja

pre 6 godina

Da se taj Rodic malo privede na informativni razgovor,nije lose.

filip

pre 6 godina

Pa taj Rodic misli da je jaci od cele Srbije!!? Mora se smiriti na neki nacin

Nikola

pre 6 godina

Verujem da je drzava danas dovoljno jaka da se suprodstavi mafiji, reketasima i tajkunima, sa njima iza brave i resili ste sav problem !!

kometa

pre 6 godina

Ana ce biti dostojan zamenik Vucica na mestu premijera

kifla

pre 6 godina

Svakako ce se nastaviti dobra politika koju je zapoceo Vucic

Graje

pre 6 godina

Strašno da je opozicija ovoliko blati Srbiju, umesto da ode lepa slika u svet Srbiju mediji ismejavati. Neće doći na inuguraciju ali će da protestvuju to je sramota, kvazi političari koji ne znaju šta je red.

vukasin

pre 6 godina

Imamo mi daleko preca posla od Rodica srbomrzca koji nas je krao a i reketirao.

Novak

pre 6 godina

Kurir hoce cenzuru i medijsku zabranu delovanja, tj sirenja lazi i mrznje prema drzavi Srbiji i svim njenim gradjanima i narodima !

aleksandra60

pre 6 godina

Velika je greska da se na dan inauguracije odrzi kontramiting to salje ruznu sliku Srbije u svet i takvim potezom gubi samo opozicija i njene vodje.

Maksim

pre 6 godina

Olos iz kurira za rad licnih interesa vredja i provocira nekoliko miliona ljudi koji podrzavaju Vucica. Bez obzira sto se vecina izjasnila da je za Vucica, njih to ne zanima. Oni zele da se ponasaju diktatorski te da sa svojom manjinom vladaju nad vecinom. Rodicu nosi se.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija