• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

21.06.2017

11:59

(VIDEO) STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Britanske službe plaše Balkan terorističkim napadima DA BI SRBIJA I RS UŠLE U NATO!

Politika

(VIDEO) STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Britanske službe plaše Balkan terorističkim napadima DA BI SRBIJA I RS UŠLE U NATO!

Podeli vest

Povodom informacija u medijima da su mogući teroristički napadi na Balkanu, preciznije u Banjaluci, dekan na fakultetu za studije bezbednosti Edukans Miroslav Begović i docent na fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost Srđan Perišić ocenili su da prvo treba da se vidi ko i zbog čega plasira takve informacije

- Upravo Obaveštajno bezbednosna agencija BiH i plasira takve informacije, a kasnije su te iste informacije i demantovali, a pitanje je koji im je cilj i zašto te informacije dolaze u medije a ne u institucije - ocenio je Perišić.

- To je po meni izmišljena informacija, a to se radi da bi se destabilizovala RS, da se Banjaluka destabilizuje, a to je medijski pritisak na građane u RS, na samu vlast u Banjaluci da popusti kako bi došlo do intervencije zapada, odnosno NATO - rekao je Perišić.

Prema njegovom mišljenju EU se povukla malo sa Zapadnog Balkana, a jača uticaj, odnosno težnja NATO da se zemlje iz regiona učlane u alijansu.

- Banjaluka je označena kao prepreka širenja NATO na Balkanu - ocenio je Perišić.

Begović je rekao da je tačno da je obaveštajno bezbednosna agencija dala informacije medijima o mogućim terorističkim napadima na Balkanu i zapitao zašto nisu obaveštene i institucije?

- Sve je poteklo iz zapadnih službi, britnaska obaveštajna služba stoji iza lažnih vesti da će doći do terorističkih napada na Balkanu - ocenio je Begović.

Begović i Perišić su mišljenja da će terorističke organizacije biti angažovane samo ako neko sa zapada donese odluku da deluju, a da sami to neće odlučiti.

Oni su ocenili da bezbednosne mere ipak moraju biti podignute na najviši nivo.

- Cilj delovanja zapadnih službi i usmeravanje terorista ka Balkanu može samo biti istiskivanje ruskog interesa, privrednog,ekonomskog, političkog, bezbednosnog, bilo kakvog kulturnog, oni ne žele prisustvo ni kuilturno prisustvo i saradnju između naših kultura - ocenio je Perišić.

Prema njegovom mišljenju to je interes Britanije i zapadnih službi, a sad je to delovanje pojačano težnjom da zemlje Balkana, uđu u NATO.

Begović i Perišić su ipak ocenili da moramo da verujemo u svaku vrstu pretnji iako je neproverena i da se nivo bezbednosti mora podići na najviši nivo, upravo zbog stvari koje su se dešavale u Evropi.

- Sve velike terorističke organizacije su pod kontrolom i okriljem velikih obaveštajnih službi - ocenio je Begović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof

pre 6 godina

Smiješno.Pa tzv.RS je bosanski entitet nastao i izrastao na terorizmu,etničkom čišćenju i genocidu!Da NATO i zapad imaju takve namjere o kojima priča dotična gospoda,ne bi im trebao izgovor poput tih navodnih terorističkih napada.Dovoljno bi bilo da kao izgovor stave uništavanje terorističke tvorevine.

Miša

pre 6 godina

Markale su jednom uspele, mogu i opet, kad zapad to bude hteo

mostarac

pre 6 godina

Bude li se neka budala latila u BIH belaja, zgazit ce ga i srbi i hrvati i bosnjaci zajedno. Okanite se Bosne i Hercegovine, a time i RSrpske. Ne plasite ljude bez veze, dajte da se radi. Vucica za predsjednika svih prostora bivse SFRJ

vlada

pre 6 godina

....terorizam je svuda moguć, a najčešći je u državama "po zasluzi" ! Sve ostalo je kafansko naklapanje, pogotovo kod Sarape!

Sančo Pansa

pre 6 godina

Srbija je jača nego ikada! Sada je očigledno da je Britanija krenula u ofanzivu preko hrvatskih službi da oslabi Vučića, napravi nerede i dovede nekog iz svojih J.O.J. redova (Janković, Obradović Jeremić), a sve to preko Rodića i Ratka Kneževića!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija