• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2017

12:25

BRAMERC TRAŽI DA SAMI SEBE OPTUŽIMO ZA GENOCID: Novi neviđen bezobrazluk iz Haškog tribunala!

Politika

BRAMERC TRAŽI DA SAMI SEBE OPTUŽIMO ZA GENOCID: Novi neviđen bezobrazluk iz Haškog tribunala!

Podeli vest

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc smatra da se treba nadati da će Srbija i Republika Srpska zvanično da priznaju da je u Srebrenici počinjen genocid tokom proteklog rata i da to, kako kaže, jednostavno nije za diskusiju.

- Te vlasti (Srbije i RS) moraju imati časti i hrabrosti da priznaju istinu. To nije potpuno rešenje, ali teško je videti da će se taj problem početi rešavati i da će početi pravo pomirenje ako i dok se to ne dogodi - naveo je Bramerc u intervjuu sarajevskom Oslobođenju uoči komemoracije u Potočarima, 11. jula.

PORTUGALSKI GENERAL SRUŠIO HAŠKI TRIBUNAL: Srebrenica nije genocid, ali Krajina jeste! SRBI SU ŽRTVE ZAVERE!

Srbija i Republika Srpska se slažu da se u Srebrenici tokom proteklog rata dogodio zločin, ali ne i genocid.

KOMANDANT USTAŠKE VOJSKE ŠOKIRAO HRVATE: Proterivanje Srba je čist genocid!

Tribunal je, kaže Bramerc, samo osudio pojedince za zločine, uključujući genocid. 

- Optuženi za genocid vole da kažu da su ''radili u ime Srbije'', minimizirajući vlastitu krivicu i pokušavajući da stvore ''kolektivnu krivicu'' - rekao je, između ostalog, Brammerc, koji smatra da je negiranje genocida koji je počinjen u Srebrenici postalo uobičajeno.

TURSKI NOVINAR: Holandija je kriva za Srebrenicu - hteli su Evropu bez muslimana!

- Ja bih rekao da je genocid najosetljivije pitanje za žrtve, posebno za porodice onih 7.000 muškaraca i dečaka koji su ubijeni u Srebrenici i onih 30.000 žena, dece i starijih koji su bili terorisani i silom isterani iz svojih domova - naveo je on.

Prema njegovim rečima, žrtve i njihove porodice se danas još uvek bore da obnove svoje živote i, kako kaže, svi mi pre svega to treba da zapamtimo i pružimo im podršku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pavle

pre 6 godina

Bravo, pa jos da skinemo pantalone do kolena....i necemo u EU, hehehehehehehe....Kako bi ja ovogaaa...nikada vise primio da udje u Srbiju!

Ljube

pre 6 godina

Što uopšte prenosite šta to smeće od čoveka govori? Potresen je zbog 30 hiljada proteranih (čak i to je laž) a nema problem sa 250.000 proteranih iz Krajine? Nema problem savesti što je NATO mimo saveta bezbednosti i bilo kakve odluke međunarodnih faktora bombardovao Jugoslaviju 1999.? Da sam vlast u ovoj zemlji on bi bio po kratkom postupku proglašen za personu non grata i ne bi mu dozvolio ulazak u zemlju pa neka "međunarodna zajednica" priča šta hoće ...

deled

pre 6 godina

Добио "човек" паре па мора да лупа као Максим по дивизији. Одакле је овај Србомрзац?

STEVAN

pre 6 godina

Gospodine Bramec, uz naše svo poštovanje vi zaista pretjerujete. SA treba da Srbi i sami sebe osude. Dosta više.ŠTA JE SA 3.500 POBIJENIH SRBA PRE SREBRENICE. TEBE TE RANE IŽRTVE NE BOLE. SVAKO UBISTVO JE STRAŠNO, ALI BUDIMO OBJEKTIVNI I BAR MALO POŠTENI.

bane

pre 6 godina

Terajte to fašističko govno iz svih srpskih medija!

DEDA RAKA

pre 6 godina

Dobio zadatak od VELIKOG BRATA , od toga mu dalje zavisi i plata ! Nikako da seti da okrivi Ameriku za AGRESIJU na SRJ, upotrebu zabranjenih kastnih bombi, radio-aktivne municije, ubistvadece, rušenje bolnica, TV objekata, stranih ambasada.....dali da navodim dalja? Štaćemo sa lažnim Markalama, Račkom,..... ? Kad sve to reši nek se onda obrati izbeglicama iz Slovenije, Hrvatske, BiH, sa Kosmeta ! Naravno ako ima obraz !

NOVY

pre 6 godina

OVAJ SMRAD je jos u funkciji !!!!!!!! FAŠISTA !!!!!!

Mara

pre 6 godina

Kakvo g.vno od coveka Bramers treba da bude da bi ovako nesto izjavio.Nas odgovor treba da bude da ovo g.ovno nastavi da jede g.vna,ni zasta drugo i nije bio sposoban,napritiv on je i izabran zato sto je nesposoban i kao najbolja starleta da ne kazem muska prostitutka.E jadnice,kako ti uopste mozes da zivis sa ovako izopacenim moralom.\n

Kovalski

pre 6 godina

Pa što prvo ne osudite sebe za genocide u Africi, Americi, Aziji...gde ste u doba kolonijalizma pobili na milione ljudi, a neke čak i istrebili.Počistite prvo u svome dvorištu. BEŽITE OD NAS.

Dragan

pre 6 godina

Ti da imas imalo obraza i casti sakrio bi se u misju rupu, fukaro jedna placenicka

mića

pre 6 godina

nikada se to neće desiti ....možeš da sanjaš...

laufel

pre 6 godina

Sto bi rekao onaj naturalizovani hrvatski spijun u srbiji .. mozes samo da prihvatis da nam ... ...

vlada

pre 6 godina

....bramerc, ti si najobičniji bra, bra, brabonj.k!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija